זה "הענק הרדום" שבוול סטריט חוששים ממנו כעת - האם הוא יכה בשווקים?

המדדים בוול סטריט כשלו אתמול לפרוץ את שיא כל הזמנים, ולא מעט מדברים על "הענק הרדום"
מערכת Bizportal | (4)
נושאים בכתבה וול סטריט

מדד ה-S&P500 האמריקני איבד אתמול 0.6% וכשל בניסיון לפרוץ לשיא כל הזמנים (ראה גרף מצורף). ההתייחסות כעת בשוק היא שהדולר הוא כרגע האינדיקאטור המרכזי בכל הנוגע לשוק המניות האמריקני. האסטרטג סטן שמאו מענקית ההשקעות IG תיאר את זה  בראיון למרקטווץ' במילים - "הענק הרדום" (sleeping giant).

ב-12 החודשים האחרונים הדולר התחזק בשיעור דרמטי של 25% מול האירו. לפי כלכלני מריל לינץ', המשמעות היא שחיקה של כ-10% ברווח הממוצע של החברות בארה"ב. לפי ממוצע תחזיות האנליסטים, הרווח למניה השנה צפוי לרשום עלייה של 1.8% בלבד, זאת מול תחזית מלפני כחודשיים בלבד (חודש ינואר) שדיברה על צפי לעלייה של 6.4% השנה ברווחי החברות. בין היתר זו הסיבה לכך שבזמן שה-S&P500 טיפס 1.6% מתחילת השנה, הדאקס הגרמני טס כבר 22.5%.

עם זאת, מאז נגע הדולר בשיא של 1.04 דולר לאירו, המטבע האמריקני החל להיחלש ועד כה השלים היחלשות של כמעט 5% לרמה של כמעט 1.1 דולר לאירו. האסטרטג של IG טוען כי "הדולר האמריקני הוא כרגע במצב של ענק ישן, ואני לא מניח שנראה תנודתיות בשוקי המניות - עד שהוא יתעורר, ורבים תוהים עוד כמה זמן יכול הדולר להישאר כך - לפני שיחדש את מהלך ההתחזקות".

אתמול רשם הדולר תנודה מעלה אחרי נתוני האינפלציה בארה"ב שהראו כי בחודש פברואר המדד רשם עלייה של 0.2% לעומת ינואר. ונציין כי בינואר נראה ירידה חדה באינפלציה. מבחינת המשקיעים - זה היה איתות לכך שייתכן שהריבית בארה"ב תעלה מוקדם מהצפוי (וול סטריט סגרה בירידות).  אבל כעת הדולר חוזר להיחלש ונופל כמעט 1% מול האירו לרמה של 1.010 דולר לאירו. 

אלכס ז'בז'נסקי ממיטב דש: "התחזקות הדולר בעולם, שהחלה באמצע שנת 2014, נותנת אותותיה בביצועים של שוק המניות האמריקני בחודשים האחרונים. כל הסקטורים של מדד S&P500 הציגו תת ביצוע ביחס למדדים דומים באירופה. יחד עם התחזקות הדולר, גם הירידה החדה במחירי הנפט פגעה במניות האמריקניות, בעיקר בסקטורים שקשורים לתעשייה זו. הסובלות העיקריות מהדולר החזק הנן חברות בינלאומיות גדולות שחלק גדול מהכנסותיהן נקוב במט"ח. גם החברות שמוכרות בעיקר לשוק המקומי עלולות לסבול מהתחזקות המטבע בגלל התחרות מול היבוא שנהיה זול יותר. יחד עם זאת, כפי שאמר סטנלי פישר, אין כלכלה חזקה עם מטבע חלש. החברות האמריקניות יצטרכו בסופו של דבר להתמודד עם המטבע החזק באמצעות התייעלות. ההתחזקות הכלכלות באירופה ואולי בעוד מספר מדינות עשויה לעזור להם באמצעות גידול בביקושים למוצרים האמריקנים."

מדד ה-S&P500 מתחילת 2014

 

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    שירי 25/03/2015 15:35
    הגב לתגובה זו
    מה הקשר לשוק המניות לפי דעתי הכל ספקולציות בעולם בו הריביות נמוכות אין מקום אחר גם אם תעלה הריבית עדיין נמוכה מאוד
  • 2.
    חשבונאי 25/03/2015 14:19
    הגב לתגובה זו
    בבדיקה מחודש יוני 2014 בו התגבשה מגמת התחזקות הדולר, ועד היום נמצא כי הדקס עלה ב47% ! אבל היורו נחלש ב21% ! כך שהתשואה נמונחי דולר היתה כ 17% . בדיוק כמו תשואת הנסדאק באותה תקופה
  • 1.
    התבוננות 25/03/2015 14:01
    הגב לתגובה זו
    זוהי שנת שמיטה, אנחנו נראה התפתחויות שליליות מאוד בשבועות הקרובים. שימו לב לסין ויוון לדוגמא. כשהכותרות יהיו בעיתונים זה יהיה כבר מאוחר מדי.
  • sem 25/03/2015 17:59
    הגב לתגובה זו
    קרניי תייש