עודד רוזנברג אפולו פאוור
צילום: רמי זרנגר

אפולו פאוור עם הסכם להזמנות של לפחות 2 מיליון שקל עד 2027

חברת הבת של אפולו חתמה על הסכם עם חברת וולטה, במסגרתו בכדי לשמור על בלעדיות תצטרך וולטה לבצע הזמנות של 2 מיליון שקל לפחות עד 2026; החברה עדיין שורפת שורפת כ-60 מיליון שקל בשנה


רן קידר | (2)

חברת אפולו פאוור אפולו פאוור 6.58%  , דרך חברת הבת סולארפיינט, חתמה על הסכם עם חברת וולטה שתרכוש ותפיץ פאנלים גמישים של החברה, שתתחייב לבצע הזמנות של לפחות 2 מיליון שקל עד סוף 2026 בכדי לשמור על הבלעדיות שלה.

הבעיה של אפולו פאוור היא שאינה מצליחה להביא הזמנות בקצב מספק, בזמן שהיא ממשיכה לשרוף מזומנים בקצב גבוה. ההזמנה הנוכחית היא סימן חיובי במובן שיש התעניינות וביקוש למוצריה, אבל פיננסית ההשפעה כנראה לא תהיה גדולה, במיוחד כשהסכום נפרס על פני שנה וחצי. 

עודד רוזנברג, מנכ"ל אפולו פאוור: "אנו שמחים על חתימת ההסכם עם וולטה סולאר, שחקן מוביל ומרכזי בתחום ייזום, מכירה והתקנה של מתקנים סולאריים על גגות בתים פרטיים בשוק המקומי. המהלך יהווה עבורנו חדירה מהירה לתחום הגגות של בתים פרטיים בישראל בשנים הקרובות, כחלק מתוכנית משרד האנרגיה שהושקה לאחרונה לתוספת של 100 אלף גגות סולאריים בישראל עד שנת 2030. בזכות הפתרון שלנו ניתן יהיה להרחיב את מגוון הגגות והמבנים עליהם ניתן להתקין מערכות סולאריות, ובכלל זה פרגולות, להשמיש יותר שטח למערכות סולאריות ובכך להגדיל את ההספק המותקן עבור הלקוח הסופי."

ב-2024 אפולו שרפה כ-59 מיליון שקל, כשבסוף השנה היו לה בקופה סדר גודל של כ-38 מיליון שקל. אפולו חייבת כסף, היא אומנם גייסה 33 מיליון שקל בדצמבר, כשהמניה שלה זינקה ללא כל סיבה מיוחדת, וזה העניק לה חמצן, אבל היא עדיין חייבת להיכנס לתנופת הזמנות משמעותית יותר.

כתבנו על כך שאפולו פאוור היא במובן מסוים חברת חלום. החברה מפתחת פאנלים סולארים גמישים שהפוטנציאל שלהם גדול, אפשר להתקין אותם כמעט על כל דבר ולייצר אנרגיה, כשאחד היישומים עם הפוטנציאל הגדול הוא תחום הרכב - דמיינו שמכסה המנוע של הרכב שלכם או הגג הם פאנל סולארי שמטעין את הרכב תוך כדי נסיעה, נשמע טוב, אבל כרגע עדיין בגדר חלום.

לאפולו פאוור היה הסכם משמעותי עם פולקסוואגן. זו הייתה דלת הכניסה שלה לתחום הרכב ולכן נדלקה נורת אזהרה אצל המשקיעים כשפולקסוואגן הודיעה שהיא עוצרת את העבודה המשותפת. עם זאת, במרץ חודש ההסכם והמשקיעים נשמו לרווחה, אם כי הם עדיין מופסדים כ-60% בשנה האחרונה ו-35% מתחילת השנה, כשהמניה נסחרת לפי שווי של 173 מיליון שקל.

וולטה סולאר עובדת, בין השאר, מול לקוחות פרטיים ועסקיים ובעצם נכנסת לעסקת ליסינג מולם, כשהיא מסדירה את כל הפרטים הטכניים והרגולטוריים והלקוח בוחר איך להשתמש באנרגיה שנצברה. בין המשקיעים בחברה נמנים מור גמל ופנסיה ואייל וולדמן. לחברה גם שיתוף פעולה עם חברת EDF Renewables הצרפתית.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    שי פוצניק 07/05/2025 13:35
    הגב לתגובה זו
    מישהו מכיר נתונים שמראים שהלוחות האלה הם גם גמישים וגם מפיקים חשמל באותה היעילות ביחס לשטח משקל של לוחות פוטווולטיאים רגילים .אני מודה שלא בדקתי אבל נראה שאם הלוחות של אפולופאוור היו מקבלים תוצאה טובה היוא עומדים בתור לקנות מהם
  • 1.
    אנונימי 07/05/2025 12:52
    הגב לתגובה זו
    הפסדתי שם 40% לפני איזה שנה ומכרתי