בזק
צילום: לילך צור

בזכות רווח חד פעמי מההסכם עם יס - בזק מעלה תחזית

בעקבות עדכון ההסכם מול יס, בזק תרשום רווח חד פעמי שנובע מהשפעות חשבונאיות, מה שמעלה את תחזית הרווח של החברה ל-1.32 מיליארד שקל השנה לעומת תחזית קודמת של 1.2 מיליארד שקל, שיפור של 10% שלא נובע כאמור משיפור תפעולי; ה-EBITDA יעמוד על 3.75 מיליארד שקל

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה בזק ניר דוד yes

בזק בזק 1.64%   מעדכנת את תחזיותיה לשנה בעקבות תיקון ההסכם עם יס - בזק צופה כעת רווח נקי של 1.32 מיליארד שקל השנה במקום התחזית הקודמת שהייתה לרווח של 1.2 מיליארד שקל. בנוסף, החברה ציינה כי ה-EBITDA צפוי לעמוד על 3.75 מיליארד שקל, לעומת תחזית קודמת ל-3.7 מיליארד שקל, וכי ה-CAPEX יעמוד על 1.75 מיליארד שקל, ללא שינוי מהתחזית הקודמת.


השינוי בתחזיות נובע מהתיקון להסכם של יס עם פרטנר שמביא להשפעות חשבונאיות חד פעמיות על בזק, ולא משיפור תפעולי בחברה. לפי ההסכם, יס תעניק רישיון לפרטנר להשתמש באפליקציה המבוססת על שירות Sting + המופעל על ידי yes, תספק שירותים שונים בקשר עם האפליקציה האמורה ותעניק רישיון לשידור תכנים. 


לפני כשבועיים פורסם כי בוטל כתב האישום נגד רון אילון, לשעבר מנכ"ל יס וסמנכ"ל בזק, אשר העיד במסגרת משפט תיק 4000 כי הופעל עליו לחץ מצד שאול אלוביץ' לקדם את ההסכם בין בזק ליס. בעדותו שנמסרה ביולי 2024, ציין אילון כי אלוביץ' "ישב לו על הצוואר" בכל הנוגע לעסקה, והוסיף כי לאחר ניצחונו של בנימין נתניהו בבחירות 2015, שררה תחושת אופטימיות לגבי אישור העסקה. במסגרת עדותו, התייחס אילון גם להתכתבות פנימית בקבוצת הווטסאפ "דנה בננה", שבה נבחנה האפשרות להשפיע על עמדתה של דנה נויפלד, היועצת המשפטית של משרד התקשורת באותה תקופה, ביחס לאישור המיזוג.


חקירת פרשת בזק-יס היוותה אבן דרך מרכזית בדרך לפתיחת תיק 4000, שבו מואשם כיום שאול אלוביץ' בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, על רקע טענות לסיקור אוהד באתר "וואלה" בתמורה להקלות רגולטוריות שניתנו לבזק.


את שנת 2024 סיימה בזק עם הכנסות כוללות של כ-8.88 מיליארד שקל - ירידה של כ-2.4% לעומת השנה הקודמת. הכנסות הליבה, בניכוי הכנסות מטלפוניה בבזק קווי, שירותי קש"ג בפלאפון, לקוחות פרטיים בבזק בינלאומי והכנסות בזק און ליין, עלו בשנת 2024 בכ-1.3% והסתכמו בכ-7.73 מיליארד שקל, בעיקר בזכות צמיחה בהכנסות הליבה של פלאפון ובזק קווי.


ה-EBITDA בשנת 2024 הסתכם בכ-3.50 מיליארד שקל - ירידה של כ-4.1%. ה-EBITDA המתואם הגיע לכ-3.72 מיליארד שקל, המהווים שיעור EBITDA מתואם של כ-41.8%, וירד בכ-2.6%, בין היתר בשל ירידה בהכנסות מטלפוניה עקב הפחתת תעריפים על ידי משרד התקשורת והשפעת המלחמה על פעילות הנדידה בפלאפון. לולא השפעת המלחמה, הירידה ב-EBITDA המתואם הייתה עומדת על כ-1.8%.


הרווח הנקי בשנת 2024 עמד על כ-1.07 מיליארד שקל - ירידה של כ-9.8%. הרווח הנקי המתואם הסתכם בכ-1.27 מיליארד שקל, ירידה של כ-4.7%, כאשר בניכוי השפעת המלחמה על הנדידה, הירידה הייתה עומדת על כ-2.9%. התזרים החופשי בשנת 2024 הסתכם בכ-1.27 מיליארד שקל - ירידה של כ-2.4%, שנבעה בעיקר מעלייה בהיקף ההשקעות.


קיראו עוד ב"שוק ההון"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה