לקראת הורדת ריבית נוספת: שיעור האינפלציה הצפוי עדיין נמוך מהיעד הממשלתי

מחר צפוי הנגיד פישר להוריד את הריבית בעוד 0.5% לשפל של 0.5%. שיעור האינפלציה הצפוי טיפס בינואר ל-0.6%
קובי ישעיהו |

לקראת הודעת בנק ישראל מחר, ב-17:30, על המדיניות המוניטארית לחודש מרץ, מפרסם היום הבנק המרכזי את העדכון החודשי בנוגע לציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון ותחזיות כלכלי המאקרו במשק בחודש שעבר.

שיעור האינפלציה הצפוי (ל-12 החודשים הבאים) טיפס בינואר ל-0.6%, לעומת צפי לאינפלציה שלילית של 0.7% שהיה בשוק בחודש דצמבר. מדובר אמנם בעליה אבל יש לזכור שהיעד הממשלתי עומד על 1%-3% כך שהצפי עדיין נמוך מהיעד הממשלתי.

קצב האינפלציה החזוי על ידי כלכלני המאקרו במשק נותר יציב בשלושת החודשים האחרונים, סביב 0.4%.

עוד נמסר מבנק ישראל כי נמשך הגידול באמצעי התשלום במשק, במקביל לירידת התשואות על פקדונות בבנקים, במק"מים ובקרנות הכספיות לרמה הקרובה מאוד לאפס. אמצעי התשלום (M1) גדלו בינואר בעוד 3.9 מיליארד שקל והגיעו לרמה של 74.6 מיליארד שקל.

על רקע נתונים אלה, המצטרפים לנתוני מאקרו כלכלה שליליים שפורסמו בימים ובשבועות האחרונים, צפוי מחר הנגיד פישר להוריד את הריבית בעוד 0.5% לשפל של 0.5%.

ביום חמישי נאם פישר בתל-אביב ואמר, בין השאר, כי "אנחנו מאוד קרובים למלכודת הנזילות, כלומר לאפס אחוז ריבית. העקום היה מאוד תלול, כלומר הריבית לטווח ארוך היתה גבוהה יחסית. הריבית לטווח ארוך חשובה יותר ללווים במשק מריבית בנק ישראל, זה משפיע על הלוואות בריבית קבועה, בריבית משתנה ועל גורמים נוספים. כולם התמקדו בעובדה שהורדות הריבית שלנו לא מחלחלות לריביות הבנקים אבל זה גם לא מחלחל לריביות לטווח ארוך אז חשבנו שכדאי לנו גם להתחיל לפעול בשוק האג"ח הממשלתי כדי להשפיע כאן. אם נגיע לרמת הריבית הנמוכה ביותר ונרצה להמשיך לנהל מדיניות מוניטארית מרחיבה אז נעבור לבצע "הקלה כמותית".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה