ניתוח טכני: נפט ברנט – מתקשה להתאושש

הכישלון החוזר והנשנה בפריצתה מעלה של רמת 62.5 דולר, בשילוב עם מגמת הירידה הארוכה יותר, וסימני החולשה הקיימים, מעידים שגדולה יותר הסבירות לפריצתה מטה של רמת 55 דולר
אייל גורביץ |

הכיוון בטווח הקצר: למעט תנודתיות ועצבנות לא אירע דבר מהותי במהלך בשבוע האחרון, והנפט לא גלש מעבר לתחום שהוקצה לו במסגרת הסקירות האחרונות. בינתיים, מה שמסתמן הוא שרצועת הביטחון 55 - 57 דולר לחבית ממשיכה למלא את תפקידה על הצד הטוב ביותר ומנגד, רמת 62.5 דולר למניה מסמנת את פוטנציאל העליות המקסימאלי במסגרת טווח הזמן הקצר. אז גם לשבוע הקרוב גורסת הנחת העבודה את המשך התנודתיות והעצבנות בטווח שהוגדר היטב בשבועות האחרונים.

אלא שדשדוש זה לא ימשך לעד ובסופו של דבר תגיע הפריצה. ולמרות שקשה לזהות מראש את כיוונה, הרי שאפשר להעריך לאן נושבת הרוח. כפי שזה נראה כעת, הכישלון החוזר והנשנה בפריצתה מעלה של רמת 62.5 דולר, בשילוב עם מגמת הירידה הארוכה יותר, וסימני החולשה הקיימים, מעידים שגדולה יותר הסבירות לפריצתה מטה של רמת 55 דולר והמשך ההתדרדרות במחירו של הנפט. מאידך, ניסיון עלייה ממשי יכול להתקיים רק אם רמת 62.5 דולר תישבר כלפי מעלה, וכפי שזה נראה כעת, הסיכויים לכך נמוכים יותר.

רמות תמיכה והתנגדות

1. רמות התמיכה מצויות ברצועה שבין 55 - 57 דולר לחבית וההנחה היא שרמות אלו צפויות בסופו של דבר להישבר כלפי מטה, אם כי עלי לציין שמועד העיתוי אינו ברור די הצורך.

2. מנגד, רמת ההתנגדות המשמעותית ביותר לטווח הקצר ממוקמת בדיוק במחיר של 62.5 דולר לחבית. רק שבירתה מעלה תעיד על סיכוי גבוה לגל עליות. לפחות לפי שעה, הסבירות לשבירתה מעלה אינה גבוהה והיא מהווה את פוטנציאל העליות המקסימאלי של מחיר הנפט.

סיכום

הנחת העבודה גורסת שהדשדוש ימשך בין 55 - 57 כרמות תמיכה לבין 62.5 כרמת התנגדות. אלא שבסופו של התהליך נוטים יותר הסיכויים לפריצה מטה.

הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה