מיקי זיסמן ושי פולונסקי. קרדיט: יחצמיקי זיסמן ושי פולונסקי. קרדיט: יחצ

בולווארד ג’נסיס והעיר הלבנה יקדמו יחד כ-1,000 דירות בתל אביב

עם השקעה של כ-1.7 מיליארד שקל, נמצאים הפרויקטים בשלבים תכנוניים שונים - מהיתר בנייה ועד בקשות לוועדות. מה המשמעות לתושבים, למשקיעים ולעתיד העיר?

צלי אהרון |


חברות הנדל"ן בולווארד-ג’נסיס ובנייני העיר הלבנה מרחיבות את שיתוף הפעולה ביניהן, ויקדמו יחד כ-30 פרויקטים של התחדשות עירונית בתל אביב, הכוללים בסך הכול כ-1000 דירות חדשות.

הפרויקטים מתמקדים ברובעים 3 ו-4 של העיר, ונמצאים בשלבים שונים של התקדמות: החל מהיתר בנייה ועד בקשות שהוגשו לוועדות התכנון. היקף ההשקעה הכולל מוערך בכ-1.7 מיליארד שקל.

המהלך הנוכחי מהווה המשך ישיר לשיתוף פעולה קודם בין החברות, שקידמו יחד כבר עשרה פרויקטים הנמצאים בשלבי ביצוע.

לחזק את תחושת הבטחון הכלכלית


כעת הן מבקשות להרחיב את הפעילות, בדגש על צפון ומרכז תל אביב. אזורים מבוקשים שבהם קיים מחסור במלאי דיור חדש. בולווארד-ג’נסיס, בבעלות שי פולונסקי, מיקי זיסמן וצפריר גלעדי, נחשבת לשחקן משמעותי בתחום מגורי היוקרה וההתחדשות העירונית בעיר, עם כ-40 פרויקטים ביוזמתה וכ-700 דירות שאוכלסו עד כה.

בנייני העיר הלבנה, בבעלות איציק בן שוהם וחברת הפניקס, פועלת בין היתר בפרויקטים לשימור וביזמות התחדשות עירונית.


לדברי שי פולונסקי, מבעלי בולווארד-ג’נסיס : "הרחבת שיתוף הפעולה היא מהלך טבעי בעבורנו, מתוך שאיפה להמשיך ולהוביל את ההתחדשות העירונית בתל אביב, באיכות תכנון וביצוע גבוהה ולצד שירות אישי לדיירים".

מיקי זיסמן, שותפו, מוסיף: "השותפות הזו מוכיחה שגם בתקופה מאתגרת, ניתן להניע תהליכים מורכבים, לבנות אמון עם הדיירים ולחזק את התחושה של ביטחון - אישי וכלכלי כאחד".


עומר גוטהולץ, מנכ"ל בנייני העיר הלבנה, מסר: "שילוב הכוחות מאפשר לנו להוציא לפועל פרויקטים איכותיים ברמה הגבוהה ביותר - הן מבחינת תכנון והן מבחינת ביצוע".



השאלות שעולות


היקף הפעילות המשולבת של בולווארד-ג’נסיס ובנייני העיר הלבנה,עם כ-30 פרויקטים בלב תל אביב, מעלה שאלות רחבות על עתיד העיר: היכן בדיוק יתבצעו הפרויקטים - בצירים מרכזיים כמו אבן גבירול, דיזנגוף והחשמונאים או ברחובות שקטים?

האם מדובר בתכנון כולל או ביוזמות נקודתיות, וכיצד משתלבים המתחמים עם מגבלות שימור ואילוצי תוכנית הרובעים? גם סטטוס התקדמות הפרויקטים מעיד על רצינות ובשלות, עם חלק שכבר קיבלו היתר בנייה, ואחרים שנמצאים בהליך מתקדם בוועדות.

במקביל, עולות שאלות חשובות על תמהיל הדירות: האם יינתן מענה גם לצעירים, לשוכרי דירות ולדיירים חוזרים, או שמדובר בפרויקטים יוקרתיים בלבד? כל אלה מתקשרים גם להשפעה הצפויה על מחירי הדיור בשכונות הסובבות. שוק היד השנייה, שווי נכסים ותשואות למשקיעים.

מעבר לכך, לא ניתן להתעלם מהיבטי המימון והביצוע: האם יש ליווי בנקאי סגור, האם הפניקס כשותפה מקלה את תהליך גיוס ההון, והאם ייושמו פתרונות ביצועיים מתקדמים שיקצרו לוחות זמנים באזורים צפופים?

ובמציאות ביטחונית רגישה, הדגש על ממ"דים ותקני מיגון עדכניים מעניק ערך אמיתי נוסף - גם לביטחון הפיזי וגם לזה הכלכלי.

בשורה התחתונה, מדובר לא רק בהיקף מרשים של דירות - אלא במהלך שיכול לתרום המון ל'עיר ללא הפסקה'.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה