סימנים להאטה עולמית: גרעון הסחר האמריקני הצטמצם ל-58.2 מיליארד דולר בחודש מארס - נמוך מהתחזיות
מחירי האג"ח הממשלתיות נופלים היום והתשואות נעות מעלה טרם פתיחת המסחר בבורסת ניו יורק, לאחר החדשות כי גרעון הסחר הצטמצם בחודש מארס, סימן אולי לחולשה בכלכלה העולמית. המדד לאגרות בטווח של עשר שנים מצוי ברמה של 101.03 הנקודות עם תשואה של 3.740%.
תשואות האג"ח לטווח של שנתיים רושמות בשעה זו עלייה של 0.03% בתשואה והאינדקס שוכן ברמה של 99.286 נקודות. האג"ח ל-30 שנה מוסיפות 0.2% לרמה של 97.29 נקודות, או תשואה של 4.501%. כחלק מהסימן להאטה עולמית, הצמצום בגרעון הסחר מגיע הפעם מהיקטון ביבוא וגם מהצמצום ביצוא. אך הירידה ביבוא היתה גדולה יותר מהירידה ביצוא, אחרת הגרעון לא היה קטן.
גרעון הסחר האמריקני עמד על 58.2 מיליארד דולר בחודש מארס, כך דיווח היום משרד המסחר האמריקני. הפעם היה זה היבוא שרשם את הצניחה החדה ביותר מזה שש שנים, ועלול לרמז על האטה חריפה בכלכלה העולמית. נזכיר שהגרעון בחודש שעבר עמד על 61.7 מיליארד דולר. נתון מעניין נוסף היה הגרעון מול סין – גילם את הפער הנמוך ביותר מזה שנתיים.
הכלכלנים חזו כי פער הסחר יצטמצם ל-61 מיליארד דולר, על פי מדגם של 71 כלכלנים שערך האתר בלומברג. טווח התחזיות נע בין 59 מיליארד דולר ל-64.9 מיליארד דולר.
רונן מנחם: פחות לחץ על הדולר
התוצאה, 58.2 מיליארדי דולרים, הייתה נמוכה בהרבה הן מההערכות המוקדמות (ל 61.7 מיליארדים) והן בהשוואה לחודש הקודם (נתון דומה). כתוצאה, ב 12 החודשים האחרונים, פחת הגירעון ל 5.1% תוצר, מול 5.6% ב 12 החודשים הקודמים - ירידה מכובדת ורצויה ביותר.
נזכיר, כי ארה"ב לוקה בתופעה הנקראת "גירעונות תאומים" ומתארת מצב בו הן בתקציב הממשלה והן בחשבון סחר החוץ שוררים גירעונות גדולים, בדולרים שוטפים וב % מהתוצר כאחד. כתוצאה, המטבע האמריקאי נמצא תחת לחץ בסיסי ומתמשך להיחלשות. לכן, תוצאות טובות מהמשוער בחשבונות אלו, כפי שהתקבלו הפעם, עשויים להקל את הלחץ על הדולר. מסיבה זו, הוא נוטה להתחזק לאחר פרסומן.
השיפור בתוצאות הייצוא, בהשוואה לתוצאות הייבוא, עשוי, בפני עצמו, לשפר את תוצאות השינוי בתוצר ברביע השני של השנה. רביע זה עלול לספוג, כך חוששים, את הנסיגה הכלכלית החריפה ביותר באפיזודה הנוכחית. נזכיר, כי ברביע האחרון אשתקד גדל התוצר האמריקאי ב 0.6%, אך לולא שיפור שחל אז בסחר החוץ, היה התוצר מתכווץ ב 0.4%. אנו סבורים כי גם הפעם יוכל חשבון החוץ לסייע לתוצר ולכן ברביע השני של השנה הוא עשוי להפתיע לטובה.