רובוט רץ חצי מרתון (X)רובוט רץ חצי מרתון (X)

רובוטים רצים חצי מרתון - הישג סיני; מה השלב הבא?

אדיר בן עמי | (2)
נושאים בכתבה רובוט

רובוטים הומנואידים השתתפו בחצי מרתון ראשון מסוגו בעולם בבייג'ינג, לצד 12,000 רצים אנושיים. המרוץ התקיים במחוז דאקסינג, והשתתפו בו עשרות רובוטים הומנואידים מלמעלה מ-20 חברות סיניות. על פי הכללים, הרובוטים נדרשו להיות דו-רגליים, ללא גלגלים, בגובה של 48 ס"מ עד 2 מטרים, ולסיים את המסלול בתוך 3 שעות ו-30 דקות. כל החלפת סוללה במהלך המרוץ גררה פסילה של 10 דקות, מה שהוסיף למורכבות הטכנית של האתגר.

רובוט בולט במרוץ היה Tiangong, שפותח על ידי המרכז הלאומי לחדשנות ברובוטיקה בבייג'ינג. Tiangong, בגובה 163 ס"מ, השלים את המסלול בזמן מרשים של שעה ו-57 דקות, והפך לסמל של היכולות המתקדמות בתחום. חברות נוספות, כמו Unitree, שהרובוטים שלהן ידועים ביכולות ריקוד וקפיצה, השתתפו אך התקשו לעמוד בקצב של רובוטים שתוכננו במיוחד לריצה ארוכה.

האתגרים הטכנולוגיים: סיבולת ואמינות

המרוץ הציב אתגרים טכנולוגיים משמעותיים עבור הרובוטים. "האתגר הגדול ביותר הוא האמינות והסיבולת של הרובוט," הסביר מפתח בכיר של Tiangong. ריצה של 21 ק"מ דורשת תנועה דו-רגלית יציבה, ניהול אנרגיה יעיל, ויכולת לעמוד בעומס מכני וחום במשך שעתיים רצופות.

עלות נגישה, אך לא רווחית

Tiangong נמכר במחיר של 6,000 דולר בלבד – עלות נמוכה במיוחד בתעשיית הרובוטיקה, שבה מחירים יכולים להגיע לעשרות ומאות אלפי דולרים. עם זאת, המפתחים ציינו כי המודל העסקי אינו רווחי כרגע, והם נמצאים בתהליך גיוס כספים כדי להמשיך ולפתח את הטכנולוגיה. מחיר נמוך זה עשוי להפוך את הרובוטים לנגישים יותר בעתיד, אך מעלה שאלות לגבי הקיימות הכלכלית של פרויקטים כאלה.

השלכות לעתיד: רובוטיקה הומנואידית בעולם חדש

חצי המרתון בבייג'ינג מסמן צעד משמעותי בתחום הרובוטיקה ההומנואידית, ומדגיש את ההובלה של סין בתחום זה. כל החברות המשתתפות היו סיניות, מה שמעיד על הפער הטכנולוגי בינן לבין חברות מערביות בתחום הרובוטים הדו-רגליים. האירוע ממחיש את הפוטנציאל של רובוטים הומנואידים בתחומים מגוונים – מסיוע לקשישים, דרך עבודות שטח, ועד לפעילויות ספורטיביות.  

הרובוטים האלו מעלים גם שאלות על ההשלכות החברתיות של התפתחויות כאלה. האם רובוטים הומנואידים יחליפו בני אדם בתחומים מסוימים? כיצד ניתן להבטיח שהטכנולוגיה תהיה נגישה לכולם, ולא רק למדינות עם משאבים כמו סין? כך או אחרת, בסין כבר נערכים לריצת מרתון של הרובוטים ובמקביל עשרות חברות מפתחות רובוטים עתידיים שיוכלו לעשות חלק משמעותי מהעבודות האנושיות השוטפות. 

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    מה עם הרובוט לפידיוט החסרון העיקרי שלו העדר מוח וDNA של אוטיסט (ל"ת)
    אנונימי 21/04/2025 07:30
    הגב לתגובה זו
  • אתה מתכוון ליציר המופלא שבתקופתו העם היה מאוחדהכלכלה מעולה והיה גם ביטחון אמיתי (ל"ת)
    עולב 21/04/2025 23:09
    הגב לתגובה זו