האינפלציה עדיין כאן: מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.2% בלבד בפברואר

האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים הסתכמה ב-3.6% - מעל ליעד הממשלתי. הערכות: פישר יוריד החודש את הריבית ב-0.25%
עדי בן ישראל |

ההיחלשות המתמשכת של הדולר וצניחה במחירי ההלבשה וההנעלה קיררו את האינפלציה בישראל בחודש פברואר, אולם פחות מכפי שחזה קונצנזוס תחזיות האנליסטים בשוק. היום הודיעה הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) כי מדד המחירים לצרכן ירד בחודש פברואר ב-0.2% לרמה של 102.3 נקודות. קונצנזוס תחזיות השוק ציפה לירידה של 0.4% במדד. האינפלציה ב-12 החודשים שהסתיימו בפברואר הסתכמה ב-3.6% - מעל ליעד הממשלתי שעומד על 1%-3%.

נפילת הדולר מתחילת השנה כבר גרמה לנגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר, לחתוך את הריבית במשק ה-0.5% בחודש שעבר. בסוף החודש יודיע פישר מה יהיה גובה הריבית במשק לחודש אפריל, ובשוק מעריכים כי לנוכח היחלשות הדולר, הירידה באינפלציה וההערכות להמשך הורדות הריבית בארה"ב, פישר יבחר להוריד את הריבית ב-0.25% לרמה של 3.5%.

מבין הסעיפים העיקריים שירדו במדד, נציין את מחיר מחירי ההלבשה וההנעלה שירדו ב-7.1%, מחירי הדיור ירדו ב-1.6% ומחירי התחבורה ירדו ב-1.3%. עליות נרשמו בסעיפים הבאים: מחירי הפירות והירקות עלו ב-6.4%, המזון עלו ב-1.4% ומחירי אחזקת דירה עלו ב-1.1%.

הירידה במחירי שירותי הדיור תרמה למדד ירידה של 0.23%, יותר מכל סעיף אחר, והירידה מיוחסת בעיקר להיחלשות הדולר. ללא היחלשות הדולר שתרמה לירידה בסעיף הדיור, הייתה האינפלציה השנתית עומדת בפברואר על 4.7%.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמר בתגובה למדד, כי "למרות שהתחלנו את שנת 2008 עם אינפלציה נמוכה ועדיין קשה לחזות את שיעור האינפלציה שיקבע השנה, על בנק ישראל להנהיג מדיניות שקולה אשר תאזן בין צורכי היציבות לבין הצורך הבלתי נמנע למנוע התחזקות נוספת של השקל לעומת מטבעות מובילים בעולם".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה