היסטוריה בסין: היואן פורץ לראשונה את הרמה של 7 יואן לדולר

הממשל הסיני מאפשר ייסוף של היואן במסגרת המלחמה באינפלציה. המשמעות: פגיעה בייצוא מסין. נתונים חדשים מגלים: עודף הסחר של סין צנח ברבעון הראשון
עדי בן ישראל |

המטבע הלאומי של סין עושה היסטוריה. היואן התחזק היום מול הדולר ושבר את הרמה של 7 יואן לדולר, בעוד הממשל הסיני מעוניין לייסף את המטבע הלאומי על מנת להילחם באינפלציה הגואה במדינה. סין אפשרה ייסוף של 4.5% ביואן מתחילת השנה - יותר ממחצית העלייה שרשם בשנת 2007 כולה.

יואן חזק יותר יפגע בייצוא מסין ויביא להאטה בצמיחה הכלכלית הלוהטת במדינה, מה שיגרור בסופו של דבר התמתנות בלחצים האינפלציוניים. ג'ים אוניל, ראש מחלקת שווקים גלובלים בבית ההשקעות גולדמן זאקס, מסביר כי קובעי המדיניות מאיצים את קצב ייסוף היואן, וכך עליהם לעשות. "ברור לחלוטין שסין צועדת בדרך של הידוק מוניטרי", אמר אוניל.

לפי נתוני סוכנות בלומברג, היואן מתחזק ב-0.13% מול הדולר לרמה של 6.9923 יואן לדולר. לפי המסחר בחוזים עתידיים, הסוחרים חוזים כי היואן יגיע לרמה של 6.302 מול הדולר בשנה הקרובה.

האינפלציה בסין הסתכמה ב-8.7% בחודש פברואר - קצב העלייה המהיר ביותר מזה 11 שנים. קובעי המדיניות בסין כבר הגיבו בהעלאות ריבית וצעדים נוספים על מנת לצנן את הכלכלה ולרסן את האינפלציה, וייסוף היואן הוא אחד מהצעדים הללו.

כבר שנים רבות שהקהילה הבינלאומית מפעילה לחצים על סין לנייד את המטבע הלאומי שלה ולאפשר לו להיסחר לפי כללי השוק החופשי. הממשל הסיני דואג לנווט את היואן כרצונו, על מנת שלא להביא לפגיעה חריפה בייצוא, אשר מהווה את מנוע הצמיחה העיקרי של סין. עם זאת, ההערכות הן כי לסין לא תהיה בסופו של דבר ברירה, והיא תיאלץ לנייד את היואן.

"הלחץ הבינלאומי להביא לגמישות של היואן צפוי להימשך", אמר עמנואל נ.ג'., אסטרטג מט"ח ב-Oversea-China Banking Corp.

סימנים של פגיעה בייצוא כבר ניתן לראות מנתונים רבעוניים אודות עודף הסחר של סין, שפורסמו היום והעידו על ירידה של 10.2% ברבעון הראשון של 2008 לרמה של 41.6 מיליארד דולר - ירידה ראשונה מזה 3 שנים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה