זה הדיווח שדוחף את המדדים בוול סטריט נמוך יותר גם היום
מספר נתוני מאקרו שפורסמו היום (ה') בארה"ב טרם פתיחת המסחר עשויים להיות הגורם המכריע לשאלת צמצום תכנית התמריצים של הפד', כשבכירי הבנק המרכזי יתאספו בשבוע הבא להחליט על כיוון המדיניות המוניטרית.
הנתון הראשון שפורסם היום היה נתון המכירות הקמעונאיות לחודש נובמבר, שעלה ב-0.7% לעומת המכירות בחודש אוקטובר, מעל לצפי האנליסטים שעמד על 0.6%. מכירות הליבה, ללא מכירות כלי רכב ודלקים, עלו ב-0.6% לעומת צפי לעלייה של 0.2% בלבד.
"אנחנו מקבלים רוח גבית ממחירי הדלק הנמוכים, עוד דחיפה מהעלייה בעושר משוק המניות שטס השנה ומשוק הדיור, ולא פחות חשוב, גם מהעלייה במשכורות", אמר לבלומברג ג'וזף להבורנה, הכלכלן הבכיר בדויטשה בנק בניו יורק. "אנחנו נמצאים בדרך הנכונה", הוסיף.
נתון נוסף שפורסם באותה שעה דווקא היה פחות טוב מהצפי - שיעור תביעות האבטלה החדשות לשבוע האחרון עלה במפתיע ב-68 אלף, לרמה של 368 אלף תביעות חדשות. צפי האנליסטים היה לעלייה מתונה בהרבה - לרמה של 325 אלף תביעות חדשות.
- המשק האמריקאי התכווץ ב-0.3% ברבעון הראשון, מתחת לצפי; החוזים נופלים
- עושים סדר: ציר הזמן של מכסי טראמפ
כלכלנים מסבירים את התנודה החזקה בנתון זה בתקופת החגים, שמתאפיינת בחוסר יציבות בשוק העבודה. לפי ממוצע 4 השבועות האחרונים שמאזן מעט את התמונה, מדובר בעלייה קטנה של 6,000 תביעות בלבד.
בתגובה לשני הנתונים, שפורסמו באותה שעה, עברו החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט לעליות קלות לאחר שנסחרו בירידה של כ-0.1% לפני הפרסום. תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים קפצה לאחר הפרסום מ-2.84% ל-2.87%, אך הזינוק התמתן בדקות לאחר מכן. גם באירופה נרשמה תגובה דומה - הדאקס שנסחר בשעה 15:29 בירידות של 0.9%, התמתן לירידות של 0.2% בלבד בשעה 15:49.
השאלה כעת היא למה הגיב השוק - האם לנתון החיובי של המכירות הקמעונאיות שהיכו את התחזיות, או "הפוך על הפוך" לנתון השלילי של תביעות האבטלה. לא ברור אם השוק מגיב להתאוששות הכלכלה, או לסיכוי לצמצום מוקדם בתכנית התמריצים, כפי שראינו בקיץ האחרון.
בעוד שמרבית הכלכלנים עדיין מצפים לצמצום ראשוני בהיקף הרכישות החודשיות רק בחודש מרץ, מספר נתונים חזקים מהחודש האחרון בהחלט העלו את הסיכוי שנראה צמצום בהיקף כבר החודש. כזכור, הפד' רוכש אג"ח בהיקף של 85 מיליארד דולר מדי חודש מאז חודש נובמבר 2012, מה שתמך בשוק המניות כל השנה.
בכל מקרה דבר אחד ברור - הציפיה לצמצום בהיקף תכנית הרכישות בשבוע הבא משפיעה על הסנטימנט בשוק, וכל ידיעה חדשה או נתון שישנו את התמונה הזו יכולים לקבוע את המשך הדרך.
- 2.רבי דוד, נהריה 12/12/2013 17:45הגב לתגובה זווגם אם כן (והוא לא!), עד מרץ 2014, כבר יהיה QE4 אחרת הכלכלה הגדולה בעולם תקרוס כמו מגדל קלפים.
- 1.הפד חייב בכל מקרה לצמצם את הרכישות ונראה זאת בשבוע הבא (ל"ת)אנליסט עממי 12/12/2013 16:31הגב לתגובה זו