חברת הפודטק Brevel גייסה 18.5 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ Brevel, המפיקה חלבון אלטרנטיבי לתעשיית המזון ממיקרו-אצות, השלימה סבב גיוס Seed של 18.5 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי NevaTeam Partners, קרן הון סיכון בתחומי האגרי-פוד טק, וקרן EIC של האיחוד האירופי. הסבב כלל המרה למניות של השקעות SAFE קודמות בסכום כולל של כ-8.5 מיליון דולר לרבות מענקים.
ברוול מפיקה חלבון לתעשיית המזון שמקורו במיקרו-אצות שהינן אצות חד תאיות, הידועות ביכולתן לספק חלבון בר-קיימא בתפוקה מסחרית ובמשאבים מינימליים. החלבון של ברוול הוא בעל טעם ניטרלי וחסר צבע וריח, כך ניתן לשלבו בכל מוצר מזון ולספק ערך תזונתי גבוה. בנוסף, החלבון אותו החברה מספקת יכול להתחרות במחירים של החלבונים הצמחיים המובילים בתעשייה, כמו אפונה וסויה ולהוות פתרון גלובלי ללב תעשיית המזון. השימוש בחלבון של ברוול נועד לאפשר ליצרניות מזון אלטרנטיבי ממקורות צמחיים כגון Oatly, Beyond Meat, Impossible Foods, רידיפיין הישראלית ואחרות, להביא לצרכנים מוצרים במחירים אטרקטיביים, טעימים ומזינים יותר מכל מוצר שקיים כיום על המדף.
פריצת הדרך הטכנולוגית של Brevel היא בפיתוח מערכות הגידול הייחודיות שלראשונה בעולם מאפשרות שילוב של פרמנטציה (התססה) בקנה מידה תעשייתי יחד עם תאורה פנימית בריכוז גבוה. הפיתוח הטכנולוגי מאפשר לגדל מיקרו-אצות בקצב פי 100 גבוה יותר מאשר בגידול מסורתי תחת אור השמש ועדיין לבצע פוטוסינתזה לצורך הפקת ערך תזונתי גבוה ותכונות פונקציונליות ייחודיות של החלבון (מרקם, ג'לציה, הקצפה וכו').
ברוול הוקמה בשנת 2017 על ידי שלושת האחים למשפחת גולן - יונתן גולן, המשמש מנכ"ל החברה, עידו גולן (CTO) ומתן גולן (COO). הפקת חלבון לתעשיית המזון בשיטה אותה ברוול פיתחה נועדה לאפשר חיסכון של מעל 98% בשימוש בשטח ומים, ויותר מ-95% מפליטות גזי החממה ביחס למקורות מהחי, ותייתר את הצורך בשימוש בכימיקלים, חומרי הדברה וזיהומים נוספים. כל זאת לצד שמירה על עלויות המאפשרות את שילובו בכל מוצר צריכה ובכל משק בית.
- גילת מגייסת 100 מיליון דולר לרכישות נוספות; המניה יורדת
- קוואנטום ארט מגייסת 100 מיליון דולר - הסבב הגדול בתולדות הקוואנטום הישראלי
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
בחברה מועסקים כיום כ-25 עובדים באתר הפיילוט בצפון הנגב, כאשר הם צפויים לעבור בחודשים הקרובים למתקן ייצור חדש בקרית גת. המפעל החדש, המתקדם ביותר מסוגו בעולם לגידול מיקרו-אצות כמקור חלבון לתעשיית המזון, משתרע על שטח של כ-2,500 מ"ר, וממנו תתחיל החברה לייצר ולשווק חלבון בר-קיימא באופן מסחרי ליצרניות מזון ברחבי העולם. Brevel עובדת כיום עם מגוון רחב של חברות מזון גלובליות אשר מחפשות מקורות חלבון חדשניים, זאת על מנת לספק מענה לצרכי הטעם, המרקם, הצבע והמחיר אותם דורשים הצרכנים במוצרים אלטרנטיביים, כגון תחליפים למוצרי חלב, גבינות, בשר, גלידות ומוצרים אחרים שמקורם אינו מן החי. מבין החברות הגלובליות איתן ברוול מפתחת מוצרים חדשניים מנויות גם שתי שותפות אסטרטגיות שאף השתתפו בסבב הגיוס הנוכחי בחברה.
