נייס היתה המניה המוצלחת של אפריל בישראליות בחו"ל

מיטב מסכמת את החודש שעבר כשהכותרת היא כמובן: ירידות חדות במניות הישראליות בניו-יורק ואירופה. שופינג.קום הייתה הגרועה ביותר עם ירידה של 26.1%
שי פאוזנר |

לאחר שבשלושה חודשים הצליחו המניות הישראליות בניו-יורק להחזיק מעמד, באופן יחסי, מול הירידות של בורסת וול סטריט אפריל היה השינוי לרעה. לראשונה מאז חודש אוגוסט 2004 פיגרו הישראליות בחו"ל אחרי מדדי היחס. הירידות שרשמו מדדי המניות הישראליות באפריל הן גם החדות ביותר מאז חודש יולי האחרון. כך על פי סיכום של חברת מיטב.

באופן כללי יותר, היה זה החודש הרביעי ברציפות שבו מתקשות המניות הישראליות להרים ראש ולפרוץ קדימה, על אף דו"חות כספיים מצויינים שהציגו רבות מהחברות שהספיקו לפרסם עד כה את תוצאותיהן לסיכום הרבעון הראשון של השנה. מתוך רשימת המפרסמות ניתן לציין את צ'ק פוינט, מרקיורי, אלאדין, רדוואר, רדוויז'ן, ועוד רבות נוספות שעמדו בתחזיות המוקדמות או אף עקפו אותן, סיפקו תחזיות לעתיד שעמדו בקנה אחד עם ציפיות האנליסטים, ולמרות זאת מצאו עצמן בסיכומו של החודש בטריטוריה השלילית.

האווירה הכללית בוול-סטריט המושפעת בעיקר מההתפתחויות השונות בזירת המאקרו, מהתנודתיות של מחירי האנרגיה, ומחוסר הוודאות לגבי נקודת הסיום של תהליך העלאת הריבית, ממשיכה להעיב על מדד הנאסד"ק ומקשה על התפתחות מגמה חיובית. המשקיעים המודאגים מעדיפים להדיר רגליהם משוק המניות ולשים מבטחם באפיקים הסולידיים, המהווים כיום מפלט נוח לאור העלייה בתשואות לפדיון באיגרות החוב הארוכות של ממשלת ארה"ב ברבעון הראשון.

מסיכומי מיטב לגבי ביצועי המניות הישראליות הנסחרות בחו"ל - בארה"ב ובאירופה, עולה, כי מדד מיטב ניו יורק 40 Online ירד בחודש אפריל, זה החודש הרביעי ברציפות, בשיעור חד של 6.3%. זוהי, כאמור, הירידה החדה ביותר של המדד מאז חודש יולי 2004. זאת, לעומת ירידה של 3.9% במדד מניות הנאסד"ק. 9 מניות בלבד מתוך 40 מניות מדד הישראליות השיגו בחודש אפריל תשואה חיובית.

מדד מיטב אירופה 15 online ירד גם הוא בשיעור חד של 9.2%, ולו זו הירידה החדה ביותר מאז מאי 2004. כל 15 המניות המרכיבות את מדד האירופאיות השיגו באפריל תשואה שלילית.

את הביצועים הטובים ביותר בחודש אפריל מבין 40 מניות "מדד מיטב ניו יורק 40" השיגו מניות: נייס - 9.2%, קריקס - 8.5%, וסאיטקס - 7.6%. הראשונה שרדה את אפריל על רקע חדשות משמעותיות רבות. בין היתר הודיעה החברה על חוזים חדשים עם שירותי הכבאות של ניו-יורק, עם ספקית שירותי מיקור החוץ האמריקאית PRC, ועם שירותי הניווט האזרחיים בקנדה. כמו כן, הודיעה נייס על רכישת חטיבת מערכות ההקלטה של דיקטאפון האמריקאית, מהלך שהתקבל באהדה על ידי האנליסטים בבתי ההשקעות שבתגובה העלו את המלצתם למנייה ואת מחיר היעד שלה (ביניהם CIBC, RBC, UBS ואוסקר גרוס).

את הביצועים הגרועים ביותר בחודש אפריל השיגו: שופינג.קום - ירידה של 26.1%, דלתא 3 - שאיבדה 23.4% ופאואר דיזיין - שירידה 22%.

שופינג.קום ירדה, לאחר שבתחילת החודש הודיע מנכ"ל החברה על פרישה וכמו כן בעקבות תחזית רווח לרבעון השני ול- 2005 כולה שהייתה נמוכה מהתחזית הממוצעת בוול סטריט.

מדד מיטב אירופה 15 Online ירד באפריל בשיעור חד של 9.2%, כאשר כל 15 המניות הנכללות במדד רשמו באפריל ירידה. מי שבכל זאת בלטה לטובה בירידה קלה יחסית הייתה CMT שאיבדה 0.8% בלבד. בלטו בירידות בחודש אפריל: ואלור - 17.8%, אדאמינד - 16% ואי.וי.טי - 13.5%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה