התמונה העגומה על השווקים העולה מהדו"חות של הבנקים הגדולים בארה"ב

כאשר כלל הבנקים  הגדולים סיימו הערב לדווח על התוצאות לרבעון ה-3, אפשר להצביע על מגמה אחת ברורה
עמית טל | (3)
האם המרדף אחר תשואה הגיע לרוויה? לאחר שכלל הבנקים הגדולים בארצות הברית סיימו לדווח על תוצאותיהם לרבעון האחרון אפשר להצביע על מגמה ברורה אחת. למרות שכלל הבנקים הצליחו להכות את הציפיות המוקדמות של האנליסטים בהכנסות וברווחים, כולם הצביעו על ירידה חדה בתחום המסחר בשוקי המניות והאג"חים בעקבות התנודתיות הנמוכה בצורה חסרת תקדים בשווקים. הגרף הבא מציג את הכנסות הבנקים ברבעון ה-3 של 2017 לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הירידה החדה ביותר היא בשוקי האג"ח. למרות הזינוקים במדדי המניות, למעט סיטי בנק (סימול:C) אף בנק לא הצליח להגדיל את ההכנסות. מה עלה? תחום הייעוץ להשקעות הציג עלייה נאה.   הירידה בתנודתיות: לא משהו חולף החדשות הרעות הן שייתכן מאוד כי שהחוסר תנודתיות החריגה בשווקים עלולה להימשך זמן רב ואולי אף להחריף. הסיבה הראשונה היא ההתערבות החסרת תקדים של ממשל ובנקים מרכזיים בשווקים. לשם דוגמא, הבנק המרכזי ביפן מחזיק מעל 75% משוק תעודות הסל בשוק היפני (הכלכלה השלישית בגודלה), וכאשר כל תנודה בשוק קשורה למהלך שמבצע הבנק (גוף השואף ליציבות כלכלית), התוצאה היא ירידה חדה בתנודתיות. אחזקות הבנק היפני בשוק תעודות הסל: כל תנודה קשורה להחלטת הבנק הסיבה השנייה לירידה בתנודתיות היא המעבר המובהק בשנים האחרונות לניהול פאסיבי של השקעות. אינספור כישלונות של לנסות ולתפוס את המניה הנכונה בזמן המתאים, ונתונים המראים שהחזקת תעודה עוקבת מדד מנצחת לאורך זמן את המשקיע שמנסה לתזמן את הכניסה והיציאה שלו מהשוק, וכמו כן העמלות הזולות יחסית הובילו משקיעים רבים אל עבר שוק תעודות סל  המחקות מדדים(ETF). תעודות הסל מהוות היום כ-75% מהמסחר המתנהל בוול סטריט, לעומת 20% בלבד ב-2014. המעבר גורם לירידה בתנודתיות כיוון שהתמחור עבר לפחות פרטני, ויותר בהסתכלות על כלל השוק. הסיבה האחרונה ואולי המשמעותית ביותר היא רוויה בתחום המסחר האלגוריטמי (HFT), תחום השייך לבנקים הגדולים. בעשורים האחרונים השקיעו הבנקים הגדולים בארצות הברית עשרות מיליארדים בתקווה לנצל את כוח המחשב לטובת עשיית רווחים, דבר שהוריד את התנודתיות בצורה דראסטית.נראה כי התחום הפך לרווי במיוחד, דבר המשפיע על התוצאות הבנקים. יהיה מעניין מאוד לראות כיצד יתפתחו השווקים בשנים הקרובות. תפקידו העיקרי של שוק ההון הוא תיעול החיסכון במשק להשקעות יצרניות תוך הקצאה נכונה של החיסכון להשקעות היצרניות המבטיחות ביות, והוא תנאי ומפתח לצמיחה כלכלית, חוסר התנודתיות שאנו חווים בשווקים עלול ליצור עיוותים רבים  

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    yedidya 18/10/2017 09:27
    הגב לתגובה זו
    ההשוואה היא מול הרבעון השלישי של 2016, והרבעון הזה כלל כמובן את האפטר שוק של הברקזיט, שלווה בעלייה חזקה ברווחי מסחר ממניות ואג"ח. בגלל זה לא צריך להתרגש יותר מדי, פשוט נתון הבסיס בהשוואה גבוה באופן חריג לשנים האחרונות.
  • 2.
    דור 18/10/2017 07:57
    הגב לתגובה זו
    מר עמית טל. שחור שחור שחור. לא נמאס לך?
  • 1.
    סטנלי פיש 17/10/2017 21:23
    הגב לתגובה זו
    אג״ח מדינה בתנודתיות נמוכה והכלכלה לא קרסה עד היום. כדי לטעון את הטענה כאילו שתנודיות נמוכה היא בעייתית צריך להסביר את זה ולא לטעון את זה סתם כך באוויר.