
קוינבייס רוכשת את Deribit ב-2.9 מיליארד דולר ומתרחבת לשוק הנגזרים
קוינבייס רוכשת את בורסת הנגזרים והמשקיעים מרוצים - המניה עולה ב-4% - אבל החששות לגבי הדוחות הקרובים הערב עדיין מרחפים - מה צפוי בדוחות?
במהלך שמרחיב את פעילותה של קוינבייס Coinbase 9.01% , בורסת הקריפטו הנסחרת הגדולה בעולם, לתחום הנגזרים הקריפטוגרפיים, החברה הודיעה כי תרכוש את פלטפורמת האופציות Deribit תמורת כ-2.9 מיליארד דולר. העסקה כוללת 700 מיליון
דולר במזומן ועוד 11 מיליון מניות רגילות מסוג A של קוינבייס, והיא נחשבת לאחת העסקאות הגדולות ביותר בתעשיית הקריפטו.
Deribit נוסדה בשנת 2016, ומאז הפכה לשחקנית דומיננטית בזירת האופציות על נכסי קריפטו. לפי נתונים שפורסמו בינואר, החברה
סיימה את 2024 עם מחזור מסחר של 1.2 טריליון דולר - עלייה של 95% לעומת השנה הקודמת. הפלטפורמה מתמקדת באופציות על ביטקוין ואתריום, ומשמשת בעיקר סוחרים מקצועיים שמחפשים מינוף וניהול סיכונים מתוחכם.
לדברי מנכ"ל Deribit, לוק סטריירס,
"אנחנו נרגשים להצטרף לקוינבייס ולתמוך ביצירת עידן חדש בתחום נגזרי הקריפטו. העסקה תאיץ את הצמיחה שלנו ותאפשר לנו להרחיב את הפעילות למסחר בספוט, חוזים עתידיים, נגזרים תמידיים ואופציות - תחת מותג אחד אמין".
גם הבורסה המתחרה Kraken
שקלה לרכוש את Deribit, אך לבסוף פנתה לכיוון אחר ורכשה את Ninja Trader, פלטפורמת חוזים עתידיים אמריקאית, תמורת 1.5 מיליארד דולר. שתי הבורסות מתחרות כעת על הסוחרים המוסדיים והפרטיים, בזמן שממשל טראמפ מצהיר על כוונתו להפוך את ארה"ב ל"בירת הקריפטו של העולם".
הצפי לדוחות הערב
לצד ההתלהבות מהעסקה, קוינבייס מתמודדת עם חששות גוברים בוול סטריט לגבי ביצועיה ברבעון הראשון של 2025. חברת הייעוץ מונס, קרספי, הארדט ושות' הורידה את ההמלצה על מניית קוינבייס מ"קנייה" ל"נייטרלי", והסירה את מחיר
היעד של 275 דולר. לדברי האנליסט גוס גאלה, קיימת סבירות לא מבוטלת שקוינבייס תחמיץ את התחזיות או תיאלץ להנמיך את הציפיות קדימה.
גאלה מציין כי אף שמניית קוינבייס התאוששה מהשפל אליו צנחה באפריל (151 דולר), "זהירות בטווח הקצר מתאימה
בשלב הזה". הוא הדגיש כי אף שניכרת התאוששות בנפח המסחר במאי לעומת אפריל, עדיין אין בידיו נתונים מובהקים שמצביעים על מגמה מתמשכת. קוינבייס צפויה לדווח על הכנסות של 2.09 מיליארד דולר ורווח של 1.91 דולר למניה.
קוינבייס אמנם משדרת עוצמה ומגוון, אך עיקר המודל העסקי שלה עדיין נשען על עמלות מסחר בקריפטו. בתחום הסטייקינג, בו מחזיקים "מפקידים" את המטבעות שלהם ברשת תמורת תגמול, קוינבייס אינה גובה תשלום ישיר, אך כן לוקחת עמלה מהתגמול שמקבלים המשתמשים. בכך היא יוצרת לעצמה מקור הכנסה נוסף אך תלוי בתנודתיות השוק ובהיקף הפעילות של הלקוחות. תחום נוסף בו קוינבייס פעילה מאוד הוא שוק המטבעות היציבים (Stablecoins). החברה הייתה בין מייסדי מטבע ה-USDC, שמגובה בדולר אמיתי, ולפי התחזיות, הרגולציה צפויה להפוך את התחום הזה לחשוב אף יותר בשנים הקרובות, מהלך שעשוי להטיב עמה.
- אנבידיה והשוק הסיני - ירידה במכירות או דווקא התאוששות
- ארה"ב מאבדת את דירוג האשראי המושלם: מודי'ס מורידה את הדירוג; האם זה ישפיע על השווקים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בנוסף, קוינבייס מוצאת את עצמה בלב מאבק רגולטורי סביב רגולציית הסטייבלקוינס. חוק ה-GENIUS, שמקודם בשלב זה ומציע פיקוח משולב בין מדינות ודרג פדרלי, נתקל בקשיים לאחר שאיבד תמיכה של תשעה סנאטורים. במקביל, חוק מתחרה, STABLE, דווקא רשם התקדמות מהירה וכולל דרישות מחמירות יותר, בהן קבלת רישיון בנקאי למנפיקי סטייבלקוינס, צעד שקוינבייס כבר בוחנת. לפי האנליסט גאלה, חקיקה סדורה היא הגורם שעשוי להכריע את עתיד החברה. לדבריו, חוק ברור ואחיד עשוי להקטין סיכונים ולחזק את יציבותה של קוינבייס בטווח הארוך.