
חברת התרופות לילי רוכשת את Loxo Oncology תמורת 8 מיליארד דולר
חברת התרופות האמריקאית, לילי, הודיעה על רכישת הסטארט-אפ Loxo Oncology, תמורת כ-8 מיליארד דולר, וזאת על מנת להשיג גישה לתרופותיה של לוקוסו נגד סרטן. העסקה בוצעה במחיר של 235 דולר למניה, המשקף פרמיה של כ-85% על מחיר הסגירה של מניית לוקסו ביום שישי האחרון.
עבור חברת התרופות הקטנה זוהי לא הפתעה גמורה, שכן מאז שהונפקה בבורסה בספטמבר 2014, זינקה מניית החברה בכ-975% וזאת הודות לשני ניסויים מוצלחים אותם ביצעה לוקסו בתרופותיה לטיפול בסרטן שהראו נתונים מצוינים.
"אנו מאוד מתרגשים" אמר פרופ' דניאל סקוברונסקי, סמנכ"ל החברה והמדען הראשי בלילי. "ככל שהתקדמנו בתהליך, כל אדם בצוות שלנו שהייתה לו נגיעה בתרופה הבין שזו בדיוק התרופה שהיינו רוצים שתהיה מקושרת איתו ולהקדיש את הקריירה שלו לפיתוחה, ולו רק בגלל השפעתה החיובית על המטופלים".
הרכישה אמנם יקרה, אך ייתכן שתהיה משתלמת עבור לילי, וזאת לאחר שהתרופה הראשונה של לוקסו, Viktarkvi, אושרה על ידי ה-FDA בנובמבר האחרון כשהוכחה כיעילה בהקטנת הגידולים שנמצאו אצל המטופלים בכ-75%, ואף לשמור על המצב כמשך שנה שלמה אצל 39% מהמטופלים. אז למה משתלם? ובכן, הטיפול בתרופה רחוק מהיות זול, כשמדובר בכ-32 אלף דולר בחודש או 393,600 דולר בשנה על מנת לקבל טיפול ב-Viktrakvi.
- נובוקיור: תוצאות חיוביות בניסוי לטיפול בסרטן הלבלב; המניה קופצת
- נובוקיור קיבלה אישור FDA לטיפול בסרטן; המניה מזנקת
התרופה השניה של לוקסו, LOXO-292, פונה למטופלים בהם אובחן סרטן בכבד, כאשר על פי נתוני הניסוי האחרון בתרופה, אצל 77% מהמטופלים נצפה כיווץ של הגידול הסרטני בכ-44%.
לוקסו אונוקולוג'י נוסדה בשנת 2013 על ידי ג'ושוע בילנקר, אשר היה בזמנו משקיע בחברת אייזלינג קפיטל. בילנקר, אונקולוג במקצועו, שימש במשך כשנתיים כבודק תרופות עבור ה-FDA וגילה עניין רב בתרופות האשר תוקפות "היתוך גנים" - דבר שגורם להווצרות סרטן. בין היתר, בקטגוריה הזו ניתן למצוא את Xalkori של חברת Pfizer ואת Gleevec של חברת נוברטיס.
השאלה המרכזית עבור לילי כרגע היא האם בילנקר והמנכ"ל של החברה, ג'ייקוס נארדן, ישארו בחברה או שיחליטו לעזוב, ובמידה שיעזבו, כמה מהמחקר שבוצע עד כה ילך איתם. בלינקר ונארדן סירבו להגיב לגבי הרכישה ובמקום זאת שחררו הצהרה כללית לפיה "אנו גאים להיות מוכרים ככאלו שתרמו רבות לחולי הסרטן. אנו נרגשים מעצם העובדה כי התשתית של ארגון לילי יעמוד לשירותנו".
- מעל 2 מיליארד דולר השקעו בתעשיית הביומד הישראלית ב-2023
- המירוץ אחר חיי נצח - האם יש פוטנציאל השקעה בטיפולים מאריכי ימים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"