בית המשפט: המחיר בקופה היה גבוה בכ-5 שקלים מהמחיר על המוצר - הלקוחה תפוצה ב-700 שקל
בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים קיבל תביעה של לקוחה אשר גילתה כי חויבה בחשבון בקופה בסכום גבוה יותר מהמחיר שצויין על גבי המוצר. למרות ההפרש הנמוך בין המחירים, בית המשפט חייב את "מיסטר זול – קו אופ ישראל" לפצות את הלקוחה בסך של 700 שקל.
השופטת אנה שניידר קבעה: "נראה שאין זה סביר לדרוש מצרכן, שעורך את קניותיו ברשת גדולה מסוג הנתבעת ולעיתים קונה עשרות מוצרים בבת אחת, שבעת התשלום בקופה יעמוד וישווה בין המחירים שעל גבי המוצרים לבין המחירים שמופיעים בחשבונית. זכותו של הלקוח לסמוך על הרשת שבעת עדכון המחירים, בין אם לטובתו ובין אם לרעתו, הדבר יופיע מייד על גבי המוצר וזאת על מנת שיוכל לכלכל את קניותיו בהתאם".
"בהתנהלות הנתבעת יש משום מעילה באמון שהצרכן אמור לתת ברשת גדולה מסוגה של הנתבעת, ועליה לעשות כל מאמץ על מנת שמקרים מן הסוג נשוא התביעה לא יישנו".
לדברי אבינועם מגן, ראש הקליניקה לזכויות הצרכן בקריה האקדמית אונו, אמנם מדובר בפיצוי שנראה גבוה אך החוק מאפשר פיצוי בסך של עד 10,000 שקל. "אין לקשור בין סך הנזק לסך הפיצוי משום שהפיצוי לא נועד לכסות על הנזק אלא לעודד מדיניות של "אכיפה אזרחית" בה הצרכנים מכסים על תת האכיפה של משרדי הממשלה". מגן קורא לציבור להמשיך ולתבוע, ולבתי המשפט להחמיר יותר עם בעלי העסקים.
פיצוי של 10,000 שקל על זיתים סוריים ורוטב צ'ילי
לטענת התובעת, בתקופה שבין 2/11/07 ועד 6/12/07 רכשה מוצרים (רוטב צ'ילי וזיתים סוריים) שעל גביהם היתה מדבקה הנושאת מחיר מסוים ואילו בקופה נדרשה לשלם מחיר גבוה יותר.
לגבי רוטב צ'ילי טוענת התובעת כי המחיר שהופיע על המוצר היה 7.95 ₪, ואילו בפועל נדרשה לשלם 10.45 ₪. לגבי הזיתים הסוריים - המחיר על המוצר היה 8.95 ₪ ואילו בפועל נדרשה לשלם 9.95 ₪.
התובעת דרשה פיצוי של 10,000 שקל בטענה שהיא עורכת את קניותיה באותו הסניף של הנתבעת במשך כ-20 שנים, בסכומים לא מבוטלים, ותמיד יוצאת משם בהרגשה שעליה לבדוק את החשבוניות, שאם לא כן תחויב שלא כדין.
לטענת הנתבעת בכתב ההגנה, היא עושה מאמץ בלתי פוסק, יום-יומי, לבדיקה חוזרת ונשנית כי מחירי הקופה יותאמו למחירים המופיעים על גבי המוצר. לטענתה, הרשת מקבלת הודעה על מחירי הקופה מהיצרנים ומחלקת המחשב מעדכנת את מחיר המוצר במחשב המרכזי באופן אוטומטי. מאידך, עדכון המחיר על גבי המוצר עצמו נעשה באופן פיזי באמצעות "אקדח מחירים", ולעתים חולף זמן עד שעובדי הסניף מעדכנים את המחיר. כאשר מתגלה טעות - היא מתוקנת ללא דיחוי, והקופאיות מונחות להתחשב במחיר הנמוך יותר.
עוד נטען, כי במקרה דנן הושב לתובעת ההפרש במלואו מיד עם גילוי אי ההתאמה, מנהל הסניף אף התנצל בפניה טלפונית, והוצע לה פיצוי - בקבוק יין.