בורסות אסיה סגרו באדום: טוקיו ירדה 2.3%, שנחאי שינתה כיוון וסגרה בעליות
ירידות חדות נרשמו במרבית בורסות מזרח אסיה היום, על רקע חששות כי העמקת המיתון העולמי תמשיך לפגוע במאזני הבנקים וברווחי החברות. מניות המחצבים והפיננסים משכו את השווקים למטה. החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט מאותתים כעת על צפי לירידות של כ-1.2% בפתיחת המסחר.
בטוקיו רשם מדד הניקיי 225 ירידה של 2.3% ובהונג קונג נסוג מדד ההאנג סנג ב-3.2%. מדד הקוספי בסיאול נסוג ב-2% ואילו בורסת שנחאי שינתה כיוון וסגרה בעליה של 0.3%.
"החששות של המשקיעים נותרו ברמה גבוהה למדי, בעיקר עקב הערכות כי העמקת המיתון הגלובלי תוביל למחיקות ענק נוספות על ידי הבנקים ואולי גם לסיבוב נוסף במשבר הפיננסי", אמר לבלומברג קים יאנג איל, מנהל השקעות בסיאול.
מניית HSBC רשמה ירידה של 6.7% על רקע חששות שהבנק יאלץ לבקש את עזרת ממשלת בריטניה, וייתכן שגם הונג קונג, על מנת להחלץ מההידרדרות בעסקיו. מיצואו פיננשיאל, מניית הבנק השני בגודלו ביפן, ירדה ב-4.4%.
מניית BHP נפלה 4.7% ואלומינה צנחה 4.2% בסידני, בעקבות המשך ירידות במחירי הנפט והאלומיניום. מחירי הנפט ממשיכים לרדת היום, על רקע הידיעות השליליות שפורסמו בימים האחרונים בנוגע למיתון המעמיק בכלכלות של ארה"ב, אירופה ויפן. גם סיום מבצע "עופרת יצוקה" בעזה, סיום הסכסוך בין רוסיה ואוקראינה וחתימה על עסקת גז ל-10 שנים, והמשך עליה במלאי הנפט בארה"ב תורמים לירידה החדה במחירי הנפט.
חוזה לפברואר על נפט גולמי קל נופל ביותר מ-7% לרמה של 33.90 דולר לחבית במסחר באסיה. נזכיר כי כמה אנליסטים העריכו בחודשים האחרונים כי מחירי הנפט עשויים ליפול השנה לאיזור 20-25 דולר לחבית לפני שתחול התאוששות.
"בחודשים הקרובים נמשיך לראות ולשמוע על נתוני מאקרו כלכלה מאוד גרועים, חברות ימשיכו לפשוט רגל, האבטלה תמשיך לעלות וגם הביקושים לנפט ככל הנראה ימשיכו לסגת. כרגע אני לא רואה משהו שיכול לשנות את המגמה השלילית", אמר לבלומברג ג'ונתן קורנאפל, מנהל מסחר בנגזרים בסינגפור.
אתמול נודע כי הפסימיות באירופה הולכת ומעמיקה. הכלכלה של גוש האירו צפויה להצטמק השנה ב-1.9%, בפעם הראשונה מאז הקמתו, כך צופה כעת הועדה למדיניות מוניטארית באירופה. שיעור האבטלה צפוי לזנק השנה מ-7.8% ל-9.3%. מדובר בתחזית שלילית הרבה יותר לעומת הערכות הקודמות, שפורסמו בנובמבר ועמדו על צמיחה חיובית של 0.1%. הבנק המרכזי של אירופה, ה-ecb, פרסם בחודש שעבר תחזית לצמיחה שלילית של 0.5%.