לקנות או לא לקנות? לאחר ההנפקה המוצלחת, אנליסטים אוהבים את טוויטר
לאחר שטסה יותר מ-70% ביום המסחר הראשון שלה לציבור המשקיעים, מניית טוויטר (סימול: TWTR) ב-7.2% מה שכמובן משך עוד יותר השוואות למניית רשת חברתית נוספת - פייסבוק (סימול: FB). כמו טוויטר, פייסבוק זינקה ביומה הראשון אך איבדה יותר ממחצית מערכה תוך מספר חודשים. למעשה, פייסבוק חזרה למחיר ההנפקה רק יותר משנה לאחר שנמכרה לראשונה לציבור, באוגוסט השנה.
בפני טוויטר עומדים אותם האתגרים שעמדו אז בפני פייסבוק - להוכיח לסקפטים שבמשקיעים שיש לה מוצר טוב ביד, ואפשרות להפוך את מספר המשתמשים העולה שלה למזומנים בבנק. בנוסף, עליה להראות ששיעור הצמיחה במספר המשתמשים לא מאט, כך שהצמיחה המהירה בהכנסות תמשך.
"טוויטר כנראה רק בשלבים הראשונים של הצמיחה שלה", כותב מייקל פכטר, אנליסט ב-Wedbush. "אנחנו מעריכים שרוב המשתמשים מתוך 2.4 מיליארד המשתמשים באינטרנט בעולם, יכולים למצוא משהו או מישהו שיעניין אותם בטוויטר". פכטר התחיל לסקר את מניית רשת המיקרו בלוגים במחיר יעד של 37 דולר למניה.
ברשידסקי: טוויטר השקעה עדיפה על פייסבוק
גם לאוניד ברשידסקי, פרשן רשת בלומברג, מסכים ומציין שטוויטר היא השקעה טובה יותר כרגע מפייסבוק. "האם טוויטר, חברה בלי רבעון רווחי אחד מאחוריה, עם צפי הכנסות של מיליארד דולר ב-2014, יכולה להיות שווה 24 מיליארד דולר? התשובה היא כן", אומר ברשידסקי.
- לא בגלל האגו: הסיבה האמיתית שהביאה את מאסק לרכוש את טוויטר?
- הרופא דרש לקבל פרטי מתלוננים נגדו - מכבי סירבה
הפרשן הותיק מסביר שהחברה עם הציפור נמצאת בשלב ארגוני מוקדם יותר מאשר פייסבוק. "האחרונה התחילה את המודל העסקי המבוסס על פרסומות ב-2008, וטוויטר התחילה למכור שטח פרסום רק ב-2010. המודל של פייסבוק כבר בשלב הבגרות, ולטוויטר יש עוד מקום לצמוח", הוא מוסיף, אבל מסייג שפוטנציאל הצמיחה בלבד לא מספיק כדי להצדיק את הערכת השווי הזו.
"לטוויטר יש את היתרון שהיא צפתה מהצד בזמן שפייסבוק ולינקדאין (סימול: LNKD) נכנסו לשוק, מה שאפשר לה לללמוד מהניסיון ולשפר", כותב ברשידסקי. הוא מביא את ההנפקה כדוגמא הכי טובה: טוויטר בחרה ב-NYSE ולא בנאסד"ק כדי להימנע מפלופים, ובחרה למכור כמות נמוכה יחסית של מניות ולא להשתולל כמו פייסבוק ב-2012.
הוא מוסיף ומציין שעסקי הליבה של טוויטר, כולל הפוקוס המוגבר על המשתמשים בסלולר, מודל מכירות הפרסומות, והתרבות הארגונית ומבנה השכר שלה, מסתמנים בעיניי המשקיעים כעדיפים על המבנה של הרשתות החברתיות הוותיקות יותר, ולכן שווים יותר פרמיה בשורה התחתונה. "גורמים אלו", מזהיר ברשידסקי, "לא סותרים את העובדה שמי שקונה את מניות טוויטר היום קונה חלום שלא בהכרח יתממש בעתיד. אבל מצד שני, גם המשקיעים בפייסבוק ולינקדאין. מכפילי ההכנסות הצפויות עדיין גבוהים מדי עבור המשקיע הסולידי".
גרינקורן: לקחת אויר ולהמתין, "הרבעונים הבאים קריטיים לחברה"
לאחר ההתלהבות הראשונית בשוק ממליץ ג'וזף גרינקורן, מנכ"ל מוריס גרופ המתמחה במניות מדיה חברתית, שהמשקיעים יקחו אוויר וימתינו להתפתחויות הבאות בטוויטר שבטווח הארוך נראית מאוד מבטיחה. "שני הרבעונים הקרובים הם קריטיים לטוויטר. הדוחות שיפורסמו יסבירו למשקיעים באמת האם טוויטר היא על המסלול הנכון בדרך להצפת ערך נוספת למשקיעים, פרסום הדוחות יציין גם את המעבר של טוויטר מחברה פרטית לחברה ציבורית מדווחת. לפי שעה, ההמלצה שלי על טוויטר היא "החזק" אך לא יותר מזה, בעיקר לאור הזינוק החד בערך המניה ביום המסחר הראשון, זאת לאחר העלאת מחיר המניה לפני ההנפקה ביום חמישי".
לדברי גרינקורן, המפתח להמשך ההצלחה של טוויטר היא המשך הגידול במספר המשתמשים, גודל החברה והכנסות החברה. "טוויטר מחוייבת עכשיו לפעול באגרסיביות לגידול מספר המשתמשים דווקא בארה"ב. 30% מהמשתמשים בטוויטר הם מארה"ב לעומת 70% מהמשתמשים שנמצאים מחוץ לארה"ב, המספר הזה מצביע על פוטנציאל צמיחה גדול במיוחד בשוק האמריקני שבו כמעט לכל צרכן יש מכשיר אלקטרוני אחד שבו הוא יכול להתחבר לטוויטר". גרינקורן הוסיף כי הצלחת ההנפקה של טוויטר סללה את הדרך לחברות טכנולוגיה ומדיה חברתית אחרות לגייס הון באמצעות הנפקה. "טוויטר הוכיחה כי הנפקה יכולה להתנהל בצורה נכונה וחלקה שלא כמו הנפקת פייסבוק שהכניסה את החברה למשבר שלקח לה מספר חודשים להיחלץ ממנו. טוויטר גייסה כמעט 2 מיליארד דולר ביום ההנפקה הראשון, הסכום הזה מצביע חד משמעית על קיומו של תיאבון בקרב המשקיעים להשקעה במניות טכנלוגיה ומדיה חברתית בעת הזו".
- 1.יורדת ותרד עוד ואחרי זמן תעלה מחיר תחתון 27$ (ל"ת)יוסי 11/11/2013 17:41הגב לתגובה זו