כספי ההשקעה ישמשו את החברה להרחבת פעילותה בדרכה להפוך לספקית חלבון אלטרנטיבי מהמובילות בעולם. לצורך הגדלת כושר הייצור, החברה מייצרת שיתופי פעולה עם שותפים מקומיים, להקמת מפעלים בקנה מידה מסחרי גדול כדי לספק את החלבון הנדרש באזורים שונים בעולם. בהם שת"פ עם קיבוץ יטבתה במטרה להקים בדרום הנגב את אחד ממתקני הפרמנטציה הגדולים בעולם, לגידול והפקת חלבון לתעשיית המזון ממיקרו-אצות. המתקן שיוקם בסמוך לקיבוץ יטבתה יכיל מיכלי התססה בהתבסס על הטכנולוגיה של Brevel, הצפויים לייצר בשיא התפוקה בנפח של 900,000 ליטר על מנת לתמוך בביקוש העולמי הגובר לחלבונים אלטרנטיביים.
יונתן גולן, מנכ"ל ומייסד שותף של Brevel: "סבב הגיוס המשמעותי סולל לחברה את הדרך לקראת מימוש החזון שלנו לעתיד תזונתי בר-קיימא לעתיד כדור הארץ. אנחנו ערוכים ומוכנים לקפיצה הבאה שלנו - ייצור בקנה מידה עולמי של החלבון שלנו שיהיה חלק אינטגרלי במוצרי מזון בריאים, טעימים וידידותיים לסביבה בכל משק בית".
- יוטיובר חשף את האייפון המתקפל - כמה זה הולך לעלות?
- דוח: 53% מהחברות הרב לאומיות מדווחות על עלייה בבקשות רילוקיישן מצד עובדים ישראלים
- תוכן שיווקי שוק הסקנדרי בישראל: הציבור יכול כעת להשקיע ב-SpaceX של אילון מאסק
- מה קורה בהייטק הישראלי - מפטרים או מגייסים? הנה התשובה
שי לוי, שותף מנהל בקרן הון סיכון NevaTeam Partners, שגם מצטרף לדירקטוריון החברה: "לאחר שעקבנו בתקופה האחרונה אחרי התקדמותה המרשימה וההישגים של Brevel, אנחנו מאמינים שהחברה תהיה אחת החברות המובילות בתעשיית החלבון האלטרנטיבי הגלובלית ואנחנו שמחים להיות שותפים במסע שלהם לעבר היעד הזה. אנחנו מאמינים שפריצת הדרך הטכנולוגית של Brevel תאפשר הפקת חלבון אלטרנטיבי איכותי במחיר תחרותי כחלק מההתמודדות עם משבר המזון הגלובלי".
בינה מלאכותית ארצות הבריתקוקטיילים על יאכטות וחרדה בחדרים הסגורים: מה באמת חושבים המומחים שבונים את ה-AI?
המרוץ לסופר-בינה
"קוד אדום" וחשש מריגול זר
השפעת הכסף הגדול ניכרת גם בשינוי פני כוח האדם. חוקרים באוניברסיטאות מתלוננים שהעולם העסקי "בלע" את האקדמיה. חברות מסחר בוול סטריט הפכו לנותנות חסות מרכזיות בכנסים, במטרה לצוד מוחות שיעניקו להן יתרון בשוק ההון. חוקרים צעירים ומבריקים עומדים בפני פיתויים של חבילות שכר דמיוניות, מה שמעלה את השאלה: האם בעתיד יישאר מחקר מדעי שאינו מונע רק משיקולי רווח מהירים?
