פרסום ראשון

קקטוס מי? משרדי הפרסום יגישו כ-60 עבודות לקאן - גיתם, y&r ואדלר בולטים

לקחו להם את החגיגה המקומית אבל תעשיית הפרסום לא מוותרת בקלות על קאן. בדיקת אייס מגלה כי 64 עבודות לפחות יוגשו לתחרות, לא כולל באומן
משה בנימין | (11)

תעשיית הפרסום הישראלי מוכיחה שהבשורה הקודרת של ביטול תחרות הקריאייטיב קקטוס הזהב לא דבקה בה. למרות ביטול התחרות המקומית, כשאחת הטענות היא לשנה בה הקריאיטיביות לא הייתה מן המשופרות, המשרדים המובילים עתידים לקחת חלק בתחרות באופן שלא נופל מהשנה שעברה.

מבדיקת אייס בקרב משרדי הפרסום המובילים בענף עולה כי מישראל יוגשו השנה כ-64 לתחרות, לא כולל נתונים ממשרד הפרסום באומן בר ריבנאי - מי שבשנה שעברה היה המשרד שגרף את כל הכותרות עם 5 אריות זהב מ-4 קטגוריות שונות.

גיתם BBDO: משרד הפרסום עתיד להגיש כ-15 עבודות לפסטיבל קאן 2013. המשרד שזכה במקומות ה-1 ו-2 בתחרות 'דג הזהב' של קבוצת הארץ ישלח לשם (במסגרת זו) את הצוותים שעבדו על מודעות הפרינט הזוכות, בנוסף לעוד כ-13 עבודות. מדובר בכמות שעולה במעט על זו של השנה שעברה.

y&r ישראל: המשרד שמחזיק במספר הזכיות הרב ביותר בפסטיבל קאן, בין המשרדים בישראל יגיש אף הוא לתחרות כ-15 עבודות.

אדלר חומסקי: כמו גיתם ו-y&r, גם מכיוון אדלר (שהיה הזוכה האחרון בתחרות הקקטוס שלא תתקיים בשנת 2013) יוגשו לפסטיבל קאן בין 10 ל-15 עבודות. כמות זהה לזו של השנה שעברה.

מקאן אריקסון: המשרד המוביל בישראל יגיש לתחרות כ-7 עבודות. ביניהן ניתן לציין את פרוייקט ה-Roots שהיה בין האחרונים שהופקו במשרד הדיגיטל, קמפיין זוהיר בהלול, קמפיין הדרושים, מהלך ההאקרים בשיתוף תלמידי 'הבצפר', סרטון yes עם ג'יממס גנדלופיני ועוד. בשנה שעברה הגיש המשרד כמות דומה של עבודות.

יהושע TBWA : במשרד הפרסום שהעביר את מושכות הקריאייטיב לידיו של עמית סטולר טרם הוחלט סופית מה יהיה על פסטיבל קאן השנה, אך ההערכות הן כי המשרד יגיש כ-3 עבודות. יוזכר כי בשנה שעברה לא התחרה משרד הפרסום בקאן אך לפני כשנתיים הגיש כ-5 עבודות.

שמעוני פינקלשטיין ברקי draft fcb: משרד הפרסום שנחשב לאחד מפורצי הדרך לזכיות בפסטיבל קאן ל הישראלים, הוא מפתיע סדרתי בתחרות הפרסום הגדולה בעולם, וגם השנה הוא כנראה לא ייפקד ממנה. המשרד שהגיש בשנה שעברה 3 עבודות יגיש השנה עבודה אחת.

דרורי שלומי: שחר פילר, לשעבר סמנכ"ל הקריאייטיב במקאן אשר מונה לסמנכ"ל הקריאייטיב במשרד לוקח את המשרד לבמה של הגדולים. דרורי שלומי עתידים להגיש השנה 4 עבודות לפסטיבל קאן.

LEAD: המשרד שרשם בשנתיים האחרנות את הצמיחה הגבוהה ביותר בענף הפרסום זכה במקום ה-3 בתחרות 'דג הזהב' של קבוצת הארץ ויתמודד עם המודעה שלו לתנועת 'אור ירוק'. בנוסף עתיד המשרד להגיש 5 עבודות נוספות. בשנה שעברה הגיש המשרד 2 עבודות. משרדים נוספים ששוקלים להתמודד עם עבודה אחת הם 'פרסום אברהם' שאם יחליט לעשות זאת יציין את ההשתתפות הראשונה שלו בקאן וארועטי ברמן GPS שזכה בשנה שעברה וייתכן כי יתמודד שוב השנה.

משרדים בולטים שלא יתמודדו בתחרות הם: JWT ישראל שסמנכ"ל הקריאייטיב שלו הדס ליבר תשפוט בתחרות, בקטגוריית הדיירקט; פובליסיס ישראל, ענבר מרחב ניסן G, ברוקנר נטע יער, ראובני פרידן IPG וגליקמן נטלר סמסונוב.

