חברון: "בעולם מצפים לקריסה נוספת במחירי הנפט"
אחרי תקופה ארוכה (חודש ימים בערך) שבמהלכה הנפט התבסס ברמה של 50, אבל לא הצליח לפרוץ כלפי מעלה ממוצע נע של 50 יום ליותר מיום יומיים, הוא חוזר לרדת ועומד כיום על כ-44 דולר לחבית נפט גולמי. הסיבה העיקרית לכך היא המשך הגידול במלאי הנפט הגלובלי. יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, אומר כי אומנם מספר הקידוחים בארה"ב קטן מידי חודש, אבל ההצפה של הנפט בעולם נמשכת – "בחודש פברואר אופ"ק אף הקטינה את התפוקה (במכוון או שלא) ובכל זאת התפוקה הגלובלית עלתה. החברות מתייעלות וסוגרות את הקידוחים הפחות רווחיים בשלב זה, עם זאת גם החיפושים יורדים צורה חדה שכן בעייתי להשקיע ברמת מחירים אלו. החברות מאותתות שהן מתכוננות לתקופה ארוכה וקשה בסקטור כאשר הגדולות כבר מוכרות נכסים, מקצצות דיבידנד, מקצצות משרות ומקפיאות תוכניות של buy back". חברון מסביר כי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה דיווחה השבוע שתפוקת הנפט בארה"ב לא מראה כל סימני חולשה. "החשש המרכזי בשבועות האחרונים הוא מעליית מחירי האחסון של הנפט. השבתת בתי הזיקוק בארה"ב תורמת גם היא לגידול המלאים, כאשר בארה"ב חוששים שבקרוב יגמרו מקומות האחסון לנפט, מה שעשוי ללחוץ את מחירו כלפי מטה לשפל חדש". "אם לא חסר סיבות או טריגרים להמשך ירידת מחירי הנפט, אז ברקע נשמעים קולות על עסקה עם איראן בנושא הגרעין שתפחית את הסנקציות על הייצוא האיראני ורק תחזק את ההיצע הגלובלי כמו גם הפסקת הקרבות בלוב שהאטה את התפוקה שם". להערכת חברון קריסה של הנפט לרמת מחירים של 40 דולר ומטה, במידה ותתרחש, תהיה זמנית וקצרה – "ההשפעה שלה על האינפלציה השנתית ל-2015 תהיה מינורית שכן עלייה מחודשת של מחירי הנפט בהמשך השנה תשתרשר מיידית למדד המחירים. יחד עם זאת האפיק הצמוד שאמור לספוג מומנטום חיובי בחודשים אפריל מאי עד ספטמבר, עשוי להתקל בקשיים בהתחלה במידה והקריסה במחירי הנפט תימשך".
"קריסה של הנפט תשפיע על שוקי האג"ח בכל העולם – בארה"ב מתכננים להעלות את הריבית עוד בשנת 2015, באירופה אינפלציה צפויה להשתפר במחצית השניה לאור החולשה של האירו ושיפור במאקרו אבל קריסה של הנפט עשויה לטרוף לשניהם את הקלפים ולחזק את הסביבה האנטי אינפלציונית לתקופה נוספת".
- 1.אריק 16/03/2015 16:02הגב לתגובה זומר חברו היקר עם כל הכבוד אתה לא באמת יכול לחזות את מחיר הנפט מספיק שאיזה מנהיג ערבי יחליט והופ טעות