בעלי עניין: ברונפמן ואולימפיה משתפים פעולה

רכש 19.7% מהחברה בתמורה ל-133 מיליון שקל; אברהם ננקשוילי מביע אמון במנופים ומגדיל את החזקותיו ב-450 אלף שקל; ולמה מכריחים את לאומי למכור את החזקותיהם בפז נפט?
דותן לוי |

בתחילת החודש הודיע חברת ישראלום שבבעלות קבוצת ברונפמן-פישר כי היא נכנסת כשותפה בחברת הנדל"ן אולימפיה, תוך רכישה של כ-20% ממניותיה. השבוע, כשבועיים לאחר הדיווח הושלמה העיסקה בבורסה בתמורה לסכום של כ-133 מיליון שקל.

אולימפיה פועלת בתחומי הייזום למגורים ולמסחר בישראל ובמזרח אירופה, בדומה לחברת ישראלום. לדברי גורמים בישראלום, ההשקעה באולימפיה מתווספת לאסטרטגית החברה לרכישת נכסים מניבים בארץ ובחו"ל תוך דגש על הגדלת היקף פעילותה.

העיסקה בוצעה לפי מחיר של 37.5 שקל למניה, הגבוה בכ-30% ממחיר המניה נכון ליום סגירת העיסקה (כ-28.8 שקל). נכון להיום (ה') נחתכה המניה ב-2.5% נוספים ונסחרת כעת לפי מחיר של 28.1 שקל. העיסקה משקפת לחברה שווי של כ-676 מיליון שקל בדילול מלא.

פירוט המוכרים שהשתתפו בעסקה כולל את: פרנס קארל שמכר מניות בהיקף של 40.6 מיליון שקל, גוטרמן חיים מכר מניות בתמורה ל-17.1 מיליון שקל, ואולימפיה בניה ב-75 מיליון שקל.

הבעת אמון במנופים

נניקשוילי אברהם, בעל השליטה העיקרי בחברת מנופים פיננסים, נקט השבוע בצעד של הבעת אמון בחברה והגדיל את אחזקותיו לשיעור של 52.19% מהון המניות. העיסקה בוצעה ביום ב' השבוע בהיקף של 454.8 אלף שקל ולפי שער ממוצע של 1.552 שקל. המניה נסחרת כעת בבורסה, נכון ליום ה' במחיר של 1.6 שקל הגבוה ב-3%.

יחד עם נניקשוילי מחזיק בשליטה בחברה איש העסקים ג'קי בן זקן (7.77%). מלבד רכישת קניון ארנה הודיעו השנים לאחרונה על רכישת השליטה בחברת מקפאל מידי צמד המשקיעים רועי גיל ואיתן אלדר. צמד המשקיעים רכשו כ-73% ממניות מקפאל בתמורה ל 140 מיליון שקל. חברת פטרוליום מקבוצת סקיילקס והפטרוכימים של דייויד פדרמן הגדילה השבוע פעם נוספת את אחזקותיה בחברת בזן כאשר ביצעה רכישה של המניה בהיקף של 19.7156 מיליון שקל, בשער ממוצע של 3.045 שקל. מאז הנפקת בזן רכשה פטרוליום מניות בהיקף של 345 מיליון שקל. פטרוליום היא בעלת האחזקות השניה בגודלה בחברה, לאחר החברה לישראל, עם היקף אחזקות של 14.78% ממניות בזן.

עיסקה נוספת עליה דווח השבוע הגיעה מכיוונו של דירקטוריון בנק לאומי אשר החליט למכור את החזקותיו בחברת הנפט פז. ההחלטה התקבלה לאור הודעת בנק ישראל שעל לאומי למכור את החזקותיו באחד מהקונגלומרטים, פז נפט (בה מחזיק הבנק 15.63% מההון וזכויות ההצבעה) או החברה לישראל (בה מחזיק הבנק 18.27%), וכל זאת עד לתאריך ה-30 ביוני 2009.

מכירת פז שנויה במחלוקת שכן בניגוד להגדרות בנק ישראל אשר קבעו שחברת פז היא קונגלומרט (תאגיד החזקה ריאלי בעל הון עצמי של כ-1.7 מיליארד שקלים, הפועל ביותר מ-3 ענפי משק יותר), בלאומי התנגדו להחלטה וטענו כי ענף האנרגיה מהווה ענף משק אחד ולא קונגלמרט כפי שקבע הבנק. נכון לזמן זה לא הוכרע הדיון בין הצדדים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה