ביהמ"ש העליון בצו מניעה נגד ברוך ובניו זגגות
ביהמ"ש העליון הפך החלטה של ביהמ"ש המחוזי והוציא צו מניעה קבוע אשר אוסר על חברת ברוך ובניו זגגות רכב לעשות שימוש בשם "קארגלס" בכל הקשור לתיקון שמשות ברכב.
חברת אילן זגגות רכב, רכשה את פעילותה העסקית של חברת קארגלס שרותי זיגוג, כולל השימוש בשם קארגלס. החברה טענה באמצעות עוה"ד ארנן ואהוד גבריאלי ממשרד "זליגסון גבריאלי ושות", כי חברת ברוך ובניו עשתה שימוש בסימן המסחר קארגלס ובמוניטין החברה ובכך ביצעה "גניבת עין".
ביהמ"ש העליון קיבל את נימוקי המערערת ופסק כי השימוש בשם קארגלס מהווה עוולה של גניבת עין. הוא קבע כי לסימן קארגלס שזכה להוקרה והכרה בציבור יש מוניטין בעל ערך וכי המערערת ששילמה 5 מיליון ₪ תמורת הפעילות העסקית וזכות השימוש בשם היא בעלת המוניטין בו. מהפסיקה עולה כי החברה המתחרה ברוך ובניו, ניסתה לרכוש גם כן את הסימן הזה והייתה מוכנה לשלם תמורתו כסף, אך המשא ומתן כשל וחברת אילן ובניו רכשה אותו.
העליון קבע כי השימוש בשם קארגלס מקים חשש סביר להטעיה בקרב חברות הביטוח סוכני ביטוח וגורמים אחרים בשוק. לדבריו, השם קארגלס הינו בעל ערך כלכלי ובעל השפעה בשוק הרלוונטי.
העליון פסק כי אין מקום להתיר למשיבים לעשות שימוש בשם קארגלס, חוץ מאשר שימוש בסימן המסחר הרשום בבעלות חברה משוויץ, הכולל את המילה קארגלס באותיות לטיניות בלבד.
עו"ד ארנן גבריאלי, המתמחה בזכויות יוצרים והפרת סימני מסחר, אומר כי פסק הדין מהווה נדבך חשוב בדיני המוניטין וגניבת עין.