גדי ברקו ממליץ: להאריך את המח"מ באג"ח

הציפיות העולות משוק ההון הן לאינפלציה של 1.5%. ברקו סבור כי כדאי להאריך את המח"מ על ידי רכישת אג"ח קונצרני מדורג באפיק הצמוד, המקנה עדיפות בתשואה
גדי ברקו |

באפיק אגרות החוב צמודות המדד, הציפיות העולות משוק ההון הן לאינפלציה של 1.5% בשניים עשר החודשים הקרובים. כלומר, מתחת לאמצע יעד יציבות המחירים של בנק ישראל. ציפיות אלו יחד עם המדד השלילי שצפוי בחודש ספטמבר לוחצים על האפיק הצמוד הקצר.

המסקנה הבולטת הינה כי יש להאריך את המח"מ, שכן כל האינדיקטורים תומכים בירידת תשואות. אנו אכן ממליצים להאריך את המח"מ אולם לבצע זאת באמצעות אג"ח קונצרני מדורג באפיק הצמוד, המקנה עדיפות בתשואה. גם באפיק השקלי מומלץ להאריך את המח"מ לכיוון הבינוני-ארוך, שכן ה-Spread בינו לבין האג"ח האמריקני עומד על כ-1.7% והפער הזה צפוי להצטמצם.

ונשוב לסכם את הנתונים שהובילו למסקנות אלה. שלושה אירועים בולטים התרחשו השבוע בשווקים בארץ ובעולם: ירידה במחיר הנפט לרמה של כ-60 דולר לחבית, התחזקות השקל מול המטבעות העיקריים בכ-1%, והירידה החדה בתשואות האג"ח האמריקאיות לרמה של 4.59% בטווח של 10 שנים. במישור הפיסקאלי לא נרשמו אירועים מיוחדים השבוע. העברת התקציב בממשלה הורידה לפי שעה מסדר היום את נושא התקציב, אולם יש לזכור כי עדיין קיימים מכשולים לא מעטים לאישור התקציב בכנסת, מכשולים שיצופו אל פני השטח לקראת סוף השנה.

היום צפוי בנק ישראל להודיע על הריבית לחודש הבא, הנגיד צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי - כשלמעשה כל הפרמטרים תומכים בהותרת הריבית על כנה (ואפילו בהורדת ריבית): שע"ח של השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות העיקריים. מחירי הנפט ממשיכים לרדת, כשהיום רושם הנפט את מחיר השפל שלו בחצי השנה האחרונה ומחירו יורד אל מתחת ל-60 דולר לחבית (Light Crude). כמות הכסף (M1) ממשיכה לרדת ולאחר ירידה של 0.8% באוגוסט צפויה ירידה נוספת גם בספטמבר. השקל ממשיך להפגין איתנות ובשבוע האחרון התחזק מול המטבעות העיקריים. גורמים אלו מפיגים את הלחצים האינפלציוניים ולפיכך תורמים להותרת הריבית על כנה. בנוסף הותרת הריבית בארה"ב על כנה ברמה של 5.25% מחזקת את הערכתנו כי הריבית תיוותר על רמה דומה לחודש הקודם.

בשבוע האחרון התחזק השקל מול סל המטבעות ב-1.1%, כשמול הדולר התחזק השקל ב-1.1% ומול האירו ב-1.2%. גם בעולם, נחלש הדולר מול המטבעות העיקריים, מול האירו בכ-1% ומול היין בכ-1.4%.

הבנק המרכזי האמריקני הותיר ביום ד' (בפעם השנייה) את הריבית ללא שינוי ברמה של 5.25%. מהודעת הבנק עולה, כי מסתמנת האטה בצמיחה הכלכלית על רקע ההאטה בשוק הנדל"ן. הבנק מציין אמנם כי חלה עלייה באינפלציה וכי מחירי האנרגיה וחומרי הגלם האחרים יחד עם הניצולת הגבוהה בקווי הייצור הם בעלי השפעה אינפלציונית חיובית, אולם לחצים אינפלציוניים אלו צפויים להתמתן על רקע מחירי האנרגיה היורדים והשפעת המדיניות המוניטרית (17 העלאות הריבית עד לאחרונה).

הדעה הרווחת בעולם היא, כי העלאת הריבית בארה"ב הסתיימה ואנו נמצאים בפתחה של הורדת ריבית במהלך הרבעון הראשון של 2007.

התוצאה הייתה - עליית מחירים (ירידת תשואה) כשהאג"ח ל-10 שנים רושמת עליות שערים וירידת תשואות מ-4.79% ל-4.59%. (רווחי הון של כ-2%). בשבוע האחרון רשם האפיק השקלי תשואה של 0.2%-1% שהתחזקה לאורך המח"מ.

גם באפיק הצמוד נרשמו עליות שערים כשהמח"מ הקצר רושם ירידות.

*הכותב - גדי ברקו הוא אנליסט מחלקת המחקר "דש איפקס".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה