השוק הסולידי: עודף פדיון וריביות תומכים בשוק האג"ח
עודף הפדיון, הורדת הריבית ופער התשואות מול ארה"ב תומכים בשוק האג"ח. אנו ממשיכים להעריך, כי אגרות החוב הצמודות במח"מ ארוך אטרקטיביות עם תשואה ריאלית חסרת סיכון של 3.64% והיא עדיפה על האגרות השקליות בשל פרמיית הסיכון הנמוכה. אנו ממשיכים להעריך כי עדיף להחזיק אגרות חוב קונצרניות בדירוג גבוה המקנות פערי תשואה של כ-0.6%-0.7%.
באפיק השקלי, על בסיס פער התשואה מול ארה"ב שעמד על 1.32% ועשוי להצטמצם לכיוון 1.2%, הורדת הריבית הצפויה, ותוכנית הגיוס שתפורסם השבוע נראה, כי מעבר לאחזקה בטווח הקצר שעליה אנו ממליצים מזה זמן, יש מקום להאריך את המח"מ ולהחזיק גם בטווחים הארוכים.
בשבוע האחרון נרשמה מגמה שלילת באפיק השקלי שהתחזקה לאורך המח"מ. באגרות הצמודות למדד נרשמה גם כן מגמה שלילית, שהתרכזה בעיקר בשני האג"חים הארוכים (5904 ו- 5903) שירדו בשבוע האחרון בכ-0.5%. בגזרת המט"ח, כפי שציינו קודם, התחזק השבוע השקל מול הדולר ונחלש מול האירו ומול סל המטבעות.
ברקע: בנק ישראל צפוי להוריד מחר את הריבית ב-0.25% ל-5% ריבית שתהייה נמוכה מהריבית בארה"ב. בנוסף פדיון אגרות חוב ממשלתיות סחירות בסך 11.3 מיליארד ₪ מול גיוס נמוך יותר (תחזית הגיוס תפורסם לקראת סוף השבוע) יתמכו באגרות החוב.
במישור הפיסקאלי – בסוף השבוע (יום רביעי) יפרסם האוצר את תוכנית הגיוס לדצמבר שכפי הנראה תצביע על עודף פדיון גדול ותתמוך בשוק אגרות החוב.
נציין, כי בשבוע שעבר פורסם המדד המשולב לבחינת מצב המשק שעלה באוקטובר ב-0.6%. עליה שמשקפת את חזרתה של התרחבות הפעילות הכלכלית במשק לרמתה טרם המלחמה. העלייה הושפעה בעיקר מעליות במדד הייצור התעשייתי וביצוא השירותים, מנגד נרשמו ירידות ביצוא וביבוא הסחורות.
במישור המוניטארי – השוק ממתין לראות את ההודעה של נגיד בנק ישראל מחר, וללמוד ממנה על אפשרות להורדת ריבית נוספת בחודשים הקרובים. נציין, כי התחזקות השקל מול הדולר לשער של מתחת ל-4.3 שקל לדולר, למרות שמקורה בהחלשות הדולר בעולם מקלה על הנגיד להוריד את הריבית ולהערכתנו מכיוון שאיננו צופים התפרצות אינפלציונית, הנגיד בהחלט יבחן להמשיך ולהוריד את הריבית גם לאחר ההורדה מחר כך שפער הריבית מול ארה"ב יגיע לפער שלילי (הריבית בארה"ב תהייה גבוהה מהריבית בישראל) של 0.5%.
הדולר נחלש השבוע מול האירו ב-2.1% בעקבות ציפייה להעלאת ריבית (אירו) בדצמבר, ובהתאמה תוסף השקל מול הדולר (ב- 0.3%) ופוחת מול האירו (ב-1.9%). בעקבות זאת התרחב פער התשואות בין ישראל לארה"ב ל- 1.32% (5.88% בשחר 2683 ל-10 שנים מול 4.56% באג"ח האמריקני).
*מאת: גדי ברקו – אנליסט דש איפקס. *הערה: אין לראות בכתבה המלצה לפעולה כלשהי.