הדולר והין ממשיכים להיחלש: תוכנית הסיוע למערכת הבנקאית מגבירה את 'התיאבון לסיכון'

מדדי המניות בבורסות העולם מתאוששים, בד בבד עם התאוששות במחירי הנפט. הסוחרים מאמינים שהתאוששות, לפחות זמנית, בפתח
שהם לוי |

היין היפני נופל היום לשפל של חמישה חודשים מול האירו והדולר על רקע ספקולציות כי צעדים נוספים שנועדו לסיוע למערכת הבנקאית, עליהם הודיע משרד האוצר היום, יניעו את הביקושים עבור מטבעות אטרקטיביים יותר, המשלמים ריביות גבוהות יותר.

הדולר נחלש מול סל המטבעות העיקריים, לאחר שבשבוע שעבר רשם את הצניחה היומית החדה ביותר מאז 1985. הצניחה של הדולר הגיע בעיקר עקב פרסום הקווים הכלליים של תוכניתו של גייטנר, רכישת טריליון דולר של נכסים רעילים. הדולר האוסטרלי והדולר הניו זילנדי רושם יום עשירי ברציפות של התחזקות מול השטר הירוק, זאת בזמן שהשווקים מסביב לעולם ממשיכים במסע העליות.

נדגיש כי הדולר התאפיין בעת האחרונה בקורלציה הפוכה לשוקי המניות. קרי בזמן ששוקי המניות ירדו, המשקיעים מכרו מניות ורכשו דולרים, בין היתר כדי להגדיל אחזקות באיגרות חוב של ממשלת ארה"ב שנחשבו לחוף מבטחים. כעת, כאשר השווקים מתקנים ורושמים עליות שערים נחלש הדולר, היות והמשקיעים חוזרים לרכוש נכסים מסוכנים יותר. בין היתר, רוכשים המשקיעים גם סחורות כגידור מפני אינפלציה.

תוכנית ההשקעות הפרטיות תעשה שימוש ב-75 מיליארד דולר עד ל-100 מיליארד דולר מתוך תוכנית ה-TARP אותה יזם עוד ממשל בוש בסוף השנה שעברה. לפיכך ינתן למשרד האוצר "כוח קנייה" של 500 מיליארד דולר, כך הודיעו היום ממשרד האוצר האמריקני.

אינדקס הדולר, שמשמש את בורסת ה-ICE למדידת ביצועי השטר הירוק למול ששת המטבעות הסחירים ביותר, מאבד 0.7% לרמה של 83.3 נקודות. בשבוע שעבר איבד האינדקס 4.1%, הירידה החדה ביותר מאז ספטמבר 1985, עת בה החליטו ארה"ב, בריטניה, צרפת יפן ומערב גרמניה יחדיו להביא להיחלשות הדולר מול היין והמארק הגרמני.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה