מחיר הנפט הנוכחי הינו תחנת ביניים - כל עלייה תהיה לצורך ירידה

אייל גורביץ, המנתח הטכני של Bizportal, סוקר את מחיר הנפט בעולם ומציג את מגמתו הנוכחית בשני טווחי זמן
אייל גורביץ | (5)
נושאים בכתבה נפט

מרבית סקירותיי אודות מחיר הנפט נפתחות בכך שזהו עניין אישי עבור כולנו. לפחות עבור אלו המממנים ישירות מכיסם את מחירו של ליטר בנזין מהול במים, ובסופו של דבר מושפעים מעלותו במשאבה.

איך שלא נסתכל על זה, מחיר הסחורה החשובה משפיע על לא מעט מרכיבים מסביב, מה גם שהוא מתנקז בסופו של דבר לפיה הפולטת אותו ישירות למיכל הדלק שלנו. לאחר תקופה לא פשוטה, בה היו תהיות לגבי כיוון מחיר החבית והדעות היו חלוקות להפליא, דומני שהשוק מגבש החלטה שתהיה טובה עבור כולנו.

ואלה הפרמטרים:

המגמה הראשית 1. הנחת העבודה הבסיסית, לגבי מגמות עלייה ארוכות טווח, גורסת שכל ירידה תהיה לצורך עלייה, וכי העלייה הבאה תחצה את רמת השיא הקודמת. 2. באפריל 2011 הגיע הנפט לשיא של כ-112 דולר לחבית ומשם נסוג לשפל של 75 דולר - רמה שמשמשת כרמת תמיכה ועוד תחזור בהמשך. 3. העלייה שהגיעה לאחר מכן כשלה בשבירת רמת השיא 112 דולר. כישלון זה סתם את הגולל על מגמת העלייה הארוכה. 4. אם נביט על הדינאמיקה מאז מחיר השיא, הרי שהיא מתאפיינת בדייקנות של שעון שוויצרי הנע בגבולות מוגדרים. 5. המוכרים המוגדרים על ידי קו המגמה היורד חובק את שלוש נקודות השיא האחרונות. העובדה שכל נקודת שיא נמוכה יותר מקודמתה מעידה שבכל עלייה המוכרים מוכנים למכור במחיר נמוך יותר מזה שמכרו בפעם הקודמת. 6. הקונים לעומתם, מוגדרים על ידי קו התמיכה התחתון, מוכנים למחיר של 97 דולר לחבית. 7. שתי קבוצות אלו יוצרות תבנית שבשפה המקצועית נקראת "משולש יורד". פריצתה היא בדרך כלל היא כלפי מטה. 8. עוד אפשר לראות את רצועות בולינגר שהופכות להיות צרות ואופקיות. בסקירה האחרונה הערכתי שהדשדוש נכנס לישורת התחתונה. 9. העובדה שהנפט צמוד לרצועה התחתונה, וזו משתפלת כלפי מטה, מרמזת על כיוון הפריצה. הגרף היומי 1. הגרף היומי יכול לתת רמזים נוספים, כאן אפשר לראות פריצה מטה של רמת 97 דולר, שהייתה אמורה לשמש כרמת תמיכה. 2. כמו כן, לאחר הפריצה הנפט מתקשה לשוב בימים האחרונים מעל לרמה זו, שמשמשת כעת כרמת התנגדות. 4. כאשר רמת תמיכה נפרצת מטה והופכת לשמש כרמת התנגדות, עולה הסבירות לגל ירידות נוסף. סיכום ומסקנות במהלךהשבועות האחרונים הרגשנו את הירידה במחיר הנפט בתחנות הדלק. ההתנהלות האחרונה מעלה את הסבירות שהשפל שנקבע לפני ימים מספר אינו אלא תחנת ביניים בדרך למחירים נמוכים יותר - כל עלייה במחירו של הנפט בטווח של השבועות הקרובים תהיה לצורך ירידה.

*הגרפים בסקירה זו הופקו באמצעות תוכנת ואתר בורסהגרף לניתוח טכני www.bursagraph.co.il מבית קו מנחה ואייל גורביץ **כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

***אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אייל למה אתה לא שר את שירת הברבור (ל"ת)
    חברים 10/10/2014 18:29
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    טול 08/10/2014 15:38
    הגב לתגובה זו
    אז למה לצאת בהצהרות כאלה?
  • 2.
    טקסס ריינגר 07/10/2014 12:31
    הגב לתגובה זו
    מה גם שהתחזקות הדולר בעולם מחלישה אותו
  • 1.
    טקסני 07/10/2014 12:24
    הגב לתגובה זו
    אם תביט לעומר יותר תבין שזו התנהגות עונתית, (הרבה מזקקות בתקופה של הכנות ולכן אינם עובדים בתפוקה מלאה, בנוסף, בשוק הפיזי ישנו דווקא לחץ של קונים - המחיר המיידי יקר בהרבה מהמחיר העתידי וישנם פרמטרים נוספים המעידים שמחירים אלו הם דווקא בגדר מציאה! בנוסף הסעודים כבר מתחילים לקצץ בתפוקה והרוסים גם הם מאוד לא מרוצים מהמחירים הנוכחיים וקצרה היריעה מלהכיל את הפרמטרים הנדרשים בשביל לנתח באמת את מחירי האנרגיה בעולם. וניתוח טכני במקרה הזה לא באמת יעיל ולא הוכיח את עצמו בשוק הזה - מניסיון גדול.
  • הסעודים לא מקצצים 12/10/2014 19:19
    הגב לתגובה זו
    שלא יפסידו נתחי שוק לאמריקאים שמגמת גידול בתפוקה אצלם הולכת ומתעצמת