אופטימיות בצל סימני שאלה
אייפון מתקפל, ג'ון פרוספריוטיובר חשף את האייפון המתקפל - כמה זה הולך לעלות?
אחרי שנים של שמועות, הדלפה חדשה מרמזת שאפל מרגישה שהשוק סוף סוף בשל; ג’ון פרוסר, שכבר הסתבך עם אפל בעבר, מפרסם הדמיות מפורטות של האייפון המתקפל
אפל עדיין לא אמרה מילה רשמית, אבל בעולם שבו הדלפות חזקות כמעט כמו הכרזות קשה לשמור על דברים בסוד. ג’ון פרוסר, אחד היוטיוברים הכי שנויים במחלוקת סביב אפל, פרסם בערב חג המולד סרטון עם הדמיות תלת-ממד של מה שהוא מציג כאייפון המתקפל הראשון. לא ספוקולציה, עיצוב מגובש, עם מידות, מצלמות, עובי ופרטים שמרגישים קרובים מדי למציאות.
ההדלפה של ג'ון פרוספר - האייפון המתקפל:
החשיפה הזו מגיעה ברגע מעניין לשוק. מכשירים מתקפלים קיימים כבר כמעט שבע שנים, אבל למרות ההייפ, הם עדיין מהווים כ-1.6% בלבד ממכירות הסמארטפונים בעולם. ועדיין, משהו מתחיל לזוז. תחזיות כבר מדברות על צמיחה של כ-30% במכירות מתקפלים בשנה הקרובה, ויש לא מעט אנליסטים שסבורים שאפל יכולה להיות הטריגר שיעביר את הקטגוריה משוליים למיינסטרים.
אפל עושים את מה שאחרים עושים - יותר טוב
אפל כמעט אף פעם לא הראשונה. היא לא הייתה הראשונה בסמארטפונים, לא בנגני מוזיקה, ולא בשעונים חכמים. אבל כשהיא נכנסת, היא בדרך כלל מנסה לפתור בעיות בסיסיות, לא רק לשכפל מוצר קיים. במקרה של מתקפלים, הבעיות האלה מוכרות: יש קפל בולט במסך, חשש מעמידות לאורך זמן, פשרות בעובי, בסוללה וגם בחוויה היומיומית.
לפי פרוסר והדלפות נוספות שמסתובבות, האייפון המתקפל של אפל צפוי להגיע בפורמט של "ספר". מסך חיצוני בגודל 5.5 אינץ’, עם חור למצלמת סלפי, ומסך פנימי רחב של 7.8 אינץ’, שגם בו יש מצלמה קדמית. בגב המכשיר מופיע מערך צילום כפול על בליטה מאורכת, עיצוב שמזכיר מאוד את קו ה-Air, עם פלאש בצד הנגדי. העיצוב הכללי רחב יותר מגבוה, גם כשהמכשיר סגור וגם כשהוא פתוח, משהו שמבדיל אותו מהגישה של סמסונג בדגמי ה-Z Fold.
- אפל סוגרת את 2025 בין התאוששות בסין ללחץ משפטי בארה״ב
- הענקית ששינתה את חיי כולנו יוצאת להנפקה ומה קרה היום לפני 10 שנים
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
הנתון שהכי מסקרן זה העובי. לפי ההדלפה, המכשיר יהיה בעובי של כ-9 מ"מ כשהוא סגור, כלומר כ-4.5 מ"מ לכל צד. זה דק מאוד, אפילו ביחס לסטנדרטים של אפל, ודק יותר מה-iPhone Air, שכבר היום מרגיש כמעט על גבול הפיזיקה. כדי להגיע לממדים כאלה, אפל לפי הדיווחים משתמשת בציר מתקדם במיוחד, שמשלב פלדת אל־חלד וטיטניום, עם רכיבים מסגסוגת “מתכת נוזלית”, חומר שחזק משמעותית מטיטניום רגיל ומאפשר שטיחות טובה יותר של המסך.
