הספירה לאחור: למה לא סביר שנראה את וורן באפט קונה מניות טוויטר

'האורקל מאומהה' ככל הנראה לא יעמוד בתור כדי לקנות את מניות רשת המיקרו בלוגים, שתחל להיסחר בשוק המניות של ניו יורק ביום ה'
ידידיה אפק | (3)
נושאים בכתבה וורן באפט

משקיעים רבים נוטים לעקוב אחר החלטות ההשקעה של קרנות הגידור ומנהלי ההשקעות הגדולים, מתוך אמונה שהחלטות אלו מבוססות על מידע שאינו זמין לכלל הציבור או על ניתוחים אנליטיים מעמיקים. זה נכון גם לקראת ההנפקה המדוברת של השנה - זו של טוויטר (סימול: TWTR), שתחל להיסחר בניו יורק ביום ה'.

אחד ממנהלי ההשקעות שכנראה לא ימהר לקנות את מניות רשת המיקרו בלוגים הוא 'האורקל מאומהה', הלא הוא וורן באפט. במקרה של באפט וחברת האחזקות שלו, ברקשיר הת'אווי (סימול: BRK), הם לא המשקיעים הטיפוסיים במניות טכנולוגיה. הגורו מכתיב מספר כללים מאוד ברורים לחברות שנכנסות לתיק ההשקעות שלו: 1. חברות הנסחרות במכפילים נמוכים מאוד, 2. חברות שמחלקות דיבידנד, ו-3. מציעות מוצרים שמצדיקים את קיום החברה ל-15 עד 20 השנים הבאות.

בניגוד לדעה המקובלת, בתיק הנכסים של באפט נמצאות מספר חברות טכנולוגיה. בעוד שבסוף 2010 לא נמצאה אף לא חברה אחת מהסקטור הזה בפורטפוליו של ברקשיר הת'אווי, כיום מרכיב הסקטור כשישית מהתיק כשהמניה הכי כבדה מסקטור זה היא אייביאם (סימול: IBM). אם לשפוט לפי שלושת הכללים האלו, מניית טוויטר (או כל רשת חברתית אחרת) לא תצטרף לרשימה היוקרתית של באפט.

גם מניית הרשת החברתית הגדולה בעולם, פייסבוק (סימול: FB), אינה קרובה להיכנס לתיק של הגורו. המניה נסחרה במכפיל רווח הגבוה מ-70 ביום ההנפקה שלה, וכיום אף נסחרת במכפיל גבוה יותר. לגבי דיבידנדים, אין שום סימן לחלוקת רווחים למשקיעים בטווח הזמן הקרוב, ואף אחד גם לא מבטיח שהחברה, למרות מיליארד המשתמשים שלה, תמשיך להתקיים בעוד מספר שנים.

טוויטר עומדת בפני אותן בעיות בדיוק. החברה הרימה היום את טווח המחירים להנפקה ל-23 עד 25 דולר למניה, כלומר מכפיל של 22.7 להכנסות הצפויות ל-2013. גם מניות פייסבוק ולינקדאין (סימול: LNKD) נסחרות במכפיל דומה. לפיכך, לא סביר שבאפט יעדיף לקנות מניות בהערכת שווי כזו אם לא עשה זאת בעבר.

גם הודעתה הרשמית של הרשת החברתית, בתשקיף שהגישה ל-SEC בחודש שעבר, שהיא "אינה מתכוונת להכריז על דיבידנד בעתיד הנראה לעין" לא מוסיפה לחינה בעיני משקיע כמו באפט.

אז מי כן משקיע בטוויטר? בין בעלי המניות הגדולים של הרשת החברתית אפשר למצוא את צמד המייסדים אוון וויליאמס וג'ק דורסי, שמחזיקים 12% ו-4.7% בהתאמה. בין הגופים המוסדיים שמחזיקים במניות החברה לפני ההנפקה אפשר למצוא גם את Rizvi Traverse המחזקיה בכ-5%, וגם את Spark Capital, Union Square Ventures, ו-DST קפיטל של המיליארדר יורי מילנר.

לקראת ההנפקה, שהשקיע במניות החברה בתחילת דרכה ומחזיק בהן גם היום.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    רמי כהן 06/11/2013 20:01
    הגב לתגובה זו
    וורן באפט קנה הראשון לפני נשיא הרצות הברית גם
  • 2.
    טוויטר חזקקקקקקקקקקקקק (ל"ת)
    יופיטר שוקי הון 05/11/2013 09:23
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    דד 05/11/2013 02:16
    הגב לתגובה זו
    אף אחד לא מדבר על דיסקונט השקעות אופציה 13