גודל טקסט
זום
ניגודיות

"אני אתווך בין ישראל והפלשתינים"

בראיון לרשת "אל-ערבייה" הכריז נשיא פקיסטן, פרבז מושארף, על נכונותו לנסות ולקדם את תהליך השלום במזרח התיכון: "אם אתקבל כמתווך ניטראלי, אני יכול למלא תפקיד גדול"
דנה פרידלנדר |

האם דווקא נשיא פקיסטן, הגנרל פרבז מושארף, יצליח להביא לסיום הסכסוך בין ישראל והפלשתינים? נשיא פקיסטן הביע בראיון שהעניק לרשת הטלוויזיה "אל-ערבייה" נכונות לשמש תפקיד של מתווך ניטראלי בין ישראל והפלשתינים בניסיון להביא להסדר בין שני העמים ואף הבטיח לחולל פריצת דרך דרמטית בסיום הסכסוך הישראלי-פלשתיני.

"אם אתקבל כמתווך ניטראלי על ידי כל הצדדים, אני יכול למלא תפקיד גדול", אמר מושארף. הוא אף הביע נכונות להיפגש עם הישראלים, עם הפלשתינים ועם הערבים, במידה ויקבל את תפקיד המתווך הניטראלי.

בראיון התייחס נשיא פקיסטן גם לסוגיית הגרעין האיראני. מושארף, שארצו חברה ב"מועדון הגרעין", הגדיר את העשרת האורניום על ידי איראן "התפתחות חמורה", שעלולה לדבריו לסכן את ביטחונן של מדינות המפרץ הפרסי והוסיף שעל טהרן לגלות הבנה לרצונה של הקהילה הבינלאומית למנוע הפצה של נשק גרעיני.

מושארף הוסיף כי איראן זכאית לפתח אנרגיה גרעינית אך הוסיף כי זו תהיה טעות מצדה שלא לרתום את האנרגיה הגרעינית למטרות שלום. במקביל, אמר נשיא פקיסטן כי יש לעשות הכול כדי למנוע מהמשבר סביב הגרעין האיראני מלהידרדר לסכסוך צבאי. מערכת היחסים בין ישראל לפקיסטן עברה בשנים האחרונות שדרוג של ממש ובמיוחד לאחר יישום תוכנית ההתנתקות. במסגרת שדרוג היחסים נפגש שר החוץ דאז, סילבן שלום, עם עמיתו הפקיסטני, קורשיד קסורי, באיסטנבול שבטורקיה.

שר החוץ הפקיסטני חשף מאוחר יותר כי מגעים חשאיים בין פקיסטן לישראל מתקיימים כבר יותר מ-10 שנים. "אנו מאמינים שישראל הגדילה את דאגתה לנושא הפלשתיני ולחיצת היד עמה נעשתה מרצוננו החופשי", אמר.

נשיא פקיסטן אף העתיר בזמנו שבחים על ראש הממשלה דאז, אריאל שרון, לאחר ביצוע תוכנית ההתנתקות. "אני חושב שצעד כזה דורש אומץ ונועזות", אמר. "אנחנו מקווים ששרון יגלה אותה מידה של אומץ כדי להביא להקמתה של מדינה פלשתינית עצמאית". לאתר NRG מעריב

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה