בחודש השלישי ברציפות: מדד ה-ISM מציג ירידה בייצור האמריקני
פתיחת שנת 2016 מתאפיינת בירידה בסקטור הייצור האמריקני, כך על פי מדד ה-ISM. המדד התפרסם מוקדם יותר והציג תוצאה בסך של 48.2 נקודות. אמנם, התוצאה הייתה גבוהה בעשירית נקודה מהצפי של השוק, אך עדיין מדובר בתוצאה החודשית השלישית ברציפות שנקבעת מתחת ל-"50" נקודות.
מדד מתחת ל-50 נקודות מצביע על הצטמקות סקטור הייצור במדינה. הסקר נערך בקרב 400 מנהלי רכש אשר חווים דעתם על נושאים שונים בחברה בה הם נמצאים. הנושאים נעים בין הזמנות עתידיות ועד מצד הידיים העובדות בעסק.
מדדי וול סטריט הגיבו למדד בירידות חדות אך רגעיות ועתה (17:15 שעון ישראל) המדדים נסחרים בירידות של עד 0.6%. מדד חברות הייצור של יורד קרוב ל-1.4%. S&P DJ INDUSTRIAL SELECT
סימנים של שינוי
הבוקר דווח בחדשות האמריקניות כי מיכלית יצוא ראשונה של נפט יצאה מחופי ארה"ב אל עבר אירופה - לראשונה מזה ארבעה עשורים. נזכיר כי רק לפני מספר שבועות הקונגרס הסיר את איסור ייצוא הנפט במדינה לאור המלאים הגובהים שהצטברו לאחרונה בעקבות הזינוק בתפוקה האמריקנית.
- מדד ה-ISM בארה"ב צלל בשפל של 6 שנים ומציג תמונה מדאיגה בנוגע לצמיחה
- לאחר חמישה חודשים של חולשה - הייצור האמריקני חזר לעלות
ייצוא הנפט האמריקני אמור להישען על כדאיות כלכלית, אם כי בהווה אין הבדל מהותי בין מחיר ה-BRENT שמחירו 34.9 דולר ומקורו בארה"ב לבין מחיר הנפט העולמי ה-CRUDE ששוויו 32.3 דולר לחבית. אך היסטורית מחיר הברנט זול יותר וצפוי ככל הנראה לתמוך בתעשיית הנפט האמריקנית.
- 1.שמטוב 02/02/2016 06:04הגב לתגובה זוכל מה שארצות הברית עושה הוא הדפסת כסף שגורמת מצג שווא של שגשוג. בשטח של ייצור מוצרים (חומריים או תוכניים) הכלכלה האמריקאית מתכווצת (הייצור הממשי שארצות הברית מצטמצמת בו עובר לארצות אחרות, למשל למזרח הרחוק). תאגידים בינלאומיים שרשומים בארצות הברית נרשמים בספרים כאילו הם חלק מהכלכלה האמריקאית. זהו מצג שווא כמו חברות קש שרשומות בכל מיני איים נידחים ואין להן שום קשר לכלכלה של אותם איים נידחים. במידה וניתן לנבא - מרכז העשייה של העולם יעבור במאה העשרים ואחת למזרח הרחוק. כלכלת ארצות הברית תדמה ויותר ויותר לכלכלה הבריטית שהיא שריד מוזאוני לאימפריה הבריטית.