כלכלני גאון צופים מימושי באג"ח השקלי: פישר יפתיע ועשוי שלא להפחית את הריבית

מבחינה טכנית, הדולר צפוי לבחון השבוע את רמת התמיכה של 4.08-4.09 שקלים לדולר
קובי ישעיהו |

האג"חים השקליים נסחרו בשבוע שעבר בעליות שערים חדות של עד 6.2%, שהתרכזו בעיקר במח"מ הארוך ובפרט בסדרה הארוכה ביותר 1026. העליות החדות נבעו כמובן מהודעת בנק ישראל על כוונתו לרכוש אג"חים ממשלתיים ארוכים.

כתוצאה מכך, התשואה לפדיון באג"ח הממשלתי ל-10 שנים (ממשל 219) ירדה מרמה של 4.92% לרמה של 4.40%, במקביל התשואה על האג"ח האמריקאי ל- 10 שנים ירדה קלות מרמה של 2.88% לרמה של 2.77%. כפועל יוצא, פרמיית הסיכון של ישראל, אשר מבטאת את הפער בין התשואה השקלית לאמריקאית ירדה חדות ב- 0.41% יחסית לשבוע שעבר וכעת היא עומדת על 1.63%.

כלכלני בית ההשקעות גאון צופים, במבט קדימה לשבוע הקרוב, דווקא חולשה ומימושים בשקלים בימים הקרובים, בעקבות הצפי שלהם כי הנגיד יפחית את הריבית בשיעור נמוך מהצפוי במשק ואף ייתכן שלא יפחית את הריבית כלל וימתין להתפתחויות במישור הפוליטי (השוק צופה הפחתה של 0.5% על פי האג"חים).

יחד עם זאת, אומרים בגאון כי במידה ואכן יהיו ירידות בשקלים, תהיה זו הזדמנות מצויינת להכנס לפוזיצייה בשקלים הבינוניים-ארוכים ולקנות תוך כדי הירידות.

בגאון אומרים כי מדדי פברואר ומרץ צפויים אף הם לרדת סביב 0.5% כל אחד והאינפלציה השנתית הנגזרת משוק ההון עומדת נכון על 0.1% בשנתיים הקרובות ואילו לטווח הבינוני סביב 3-4 שנים מגולמת אינפלציה של סביב 1.4% לשנה.

באופן כללי, מעריכים בגאון כי האפיק הצמוד פחות אטרקטיבי מהאפיק השקלי, אולם לאלו הבוחרים בכל זאת להשקיע באפיק הצמוד, מומלץ להתמקד במח"מ הבינוני של 4-7 שנים בממשלתי (אמצע העקום). כמו כן, שוב ממליצים בגאון לנצל את התשואות הגבוהות בהן נסחר האג"ח הקונצרני, במיוחד נוכח העובדה שקרנות המנוף התחילו את תהליך המכרז לפני בחירתן, בנוסף ישנן הערכות כי בנק ישראל צפוי להודיע על רכישת אג"חים קונצרניים.

"תהליך זה ישפיע לטובה על האפיק הקונצרני כולו ובעיקר המדורג (מדדי התל-בונד) לכן מומלץ לשקול השקעה באג"ח בדירוגים גבוהים שהינן אטרקטיביות נוכח SPREAD (מרווח) של 3.7% בתל-בונד 20 (מרווח מול אג"ח ממשלתיות צמודות מדד לתקופות מקבילות). למשקיעים הנועזים יותר, מומלץ לנצל את המרווח הגדול בתל-בונד 40 העומד על 5.9%, אם כי יש לקחת בחשבון שמדובר בלא מעט אג"ח של חברות נדל"ן".

בנוגע לשוק המט"ח מעריכים בגאון כי הדולר ייחלש השבוע מול השקל, זאת כתוצאה מסיכוי גדול של הורדת ריבית נמוכה ממה שצופה השוק בגובה 0%-0.25% בלבד. עם זאת, בטווח הארוך יותר (קרי החודשים הקרובים), צופים בגאון המשך התחזקות של הדולר עד לרמה של 4.35 שקלים, זאת מפני שזרם ההשקעות הנכנס לישראל ימשיך להיות קטן גם בחודשים הבאים, דבר שייחזק את הדולר.

מבחינה טכנית, השבוע הדולר צפוי לבחון את רמת התמיכה של 4.08-4.09 שקלים לדולר, כך שבעצם התחזית שלהם בשבוע הקרוב מדברת על טווח של 4.08-4.16 שקל לדולר עם נטייה לירידה לכיוון 4.08 שקל לדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה