בדי מדיקל מתכוננים (2): "אנחנו בונים חברה ולא מתכוונים לביצוע אקזיט"

מני מור, מנכ"ל די מדיקל: "אני מעריך שהסיכויים שלנו טובים, אבל אסור לשכוח שהתחום מאוד מסוכן. אני אף פעם לא יכול לדעת מה מפתחים באיזשהו מקום, אבל הפידבקים שאני מקבל מהתעשיה הם מאוד חיוביים"
קובי ישעיהו |

מניית די מדיקל רשמה היום (א') עליה חדה במחזור גבוה, במקביל להמשך המגמה החיובית בסקטור הביומד. הבוקר פרסמנו את החלק הראשון של הראיון עם הנהלת החברה.

בהמשך השיחה אומר מני מור, מנכ"ל החברה: "אנחנו מאוד מאמינים בחברות ולראיה המשכורות המצומקות שלנו. עלות ההעסקה שלי היא כ-20 אלף שקל לחודש, זאב אותו דבר, אייל לא מקבל כלום. הכסף הגדול יגיע אם החברה תצליח, ונקבל בונוסים. אם החברה תונפק או תימכר ביותר מ-250 מיליון דולר, נקבל 6% מערך החברה, מ-400 מיליון דולר זה עובר ל-10%. כלומר, האינטרס שלנו ושל המשקיעים נמצא באותו מקום בדיוק".

בנקודה הזו עבר ישראל טל להציג את פעילות סינדולור, שפיתחה מכשיר מיוחד המיועד ל"מזריקים כרוניים". כלומר, חולים הנאלצים להשתמש במזרקים לפחות מספר פעמים ביום ויש להם פחד, פוביה, מהמזרק. המכשיר "מחביא" את המחט ובנוסף מרדים את אזור החדירה לגוף ובכך מעלים את הכאב או מפחית אותו במידה ניכרת.

המכשיר גם יכול לספק לרופא מידע בנוגע לטיפול ולמידת הציות של המטופל לשימוש בתרופות ובמזרק. החברה עמדה בפני סגירת חוזה מאוד גדול עם חברת תרופות מובילה, שהתפוצץ לבסוף. כיום אנשי סינדולור שוב "מחזרים על הפתחים" של חברות הפארמה הגדולות במטרה לנסות לעניין אותם במוצר, שפותח לו בינתיים דור שני.

"הפרסום של סינדולור גרם לנו נזק רב"

מור מתערב: "זו אחת הסיבות שהיום אנחנו מאוד מאוד נזהרים לדבר על סינדולור. היו לנו כבר מסמכים עם חברה אירופאית גדולה, בהיקף מטורף. ההזמנה, אם היתה יוצאת לפועל, היתה מקפיצה את החברה בעשר רמות. היינו משוכנעים שתהיה עיסקה ולכן יצאנו בהצעת רכש למניות סינדולור אבל אף אחד לא רצה למכור. העיסקה נפלה כנראה בגלל המשבר. קיבלנו מכתב בנוגע לקיצוצים בחברה וזהו".

טל: "יש היום מכשירים שיצאו בלי החלק של הכאב, בהצלחה מאוד גדולה. יש מכשיר של סרונו שמצליח. בהנחיה של מני אנחנו מאוד שמרנים ונהיה מאוד זהירים לפני שנשדר משהו על הצלחות".

מור: "לפני שהעורך דין של החברה ייתן לי הוראה לפרסם על מו"מ או מגעים, אני לא מפרסם כלום. בפעם הקודם חשדתי שזולג איזשהו מידע ולכן פרסמנו כי אין לי שום רצון להגיע לרשות לני"ע לתת הסברים. בדיעבד, זו היתה טעות שגרמה לנו נזק כבד כי כשהעיסקה נכשלה די מדיקל ירדה לשערים לא הגיוניים. האפקט של סינדולור עשה לנו נזק גדול ולכן היום אנחנו מאוד זהירים".

בחזרה לנילימדיקס. מור מסביר כי "המשאבה החד פעמית יכולה להיות גם רב פעמית. היא יכולה להשתמש גם ברטייה שלה וגם באינפוזיה. היא היחידה בעולם שיש לה אפשרות להיות גם על הגוף וגם לא. המשאבה הזו אמורה לפתוח את השוק, בגלל העלויות הנמוכות שלה, לכל חולי הסכרת בעולם ולא רק לחולים הקשים".

מחלת הסוכרת: מגפה עולמית

"בארה"ב מדברים היום על אחד מכל 7 אנשים שיחלה בסכרת וגם באירופה ובאסיה מספר החולים הולך ועולה במהירות כל הזמן. המשאבות משפרות לאנשים את רמת החיים בצורה דרמטית. אנחנו היום מהמובילים בעולם בדרך לייצור של לבלב מלאכותי מכיוון שהטכנולוגיה מאפשרת לייצר את המערכת ברמת אמינות מאוד מאוד גבוהה. אני לא רואה אותנו עושים את זה לבד אבל אני מעריך שברגע שנמכור את המשאבה הרב פעמית והיא תוכיח את עצמה ויהיו הזמנות חוזרות ממפיצים, אז ייוצר לנו ערך גבוה שיביא שחקן משמעותי שירצה להצטרף".

