לואי ויטון; קרדיט: רשתות חברתיותלואי ויטון; קרדיט: רשתות חברתיות

לואי ויטון מאכזבת: המניה צונחת ב-8% לאחר ירידה בהכנסות

הקבוצה מדווחת על ירידה מפתיעה בהכנסות הרבעון הראשון, תוך פגיעה בביקושים בשווקי מפתח כמו סין וארה"ב. האנליסטים מזהירים: "קשה לצפות לשיפור ברווחים בזמן הקרוב"

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה לואי ויטון

ענקית היוקרה הצרפתית LVMH LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton 1.4%   פתחה את השבוע עם צניחה חדה של 8% במנייתה, לאחר שפרסמה את תוצאות הרבעון הראשון לשנת 2025 שפספסו את תחזיות השוק. החברה, המחזיקה במותגים כמו לואי ויטון, דום פריניון, מואט שנדון והנסי, דיווחה על הכנסות של 20.3 מיליארד אירו, ירידה של 3% בהכנסות בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, ירידה המנוגדת לתחזיות שציפו דווקא לצמיחה קלה.


חולשה בגזרת האלכוהול והאופנה, ולחץ בשווקים בינלאומיים


הירידה הבולטת ביותר הייתה בתחום היין והמשקאות החריפים, עם ירידה של 9% בהכנסות ל-1.3 מיליארד אירו, בעיקר בשל ירידה בביקוש לקוניאק בשוק האמריקאי והסיני - שני שווקים שנפגעו לאחרונה מהאטה כלכלית ומלחצי סחר. בחטיבת האופנה והמוצרים מעור, שמהווה את עמוד התווך של הקבוצה, נרשמה ירידה של 5%, בעוד מכירות השעונים נותרו יציבות.


תחום האופנה והמוצרים מעור, הליבה הרווחית ביותר של הקבוצה, ירד ב-5% והכניס כ-10.1 מיליארד אירו, לעומת 10.5 מיליארד אירו אשתקד. תחום הבשמים והקוסמטיקה שמר על יציבות יחסית עם הכנסות של כ-2.18 מיליארד אירו, ירידה של כ-1%. תחום השעונים והתכשיטים רשם הכנסות של כ-2.48 מיליארד אירו לעומת 2.46 מיליארד אירו אשתקד.


הדו"ח של LVMH לא רק שהכביד על החברה עצמה, אלא גם גרר מטה את מניות חברות היוקרה המתחרות: מניית ברברי Burberry Group -0.11%   ירדה בכ-4.2%, קרינג KERING S.A. INH. EO 4 -1.26%   איבדה 2.5% ורישמונט Richemont 1.01%   נסוגה בכ-2.3% - כולן נסחרות תחת אווירת דאגה גוברת מצד המשקיעים סביב מצבה של תעשיית היוקרה העולמית.


אי-ודאות סביב מדיניות המכסים, והאטה בצריכה העולמית


הדו"ח של LVMH מגיע על רקע תקופה סוערת בשווקים, הן ברמה הכלכלית והן ברמה הגיאופוליטית. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הציג לאחרונה סדרת מכסים הדדיים שמטרתם להשיב את האיזון ליחסי הסחר של ארה"ב, אך המהלך עורר תגובות חריפות מצד שותפות סחר מובילות כמו סין והאיחוד האירופי.

האנליסטים בסיטי ציינו כי התוצאות של LVMH היו "מתחת לרף הציפיות הנמוכות ביותר", והוסיפו שקשה לראות איך החברה וענף היוקרה כולו, יוכלו להציג שיפור ברבעונים הקרובים, כל עוד אי הוודאות הגיאו-כלכלית נמשכת. גם בבית ההשקעות ג'פריז חתכו את מחיר היעד למניית החברה, מ-670 אירו ל-510 בלבד.


עם זאת, בחברה מנסים לשדר מסר מרגיע. סמנכ"לית הכספים ססיל קבאניס אמרה בשיחה עם אנליסטים כי המתיחות המסחרית משפיעה על פעילות הקבוצה, אך החברה מתמודדת עם "סביבה עסקית שבה הפרמטרים משתנים מדי שעה". למרות המורכבות, היא הדגישה כי לחברה עדיין יש יתרון במותגיה החזקים וביכולתה להעביר עלויות לצרכנים אמידים. אולם גם העוצמה המותגית לא מספיקה תמיד, וניתן לראות כי גם LVMH, שנחשבת לעוגן יציב בתעשייה, אינה חסינה מול לחצים חיצוניים כמו מכסים, ירידה בביקוש, והאטה בצריכה.

קיראו עוד ב"גלובל"


למרות האכזבה מהתוצאות, השאלה הגדולה שנותרה פתוחה היא האם LVMH תצליח להתאושש, ובאיזה קצב. נכון לעכשיו, לחברה יתרונות תחרותיים מובהקים: היא מחזיקה בנתח שוק עצום, מותגים בעלי נאמנות גבוהה, ומודל עסקי המשלב מגוון תחומים - מאופנה ומשקאות ועד תכשיטים ושעונים. אך נראה שדווקא בתקופה הנוכחית, בה האינפלציה שוב מרימה ראש, המדיניות הכלכלית הופכת אגרסיבית, והצרכנים מהססים, אפילו חברות היוקרה חייבות להתאים את עצמן לשוק המשתנה. אם עד לאחרונה יכלו מותגים כמו לואי ויטון להעלות מחירים כמעט בלי לאבד לקוחות, כעת הסבלנות הצרכנית עלולה להיבחן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה