גם האג"ח הקונצרני יורד: תכוף ג' מזנקת 69%, כלכלית ה' יורדת 4.5%
שוק האג"ח הקונצרני ממשיך לאבד גובה היום, במקביל לנסיגות באגרות החוב הקונצרניות שנרשמות בשוקי העולם ולחולשה בשוקי המניות בארץ ובעולם. מדד התל-בונד 20 רושם ירידה של 0.76% והתל-בונד 40 נסוג ב-1.64%.
בירידות חדות ממשיכות לבלוט אגרות חוב של חברות הנדל"ן. כך, כלכלית ה' יורדת 4.5%, אפריקה כב יורדת 4.6% והאג"ח של נכסים ובנין מסדרה ג' נשחקת ב-4.3%. מנגד, תכוף ג' מזנקת 69% במחזור גבוה לאחר שהחברה הודיעה כי היא צופה לקבל בקרוב, ואולי אף בימים הקרובים, הזמנות מלקוחות שונים בארץ ובחו"ל, בהיקף של כ-300 מיליון שקל.
גם בשוק האג"ח הממשלתי נרשמות ירידות של 0.4%-0.5%, גם באג"ח השקליות הארוכות וגם בצמודי המדד הארוכים. שלמה מעוז, הכלכלן הראשי של אקסלנס, ממשיך לתקוף את נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר. בסקירה שפירסם היום אומר מעוז כי "בנק ישראל התחיל ב-17 לחודש לרכוש אג"ח ממשלתי. הבנק אמר כי הוא מבקש בדרך זו להגדיל הנזילות לרשות המוסדות הפיננסיים, העסקים ומשקי הבית. משפט מעורפל קמעא".
"בנק ישראל מתכוון לכך כי הוא מבקש לעזור למערכת הבנקאית הישראלית מבלי לנקוב בשמה. המערכת העסקית בקשיים זה זמן מה וגם משקי הבית סובלים מהרעה במשק, אך בנק ישראל לא נחלץ לעזרתם. עתה הוא נחלץ לעזרת המערכת הבנקאית", לדברי מעוז.
מעוז מציין כי מתוך כ-300 מיליארד שקל אג"ח ממשלתי סחיר, הבנקים מחזיקים כ-15.9%, כלומר כ-48 מיליארד שקל. בנק ישראל מעלה המחיר של האג"ח, מסבסד הבנקים באופן עקיף באופן שיוכלו למכור לו האג"ח במחיר יקר יותר. נציין כי בידי חברות הביטוח עוד 30 מיליארד שקל של אג"ח ממשלתי סחיר.
נזכיר כי נגיד הבנק המרכזי בישראל, הפרופ' סטנלי פישר, הוריד אתמול את הריבית במשק בשיעור של 0.25% והעמידה על 0.75%. תחזיות הכלכלנים בישראל עמדו על הורדה של 0.5% ואף יותר מכך אך פישר הפתיע ונקט בשמרנות יחסית. בתוך כך, הודיע בנק ישראל כי המרווח סביב ריבית בנק ישראל (הפרוזדור) בחלון האשראי ובחלון הפקדונות לבנקים המסחריים ירד מ-0.5% ל-0.25%. בהודעה שפרסם בנק ישראל נכתב כי "הבנק יתמקד כעת בשימוש בכלים נוספים, כדי ליצור הרחבה מוניטארית."
עוד נכתב בהודעה כי "הפחתת הריבית לחודש מרץ ב-0.25 נקודות אחוז והצרת הפרוזדור מסביב לה תורמות לחיזוק יכולתו של המשק להתמודד עם ההשלכות של המשבר הכלכלי העולמי על המשק הישראלי. החלטה זאת תומכת בפעילות הכלכלית הריאלית, עקבית עם יציבות המערכת הפיננסית וממתנת את הכוחות לירידת מחירים הצפויים להביא את האינפלציה מתחת לתחום יעד יציבות המחירים."