רשימת אג"ח מומלצות: האנליסטים של הראל מסמנים 11 אג"ח להשקעה בחו"ל
שנת 2016 הסתיימה עם אינפלציה שלילית ושקל חזק (הדולר נחלש אשתקד ב-1.32% מול השקל). הריבית עדיין בשפל של 0.1% בלבד ובנק ישראל מסמן שלמרות שינוי קל במגמת הריבית בארה"ב העלאת ריבית בישראל עדיין לא נראית באופק. ריבית נמוכה "שומרת" על מחירי אג"ח ברמה גבוהה אז היכן ניתן בשוק האג"ח למצוא הזדמנויות.
רוצים חו"ל? כלכלני בית ההשקעות הראל-פיננסים של קבוצת הראל ביטוח מספקים 11 המלצות על אג"ח קונצרניות וממשלתיות ברמת סיכון שונות - כולן מחו"ל.
מרווחי האג"ח הקונצרני בעולם המשיכו לרדת בשבוע האחרון לרמות שפל חדשות, גם בדירוגי השקעה וגם בדירוגי High Yield. בשוק המקומי ירידת תשואות האג"ח הממשלתי תורגמה לעליות גם במדדי האג"ח הקונצרני. בולטים לחיוב הם ביצועי האג"ח של חברות הנדל"ן האמריקניות בין היתר בשל החיפוש אחר תשואה וברקע נתונים חזקים בשוק הנדל"ן בארה"ב.
"המרווחים התכווצו מאוד ובמקרים רבים אינם מפצים על הסיכון"
הראל פיננסים: "במבט ל-2017, למי שמעוניין להגדיל אג"ח קונצרני, ההעדפה שלנו היא להגדיל דווקא את הדירוגים הגבוהים. 2016 הייתה שנה של הדירוגים הנמוכים, אך המרווחים שם התכווצו מאוד ובמקרים רבים אינם מפצים על הסיכון. במצב הזה, דווקא אג"חים בדירוגים גבוהים, אשר במח"מ של 4 שנים מספקים פיצוי של 0.8%-1% מעל ממשלתי מהווים חלופה מעניינת. בשנה האחרונה המרווחים של האג"חים האלה לא ירדו באופן דרמתי כמו בדירוגים הנמוכים וכן העובדה שבשנה האחרונה גדל מאוד ההיצע של אג"חים כאלה, שתרמו כ-63% מהיקף ההנפקות (לפי נתונים של בנק ישראל נכון לאמצע נובמבר)".
אילו אג"ח מעניינות יש בחו"ל? "אג"ח חו"ל ממשיך להיות אטרקטיבי להשקעה לאור המרווחים הגבוהים יותר בדירוגי ה-A (עולמי) ובמיוחד על רקע ההערכה כי חשיפה דולרית עשויה להטיב עם המשקיעים בתקופה הקרובה (ניתן גם לנטרל חשיפה למי שמעדיף ללא חשיפה מטבעית). למשקיעים המוכנים להסתכן, כדאי לשקול גם חשיפה לאג"ח חו"ל של שווקים מתעוררים, שמצד אחד הפוטנציאל התשואה הגלום בו גדול מאוד ומצד שני עשוי ליהנות מרווח מטבעי אם יהיה (כמו במקרה של הרובל הרוסי, למשל), אם כי צריך להביא בחשבון שזה יהיה אפיק תנודתי".
- מה זאת קרן "אג"ח אסונות", מה התשואות שלה, והאם כדאי להשקיע?
- למרות המתיחות: הזרים ממשיכים לקנות אג"ח אמריקאיות
הנטייה של האנליסטים בהראל פיננסים היא היא להכניס לתיקי ההשקעות אג"ח נקוב בדולר. למשקיעים ישירות במטבעות האקזוטיים חשוב לדעת שיש חשיפה לתנודתיות גבוהה. הדירוגים שמופיעים בטבלה הם הדירוגים הבינלאומיים הגבוהים מדירוג ישראלי, דירוג BBB- עולמי שקול לדירוג A ישראלי.
דוגמאות איך תנודתיות חריפה של מטבעות בחו"ל משפיעה על התשואה
רוסיה - בשנת 2016 הרובל הרוסי התחזק ב-18.53% מול השקל. באג"ח מתווספת גם התשואה הפנימית של האג"ח לשינוי המטבעי, כך שהתשואה השקלית של האג"ח הייתה כ-26%. הודו - בשנת 2016 נחלש הרופי ההודי ב-3.90% מול השקל, כך שהתשואה השקלית של האג"ח הייתה כ-1.61%. ברזיל - בשנת 2016 התחזק הריאל הברזילאי ב-20.35% מול השקל, כך שהתשואה השקלית של האג"ח, כולל התשואה הפנימית הייתה כ 31%.
לשם השוואה בין התשואות הפוטנציאליות בין ישראל לחו"ל נזכיר כי: אג"ח ממשלת ישראל שקלית ל-5/19 נותנת תשואה של 0.47% אג"ח ממשלת ישראל שקלית ל-1/22 נותנת תשואה של 1.1% אג"ח ממשלת ישראל שקלית ל-3/27 נותנת תשואה של 2.2%