למרות הביקורת החריפה: קרן המטבע מקפיצה את סין למקום השלישי, לפני גרמניה
סין לוקחת וסין מקבלת. הכלכלה אשר סופגת לאחרונה ביקורת חריפה על התערבות בשוק המטבעות, קיבלה אמש חיזוק משמעותי בדמות קידום בקרן המטבע הבינלאומית (IMF). מעתה, משקלו של הקול הסיני הינו השלישי בגודלו ורק יפן וארה"ב קודמים לו. מדינות כגון בריטניה, צרפת ואף גרמניה נותרו מאחור.
רק לפני כ-3 שבועות הכריז מנכ"ל ה-IMF, דומיניק שטראוס-קאהן, כי הארגון נמצא לקראת "הרפורמה המשמעותית ביותר בהיסטוריה", לפיה השווקים המתעוררים יקבלו משקל גדול יותר בדיוני ה-IMF על חשבונן של מדינות אירופה.
היום הוא "מרים את הכפפה" גבוה יותר ומכריז על העצמת הקול הסיני, שמקבל כאמור את המקום השלישי מתוך 187 הנציגויות בארגון. בנוסף, ברזיל הודו וסין נכנסות לרשימת ה-TOP 10.
"הסכם היסטורי זה הינו המשמעותי ביותר בכל 65 שנות קיומו של הארגון ויש בו על מנת להעצים את כוחם של השווקים המתעוררים בכלכלה הגלובלית", כך אמר אמש מנכ"ל הקרן.
שטראוס קאהן חשוף לביקורת
הרפורמה השנויה במחלוקת סופגת לא מעט ביקורות. מחד, ניתן להבין את ההחלטה שכן הכלכלה הסינית הינה בעלת משקל גדול ומשמעותי בסדר היום הגלובלי ובחודש שעבר אף הוכרז על כך שהיא מקדימה גם את הכלכלה היפנית. מאידך, לאורך השנתיים האחרונות ביצע הממשל הסיני מניפולציה בשוק המטבע שיצרה יתרון בלתי הוגן עבור היצואנים המקומיים.
זאת כידוע על ידי פיחות מלאכותי של היואן אל מול הדולר למשך 23 חודשים רצופים עד יולי האחרון. אולם, גם לאחר שהודיע הממשל הסיני על ביטול הקיבוע אל מול הדולר, הוא עדיין ממשיך ומקפיד לבצע מהלכים אשר מונעים התחזקות טבעית מהירה של המטבע.
בשבוע הבא תתקיים ועידת ה-G20 בדרום קוריאה, שם תנסה ארה"ב להפעיל לחץ כבד על מנת להסדיר את הרגולציה בשוק המט"ח העולמי. בהקשר לזאת אמר שטראוס-קאהן כי "לרפורמה שמבצע ה-IMF יש השפעה על דרך התנהלותן של הרשויות בסין. הן צריכות להצדיק את מהלך הקידום ולשקף את מדיניותו של הארגון."