אינטל ישראל מסכמת שנה: "המפעל החדש בקריית גת מגדיל את נפחי הייצור בקצב מהיר"
אינטל ישראל פרסמה היום את הנתונים המסכמים את פעילותה בשנה שעברה. החברה ייצאה בשנת 2008 בהיקף של 1.39 מיליארד דולר, בהשוואה ל- 1.54 מיליארד דולר בשנת 2007, ירידה של כ-9.8%. אינטל הינה אחד המעסיקים הגדולים בישראל במגזר הפרטי. בסוף 2008 היה מספר המועסקים באינטל ישראל 6,470 איש. בשנת 2008 ביצעה אינטל רכש גומלין מספקים בשוק הישראלי בסך 640 מיליון דולר, ומעל ל-3 מיליארד דולר משנת 2006.
יותר מ-90% מתוך 1.4 מיליארד דולר שהושקעו בבניית והתקנת הציוד של Fab28 החדש בקריית גת, שולמו לחברות ישראליות. בשנת 2008 רכשה אינטל בסכום של 90 מיליון דולר מכונות ייצור מתוצרת ישראלית, שפותחו בשיתוף פעולה עם אינטל ישראל, ומהוות היום חלק מסביבת הייצור של אינטל בטכנולוגיית 32nm ו- 45nm .
באינטל מציינים כי ב-2008 המשיך מרכז הפיתוח בחיפה להביא מוצרים מרכזים לעולם המחשוב, כמו ה- Montevina , פלטפורמת הניידות החדשה שהושקה עם מעבד Penryn משופר וטכנולוגיית Wifi משופרת. כן הושק המעבד הנייד הראשון עם ארבע ליבות. החטיבה לתקשורת אלחוטית ניידת (MWG) הממוקמת בפתח תקווה, השלימה בשנת 2008 פיתוח ערכות שבבים תחרותיות בעלות ביצועים מתקדמים, התואמות את תקני ה- Wi-Fi וה-WiMAX .
מרכז הפיתוח בירושלים הוביל בשנה האחרונה את פיתוח הדור השלישי של טכנולוגיית vPro, שהיא הפתרון המוביל בשוק כיום לניהול מערכות ואבטחת מידע ברמת ה-PC.
לפני כשלוש שנים הודיעה אינטל על הקמת מפעל ייצור חדש של פרוסות שבבים ברוחב 300 מ"מ בקריית גת. המפעל החדש, Fab 28, יגדיל את הובלתה של אינטל בייצור, עם ייצור מיקרו-מעבדים מתקדמים בטכנולוגיית 45 ננומטר. בניית המפעל הושלמה כמתוכנן במהלך 2008, והמפעל התחיל לייצר לאחר שעבר בהצלחה את כל הליכי האישור המתחייבים.
בשיחה עם Bizportal אומר קובי בכר, דובר אינטל ישראל, כי "הירידה שנרשמה ביצוא מישראל הושפעה בין השאר מהעברת המפעל הישן בקריית גת לחברת נומוניקס, כך שהמספרים שלו כבר לא נכללים בדוח. אנחנו לא מספקים מספרים מפורטים של כל מרכז פיתוח או מפעל.
"מפעל החדש בקריית גת קיבל רק בימים האחרונים את ההסמכה, אם כי הוא התחיל בייצור כבר לפני כן. הוא מהמפעלים המתקדמים ביותר בעולם. יש תהליך הדרגתי שבמהלכו המפעל החדש מתקדם בנפח היצור וכעת אנחנו רק בתחילתו של התהליך. זה מתקדם בקצב די מהיר, אבל אנחנו לא מספקים תחזיות. אני לא יכול לומר או להעריך אם בסוף התהליך המפעל החדש יעבוד בתפוקה מלאה או לא".
נזכיר כי בסוף הרבעון הראשון של שנת 2008 הפך המפעל הקודם של אינטל בקרית גת (Fab18 ) להיות חלק מחברת Numonyx. תהליך ההפרדה של המפעל מאינטל התנהל באופן מאורגן ומסודר, ובמהלכו עברו מאות מעובדי אינטל להיות עובדי החברה החדשה לפיתוח וייצור שבבי זיכרון.
כפי שנמסר רשמית בשנה שעברה, מפעל אינטל בירושלים (Fab8) שהיה המפעל הוותיק ביותר של אינטל בעולם (ייצר למעלה מ-22 שנה), סיים את פעילותו בסוף הרבעון הראשון של שנת 2008. רוב רובם של עובדי המפעל קיבלו הצעות עבודה והמשיכו עבודתם בפעילויותיה האחרות של אינטל בישראל, ובעיקר ב-Fab 28 .
מייד עם סיום פעילות היצור של Fab8, הוחל בהכנות לקראת הכנסתה של פעילות ייצור אחרת בירושלים - פעילות Die Prep. ה-Die-Prep הינה פעילות ייצור המתבצעת לאחר השלב האחרון בתהליך ייצור הפרוסות, ולפני שליחתן לשלב האריזה. בהתאם הוסב שמה של הפעילות מ-Fab8 ל- IDPj . הסבת המפעל הישן לפעילות החדשה מתקדמת לפי לוחות הזמנים שנקבעו, ותחילת היצור מתוכננת לסוף שנת 2009 .
עוד מציינים באינטל כי החברה פרסמה השנה את דו"ח האחריות החברתית השנתי שלה, המציגה את פעילותה לצמצום הפער הדיגיטלי בקרב אוכלוסיות ייחודיות, וכן נתונים לגבי התוכניות השונות אותן מפעילה החברה בישראל. בדו"ח מפורטת העשייה הייחודית לאינטל ישראל בתחומי הקוד האתי, סביבת העבודה, החינוך, הקהילה וההגנה על הסביבה. השנה חוגגת אינטל ישראל 35 שנה להיווסדה בישראל, והדו"ח משקף את גישתה של אינטל לעסקים, לעובדים ולסביבה בה היא נמצאת ? כחברה שרואה באחריות החברתית חלק בלתי נפרד מהאחריות העסקית.