"המשאבה החד פעמית צריכה להכנס לשוק בתוך כשנה וזה יוסיף עוד ערך משמעותי לחברה. היום מדטרוניק שולטת בשוק ללא עוררין. הם שפכו כמויות בלתי הגיוניות של רישומי פטנטים על כל צעד ושעל, כנראה בגלל שהם מבינים את פוטנציאל בשוק, וזה כשלעצמו מקשה עלינו מאוד אבל אנחנו מתקדמים".

"עם הזמן הבנו שהיכולת שלנו למנן כמויות מאוד מאוד קטנות של נוזלים יכולות למנף את החברה לתחומים אחרים. קיבלנו מחברות שונות הצעות לבדוק שיתופי פעולה בתחומים אחרים לגמרי, לחולים במחלות קשות שהטכנולוגיה יכולה לשפר להם את איכות החיים בהרבה. התחלנו להשתתף בתערוכות בחודשים האחרונים ולכן החשיפה שלנו היום היא הרבה יותר גדולה".

מור מוסיף: "לכן, הפעילות השיווקית שלנו שואפת לאפס. בגלל שפונים אלינו בלי הפסקה. אין כמעט חברות בתחום הזה, של יכולת למנן נוזלים ברמה מאוד מאוד מדוייקת בעלות נמוכה. אנחנו לא מתעסקים עם זה כעת כי כל החברה כרגע מכוונת להשגת יכולת אספקת משאבות ברמה מסחרית. יש התעניינות עצומה בנילימדיקס. נראה לי שיותר קשה יהיה לספק את המשאבות מאשר לחתום על חוזים".

"רק עכשיו בונים את הצד השיווקי"

"רק עכשיו אנחנו מתחילים לבנות את החברה בצד השיווקי - עיסקי. עד היום התמקדנו רק במחקר ופיתוח. השנה וחצי הקרובות יקבעו לאן אנחנו הולכים. אני מעריך שהסיכויים טובים, אבל אסור לשכוח שהתחום מאוד מאוד מסוכן. אני אף פעם לא יכול לדעת מה מפתחים באיזשהו מקום, אבל הפידבקים שאני מקבל מהתעשיה הם מאוד חיוביים".

"אנחנו בונים חברה ולא מתכוונים לביצוע אקזיט. אני מאמין שבשלב כלשהו בעתיד יגיע שותף רציני שייכנס איתנו לשיתוף פעולה. השנה וחצי הקרובות יהיו קריטיות. השוק צריך להבין שהמשאבה החד פעמית שלנו, עם הסנסור, תהיה בשוק. זה שאנחנו יושבים בישראל לא מהווה מגבלה. חברות גדולות מגיעות על חשבונן לארץ לבצע בדיקות שונות. יש התעניינות עצומה. אנחנו מפעילים לחץ עצום על האנשים בנילימדיקס. הם עובדים שם ללא הפסקה כמעט, משעות הבוקר המוקדמות עד הלילה".

מור מוסיף: "עם השנים, והטעויות, אתה לומד שצריך בתחום הזה הרבה מאוד סבלנות. האנשים הם ברמה מאוד מאוד גבוהה, והם רוצים לגייס כספים ומפגינים אופטימיות בדרך כלל. אבל גם הם לא מודעים בדרך כלל לעלויות שנדרשות לפתח מכשיר או תרופה ולמשך הזמן. התחום בעולם, בטח בארץ, הוא צעיר מאוד וחוסר ההבנה הוא גדול. גם למומחים בתחום קשה מאוד להעריך הרבה פעמים מה השווי של מוצר מסויים, מה צפוי להצליח ומה לא".

"אני מקווה שכבר ב-2010 יהיו לנו מכירות מאוד משמעותיות. יש עוד דבר שצריך לקחת בחשבון: מדטרוניק וגו'נסון אנד ג'ונסון החליטו להפרד מהמפיצים שלהם ולעבור להפצה עצמאית. לכן המפיצים בטירוף. בכל העולם. לכן, אנחנו יכולים להיות ההצלה שלהם, אין להם למי לפנות, השוק הזה הוא קטן".

לסיום אומר מור: "אם לא יהיו תקלות יוצאות דופן, נקבל את אישור ה-CE למשאבה החד פעמית בשבועות הקרובים. בוא לא נתבלבל, בין אישור להתחלת שיווק זה לפחות שנה, בגלל שצריך להכין קו ייצור, תבניות ועוד הרבה דברים. זה תהליך מורכב ולא פשוט. הכיוונון הזה לוקח הרבה זמן. חוזה על משאבות חד פעמיות יהיה בכמויות מאוד גדולות".

"גם את השיווק של המשאבות הרב פעמיות אנחנו נעשה בצורה מאוד מאוד זהירה, בגלל שאסור לנו לעשות טעויות. כל מה שיקרה במשאבה הרב פעמית ישליך על המשאבה החד פעמית. לשמחתי השוק נותן לנו את הזמן, אנשים מוכנים להשקיע בנו, גם פרטיים וגם מוסדיים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה