דירקטור בדויטשה בנק:"צמצום לא זהיר בתוכנית הרכישות יגרור פיצוץ של בועה"

ג'ים ריד, דירקטור מנהל בדויטשה בנק, התייחס היום לסוגיית צמצום תוכנית הרכישות במסגרת תחזית האשראי של הבנק לשנה הבאה. "אין כרגע בועה בשווקי האשראי, אך ייתכן ונגיע לשם במהלך 2014"
מערכת ביזפורטל |

ג'ים ריד, דירקטור מנהל וראש תחום אשראי גלובלי בדויטשה בנק (Deutsche Bank) פרש היום את משנתו במסגרת תחזית האשראי של הבנק לשנת 2014 וציין: "אין כרגע בועה בשווקי האשראי, אך ייתכן ונגיע לשם במהלך 2014".

במסגרת התחזית, הזהיר כי הפדרל ריזרב יתקשה לצמצם את תוכנית הרכישות הכמותית במהירות שהשוק מצפה לה. מדובר בטענה מעניינת בהתחשב בכך שאסטרטגים רבים לא רק מצפים שהפד' יאט את קצב רכישות האג"ח כבר במהלך החודש הנוכחי, אלא שחלק גדול מצמצום התוכנית מגולם בשוק כבר עכשיו.

"בראייה גלובלית ישנם מספר נתונים שנמצאים ברקע אשר צריך לקחת אותם בחשבון: חוב אדיר בשווקים המפותחים, המשך הצמיחה בשווקים המתפתחים וקיומן של לא מעט דאגות מבניות. כלומר, במקרה שהתוכנית המוניטרית תוסר מהר מדי, גם אם השוק האמריקני מתאושש יפה, הסיכון לתאונות נותר גבוה".

במקביל, אומרים האנליסטים של דויטשה, הבנק המרכזי באירופה אשר התנגד על הסף לתוכנית הרכישות האמריקנית עד כה, יוכל למצוא את עצמו נגרר "בקלות" ליישום מדיניות בלתי שגרתית של מלחמת מטבעות גלובלית המתנהלת בהילוך איטי. כשהבנק המרכזי של יפן לא צפוי להאט את תוכנית ההקלה שלו, "אחת ממתחרותיה הגדולות של אירופה תמשיך להפחית מערך המטבע שלה, דבר שעלול לגרום לייצוא של דיפלציה".

"המשמעות היא שהבנקים המרכזיים לכודים בעולם של נזילות גבוהה כרגע והתוצאה עשויה להיות היווצרות של בועות לקראת סוף 2014, אם כי בשל התנודתיות בשיחות סביב צמצום תוכנית הרכישות, ייתכן כי נראה אותן כבר בשלב מוקדם של 2014".

באותה נשימה, ריד מציין ש"בעוד שהעולם כולו עסוק בצמצום תוכנית הרכישות, הניסיון מלמד שהנושא המדובר והברור ביותר בשנה הנוכחית הוא לאו דווקא זה שישפיע על הסנטימנט בשוק בשנה העוקבת. בדירוג על פי יחס סיכון-סטטוס קוו הוא דווקא מונה את הדברים הבאים: סין והצמיחה בשווקים המתפתחים, הדיפלציה באירופה, הפוליטיקה בעולם ובעיות אפשריות שעלולות להיווצר עם המדיניות הכלכלית ביפן. בעולם כלכלי שנתמך בצורה מלאכותית, להתפתחויות פוליטיות יש את היכולת להפוך את הקערה על פיה בכל רגע נתון".

בינתיים, ריד מציין כי תוכנית הרכישות והרגולציה שולחים את הביקוש ואת הנזילות בשווקי האשראי לכיוונים מנוגדים ומשאירים את השוק פגיע. המשקיעים טעמו מכך כבר מוקדם יותר השנה כשהשווקים המתפתחים השתוללו נוכח הפוטנציאל שבצמצום תוכנית הרכישות. דאגות מהסוג הזה עלולות לגרום לבנק המרכזי להשתאות ולא להגיב במהירות שהמשקיעים מצפים לה.

קיראו עוד ב"גלובל"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה