מריל לינץ': "השקל מוערך בחסר ולדבר השפעה על הריבית"

בסקירה של ענקית ההשקעות, חברת מריל לינץ, על השווקים המתעוררים, מתייחסים האנליסטים להצהרות בכירי בנק ישראל, ומנתחים מהו הצעד הבא של פישר לקראת החלטת הריבית בשבוע הבא
אריאל אטיאס |

בכירי בנק ישראל מציירים היום תמונה ורודה לכלכלה הישראלית, עם צמיחה יציבה בתוצר המקומי הגולמי (5.2% בשנים 2007 ו-2008), אינפלציה מתונה (2% השנה, ולפי בשקל בשנה הבאה), סקטור היי-טק איתן (75% מהייצוא התעשייתי), משמעת פיסיקלית (גרעון בשיעור מקסימלי של 0.8% מהתמ"ג), שיפור החוב הציבורי ביחס לתמ"ג (82% בשנת 2007 בהשוואה ל-87% בשנת 2006) ועודף בחשבון השוטף (עודף של 4.3% בשנת 2007), ככה נפתחת סקירתה היומית על השווקים המתפתחים של ענקית ההשקעות, מריל לינץ.

"לחזות את האינפלציה בישראל משמעותו לחזות את השקל", כך אומרים היום באגף המחקר של מריל לינץ, ומדגישים, כי "זהו דבר קשה בהגדרתו. למרות זאת, כיום צפויה האינפלציה במדד המחירים לצרכן להיות מאופקת הודות לשקל החזק, משמעת פיסיקלית יציבה, יסודות חזקים ואמינות".

במריל לינץ, מציינים, כי בכירי בנק ישראל הצהירו כי הם לא מאמינים שהתאוששות רציפה בדולר האמריקני תתרחש בקרוב. כמו כן, בבנק גורסים שהשקל כיום מוערך בחסר, אבל למרות זאת הם לא מצפים שתחול הערכה חזקה בפרמית הסיכון של ישראל - ההבדל בין תשואת אג"ח השקלי ל-10 שנים לבין אג"ח הדולרי ל-10 שנים - מהבכירים נמסר שהשיפור במאזן המאקרו המקומי מכוון לירידה בפרמיה, אבל סביר להניח שלא מדובר בהתאדות כוללת של ההפרש.

"כשלוקחים הכל בחשבון, ניתן לראות שבכירי הבנק שמחים עם ציפיות האינפלציה לטווח-רחוק של 2% למרות התנודתיות באינפלציה, כמו כן, הם מרוצים מהסתכלות על מדד המחירים לצרכן הכללי ופחות מסתכלים על ליבת המדד (בהוצאת מחירי המזון והאנרגיה)", כותבים האנליסטים בסקירתם היומית.

במריל מוסיפים, כי ניתן להסיק שבבנק ישראל מוכנים להוריד את הריבית, זאת אם השקל יוערך יותר. במריל אכן סבורים שיש מקום נוסף להערכה כלפי השקל וזאת אלא אם תחול התדרדרות במצב הביטחוני, או שהפוליטיקה המקומית תפריע.

לסיכום כותבים במריל לינץ', כי לאור כל זאת, הצעד הבא של בנק ישראל עשוי בהחלט להיות הורדת ריבית, רק תלוי איפה יעמוד יחס הדולר-שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה