גם עובדי גולדמן זאקס ו-GE התחרטו; יותר תרומות עוברות לכיסו של מיט רומני
לפני ארבע שנים, העובדים של קבוצת גולדמן זאקס (סימול: GS) בניו יורק נתנו שלושת רבעים מהתרומות שלהם לקמפיין הבחירות למועמדים הדמוקרטים, ולברק אובמה שלקח את ההובלה ואת המשרה. הפעם, הסיפור מעט שונה, כאשר 70% מתרומותיהם של עובדי גולדמן זאקס הועברו לרפובליקנים.
מעבר חד זה הינו השינוי הגדול ביותר בין 25 החברות שנוהגות לתרום הכי הרבה בארה"ב לקמפיינים נשיאותיים מאז 1989, כך על פי מידע שנאסף בסוכנות בלומברג. גולדמן זאקס היא לא היחידה, כאשר ב-13 מהחברות מתוך 25, העובדים נותנים השנה יותר כספים לרפובליקנים מאשר לדמוקרטים לעומת הקמפיין הקודם.
"שינוי בהעדפות מפלגתיות בסדר גודל שכזה הוא משהו שכמעט לא נשמע עליו בהיסטוריה של החברות הגדולות עם הנוכחות בוושינגטון", אמר לבלומברג רוגאן קרש, ראש מכללה מצפון קרוליינה.
ענקית התקשורת AT&T המבוססת בדאלאס, אשר העובדים שלה חילקו את תרומותיהם בצורה שווה בין המפלגות בשנת 2008, נותנים השנה כמעט שני שלישים מהם לרפובליקנים. יושב הראש, רנדל סטפנסון, נתן תרומה של 30,800 דולר לוועדה הרפובליקנית בחודש פברואר - זוהי התרומה הגדולה ביותר שלו למעלה מ-2 עשורים, והיא הגיעה 6 שבועות בלבד לאחר שממשל אובמה דחה את הצעת המיזוג עם T-MOBILE.
העובדים בתאגיד הענק ג'נרל אלקטריק (סימול: GE) נתנו השנה 63% מתרומותיהם לרפובליקנים, זוהי כמעט תמונת מראה לחלוקת התרומות שלהם ב-2008, כאשר הדמוקרטים קיבלו אז 66% מהתרומות.
רק עובדיהם של 4 מתוך 25 הפירמות הגדולות: טיים וורנר (סימול: TWX), פייזר (סימול: PFE), קומקאסט (סימול: CMCSA) ומיקרוסופט (סימול: MSFT) המשיכו לתרום את רוב כספם למועמדים דמוקרטים.
"הרבה מהתאגידים הגדולים באמריקה כועסים על ממשל אובמה ועל הדמוקרטים על המדיניות החדשה והרגולציה שהם מפעילים" אמר קרייג הולמן, לוביסט מחברת הייעוץ סיטיזן. "אלו הן תרומות אידיאולוגיות, החברות האלה משקיעות בצורה רצינית נגד אובמה בשנת 2012".