מכירת הבלופניקס הקפיצה את רווחי פורמולה
חברת פורמולה מערכות, שבשליטת קבוצת אמבלייז, ממשיכה להציג שיפור בתוצאותיה. פורמולה סיימה את הרבעון השני של שנת 2007 עם רווח נקי בסך של כ-22.3 מיליון דולר, לעומת רווח נקי בסך של כ-500 אלף דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי של פורמולה ברבעון השני כולל רווח הון בסך של כ-17.7 מיליון דולר ממכירת השליטה בחברת בתוכנה בלו-פניקס במהלך הרבעון.
עם זאת, גם בנטרול רווח ההון ממכירת בלו-פניקס, רושמת פורמולה שיפור ניכר בתוצאותיה העסקיות. הרווח מפעולות נמשכות ברבעון השני הסתכם בכ-4.6 מיליון דולר, לעומת כ-1.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
הכנסותיה של פורמולה ברבעון השני של 2007 זינקו בכ-19.2% לרמה של כ-124.7 מיליון דולר, בהשוואה לכ-104.6 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2006. הגידול בהכנסות, יחד עם יישום תהליכי ארגון מחדש בחברות הבנות סאפיאנס ומג'יק, שהובילה בעלת השליטה בפורמולה, קבוצת אמבלייז בניהולו של גיא ברנשטיין, הביאו גם להגדלת הרווח התפעולי של קבוצת פורמולה במהלך הרבעון השני. הרווח התפעולי ברבעון השני הסתכם בכ-6.7 מיליון דולר, לעומת כ-2.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
במחצית הראשונה של שנת 2007 מציגה פורמולה עלייה חדה ברווח הנקי לכ-25.2 מיליון דולר, לעומת כ-4.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח מפעולות נמשכות הסתכם בכ-7.1 מיליון דולר, לעומת כ-1 מיליון דולר בחציון הראשון של 2006. הכנסות הקבוצה בתקופה זו טיפסו בכ-19.2% לרמה של כ-240.8 מיליון דולר.
הונה העצמי של החברה גדל לכ-178.8 מיליון דולר בסוף הרבעון השני בעוד ששווי השוק של הקבוצה מסתכם בכ-165 מיליון דולר. המזומן בקופתה של החברה, שמסתכם בסוף הרבעון השני בכ-141 מיליון דולר, גדל בכ- 65 מיליון דולר עקב המכירה של בלופניקס.
הגידול בהכנסות וברווחיה של פורמולה נובע מהשיפור שנרשם בכל החברות הבנות המרכזיות של הקבוצה, המתמחה בתחומי התוכנה השונים. בחברת מטריקס נרשם במחצית הראשונה גידול של כ-7% בהכנסות לרמה של כ-621 מיליון שקל, לעומת כ-578 מליון שקל אשתקד. הרווח הנקי של מטריקס גדל בתקופה זו לכ-38 מיליון שקל, לעומת כ-33.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הרבעוני של מטריקס הסתכם בכ-19 מיליון שקל, לעומת כ-18.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
מטריקס, שהשלימה לאחרונה רכישה ראשונה בשווקים בחו"ל, ונכנסה אל השוק הבולגרי, ביצעה החודש, למרות המצב הקשה בשוקי ההון, הנפקה מוצלחת של איגרות חוב בהיקף של כ-250 מיליון שקל. יצויין, כי איגרות החוב דורגו בדירוג AA3 על ידי חברת מדרוג, הדירוג הגבוה ביותר לו זכתה חברת IT בישראל.
במקביל למגמת הצמיחה במטריקס, הנמשכת מזה מספר שנים ברציפות, הובילה הנהלת אמבלייז, בראשות המנכ"ל, גיא ברנשטיין, תכנית ארגון מחדש בשתי החברות הבנות, מג'יק וספיאנס, המשתקפת היטב בתוצאותיהן של השתיים מזה מספר רבעונים ברציפות.
בעקבות כניסת הנהלת אמבלייז-פורמולה למהלך אקטיבי בחברת מג'יק, עברה החברה מהפסד לרווח בזמן קצר יחסית, וזאת ללא פגיעה בשורת ההכנסות. החברה עברה ברבעון הראשון של 2007 לרווח נקי וממשיכה במגמת השיפור. מג'יק השיגה ברבעון השני של 2007 רווח נקי בסך של כ-800 אלף דולר לעומת הפסד בסך של כ-1.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. את המחצית הראשונה של שנת 2007 סיימה מג'יק ברווח של כ- 1.8 מיליון דולר, לעומת הפסד של 1.5 מיליון דולר במחצית המקבילה אשתקד הרווח הנקי משתקף גם בתזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת שהסתכם בכ-600 אלף דולר. הכנסותיה של מג'יק ברבעון השני טיפסו בכ-11% לרמה של כ-16.8 מיליון דולר. בקופתה מצויים מזומנים בסך כ- 17 מיליון דולר. החברה נמצאת בתהליך בנית צוות ניהול חדש במסגרתו מונו לאחרונה מנכ"ל חדש, סמנכ"ל כספים וסמנכ"לית שיווק.
בחברת ספיאנס נמשכת תכנית הארגון מחדש, ובמחצית הראשונה של 2007 הציגה החברה שיפור ברווח התפעולי שהסתכם בכ-311 אלף דולר, לעומת הפסד תפעולי בסך של כ-1.1 מיליון דולר אשתקד. ספיאנס, ששמרה ברבעון השני על רמת הכנסות של כ-21.7 מיליון דולר, שיפרה במהלך הרבעון את איתנותה הפיננסית באופן משמעותי, וזאת הודות להנפקה פרטית שהשלימה בארה"ב בהיקף של כ-20 מיליון דולר לפי מחיר של 3 דולר למניה
גיא ברנשטיין, מנכ"ל אמבלייז, בעלת השליטה בפורמולה אמר היום: "במחצית הראשונה של 2007 וברבעון השני של השנה אנו ממשיכים את תהליך ההבראה בסאפיאנס ותהליך ההתיעלות בחברת מג'יק, לטובת בניית חברות אלה לשלב הבא של צמיחה ורווחיות. ברבעון זה מימשנו ברווח גבוה את האחזקה בבלו-פניקס, השלמנו הנפקה פרטית בעלת משמעות פיננסית רבה עבור ספיאנס, ואילו מטריקס, שממשיכה את מגמת הצמיחה שלה, גייסה משאבים בבורסה כדי להאיץ את מגמת הצמיחה באמצעות מיזוגים ורכישות בישראל ובחו"ל. עם זאת, מלאכה רבה עדיין לפנינו, ואנו סבורים שבחברות הבנות שלנו טמון פוטנציאל וערך רב שבכוונתנו לממשו . נכון להיום, שווי השוק של פורמולה נמוך משווי אחזקותיה, ותהליכי הצפת הערך צפויים להערכתנו להביא לשיפור גם במישור זה".