הכירו את האית׳ריום - המטבע האלקטרוני שנסק 2,800% מתחילת השנה ואיך פוטין קשור לעניין?

אלמוג עזר |
נושאים בכתבה ביטקוין

משקיעים רבים מודעים לראלי שביצע הביטקוין מתחילת השנה. בעוד המשקיעים תרים אחר השקעות אלטרנטיביות הביטקוין רשם ראלי של 165% מתחילת השנה. הוא אולי המפורסם מכולם, אך הביטקוין אינו המתחרה הבלעדי על התואר "המטבע האלקטרוני האלטרנטיבי" ומתחריו גם הם רשמו תשואות הזויות בחודשים האחרונים.

מטבע האית'ריום (Ethereum) רשם אתמול (א') שיא חדש ברקע להתעניינות והפעילות ההולכת וגוברת במטבעות האלקטרונים במזרח הרחוק. מחיר האית'ריום הגיע לכדי 250.4 דולר על פי נתוני CoinDesk. מדובר בעלייה מטאורית של 2,840% משווי של 8.5 דולר בתחילת השנה. 

מה מניע את עליית שערי המטבע?

את'ריום הוא מטבע שתוכנת בכדי לעגן תשלומים בחוזים חכמים. חוזה חכם הוא למעשה תוכנת מחשב שמבצעת באופן אטומטית את תנאי החוזה כאשר מתקיימים תנאים מסוימים. חוזים אלו, מחליפים את הרישום המסורתי, את החתימה ואת תהליך האכיפה ומוזלים לחברות את העלויות. העלייה בשימוש בחוזים חכמים מביאה גם לעלייה בשווי האת'ריום. 

ישנן סיבות נוספות התומכות במחיר המטבע: 

"ארגון ברית האת'ריום (EEA), היא קבוצת פעילים שבאה לגייס חברות גדולות להשתמש בטכנולוגיה. נציגים בארגון מגיעים מאימפריות טכנולוגיות כמו מיקרוסופט ואינטל, אך גם מענקיות פיננסים כמו ג'י.פי. מורגן. 86 חברות אחרות מעניקות לגיטמציה למטבע. 

כמו בביטקוין, חברות סטארטאפ, מציעות לקבל את המטבע בכדי להחליף הון השקעה. בתמורה למטבע האלקטרוני, המשקיעים מקבלים מניות. 

ויטליק בוטרין, מייסד האת'ריום נפגש לאחרונה עם נשיא רוסיה ולדמיר פוטין. הפרסומים לגבי הפגישה נגעו לכך שהשניים דנו ביישומים שונים למטבע במעצמה. בנוסף, דרום קוריאה אישרה לאחרונה את השימוש במטבע ובארגון האת'ריום מאשרים כי רוב ההזמנות הגיעו לאחרונה ממדינה זו. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה