בסין קונים מניות - והרבה: האינפלציה פרצה את רף ה-5%, הבנק המרכזי החליט שלא להגיב
המשקיעים בסין נוהרים לבורסת המניות בשנחאי שטסה קרוב ל-3%. מאחרי העליות, ניצבת לה החלטת הבנק המרכזי שלא להעלות את שיעור הריבית במשק, על אף התנפחות האינפלציה לשיא של 28 חודשים וכן מעל לרף העליון שקבע הבנק המרכזי בסין.
ביום ש' האחרון פורסם כי קצב האינפלציה השנתי בסין המריא לרמה הגבוהה זה 28 חודשים, מה שאמור להניף דגל אדום בפני קובעי המדיניות. מדד המחירים לצרכן זינק ב-5.1% בנובמבר, זאת לעומת החודש המקביל אשתקד, כך עולה מהדו"ח הממשלתי שדלף לתקשורת שעות מספר לפני מועד הפרסום המקורי. הנתון עקף בגדול את ממוצע תחזיות הכלכלים בשוק שעמד על עלייה של 4.7% בלבד.
אולם, בממשל הסיני וכן בבנק המרכזי החליטו אתמול שלא להגיב לזינוק באינפלציה, ולכן הותירו את שיעור הריבית במשק ללא שינוי. בתגובה, המשקיע הסיני, שחשש לאור נתוני האינפלציה הגבוהים, עשה סיבוב פרסה ורץ חזרה לקנות מניות. ככל שנקפו הדקות, התגברה הריצה לבורסה שהפכה לראלי של ממש עם סגירת המסחר - מדד שנחאי קפץ 2.9%.
אם בוחנים את הדברים לעומקם, נראה שמישהו שם בממשל הסיני כבר נערך לעליית המחירים, שכן עם פרסום מדד המחירים לצרכן, העלה הבנק המרכזי בסין את יחס הרזרבה לבנקים ב-0.5%, בפעם השלישית בתוך חמישה שבועות בלבד.
משמעות הדבר היא שעל הבנקים להגדיל את כמות המזומן המוחזק בכ-350 מיליארד יואן (53 מיליארד דולר) החל מה-20 לדצמבר. מהלך שכזה צפוי להקטין את כמות הכסף במשק ולצנן את עליית המחירים.
בהסתכלות חודשית, טיפס מדד המחירים לצרכן ב-1.1% בנובמבר וכעת מסתכמת האינפלציה ב-11 החודשים הראשונים של 2010 לכדי 3.2%, גבוה מהרף העליון של הבנק המרכזי בסין שעומד על 3%. מחירי המזון טיפסו בחודש החולף לרמה שנתית של 11.7% ביחס לנובמבר 2009.