מחירי הגשת העבודות לקטגוריות השונות נעים בין 385 יורו ל-635 יורו, למגישים לפני ה-28 במרץ, מועד הדדליין הראשון של הפסטיבל. בהנחה שההגשה הממוצעת תעמוד על כ-500 יורו וכ-70 עבודות יוגשו, פחות או יותר (בנוסף לעבודות שיגיש באומן בר ריבנאי) תעמוד ההשקעה של הענף בישראל על כ-35 אלף יורו. בהערכה גסה מדובר על כ-170 אלף שקלים.

תגובות לכתבה(11):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 9.
    לא סתם אחת 11/03/2013 18:03
    הגב לתגובה זו
    לרדת על קריאייטיב ואנשי קריאייטיב הפך לספורט הלאומי. אולי מספיק עם זה? אם אתם חושבים שאנשי קריאייטיב טובים, כאלה עם תשוקה אמיתית למקצוע ישארו בענף וייעשו רק חסויות וסרטי קנה קבל, אז יש לי חדשות בשבילכם. מה רע בקצת אנטרטיינמנט? מה רע ביצירתיות? מי אמר שזה בהכרח נוגד את האינטרסים של הלקוח? למה ברירת המחדל בראש שלכם זה עבודה אמיתית או קריאייטיב? אין בעיה, בואו נמשיך לעשות פרסום בנאלי, נפנה עורף לכלל הענף העולמי, נפסיק לאתגר את עצמנו ו״אלוהים ישמור״ ליהנות מהעבודה שלנו ונראה מי ישאר לקרוע את התחת עבור הלקוחות במשרד עד הלילה. די. תתעוררו ותפסיקו ללכת אחרי עדר המקטרגים.
  • תתחילו להנות 12/03/2013 09:48
    הגב לתגובה זו
    אין שום דבר בלרצות לזכות בפרסים באמצעות רעיונות גדולים.חבל, שיש כאן איזה סוג של הלקאה עצמית שבאה לשרת כביכול רטוריקה של תעשיה שצריכה להוכיח את עצמה.
  • ענת 11/03/2013 20:18
    הגב לתגובה זו
    לוקחים כסף של המפרסם ומתעלים אותו לצרכי סיפוק עצמי ואגו. אנשי קריאייטיב לא מתעניינים לחלוטין בהצלחת הלקוח שמשלם להם כסף. הם עסוקים באגו שלהם, בתיק העבודות שלהם, בפרסים ובתחרויות.
  • 8.
    סופר סתם 11/03/2013 16:00
    הגב לתגובה זו
    יורקים לכם בפנים. עוד גוסטים ממומנים מהכיס שלכם ומהאוכל של הילדים שלכם כדי לא לזכות בקטגוריה מופלצת. חלאס עם הבדיחות על חשבוננו!
  • 7.
    ציקי 11/03/2013 14:17
    הגב לתגובה זו
    מתי בפעם האחרונה קיבלתם בונוס מהמשרד? ארוחה זוגית? נופש? מתי קבלתם העלאה בשכר? אם קבלתם כמה ירקתם דם כדי לקבל אותה? פסטיבל קאן זה ראוי וחשוב, קריאיטיב ישראלי השווה עצמו לרמה של חו"ל בהחלט ליגה. כן יש אבל... תמשיכו אותו בראש
  • 6.
    באגי 11/03/2013 11:36
    הגב לתגובה זו
    רשת שוקן מממנת כ12 כרטיסים. בנוסף לה גיתם ישלחו על חשבונם עוד איזה 5. באומן, מקאן, אדלר ישלחו כל אחד כעשרה נציגים. המשרדים הקטנים כולם יחד ישלחו לשם עוד איזה 10 איש. סה"כ כ-57 איש. עלות כוללת, לפי 5000 יורו לאדם (כניסה,טיסות, מלונות, הוצאות, ימי חופש)- 285,000 יורו. (1.3 מ' ש"ח) על זה תוסיפו עלות הפקת כל סרטי הגשה (עריכות, קריינות, שעות עבודה וכיוב'): כ-100 א' שקל על זה תוסיפו עלויות הגשה כפי שצוינו בכתבה: 170 א' שקל סה"כ: 1.6 מליון שקלים!!!! ואני זהיר בהערכת העלויות. לזה תוסיפו את ההשקעה המטורפת של כל המשרדים ועלות המדיה ששילמו הלקוחות (עוד כמה מאות אלפי שקלים מיותרים) בתחרות דג הזהב שכל מטרתה היא לסוע לפסטיבל קאן וקיבלתם מליוני שקלים מיותרים שעפו לצינור הביוב בשביל שאנשי קריאטייב תינוקיים יוכלו להיפגש בקפה השכונתי ולהשוויץ. עד שלא יבינו מנהלי הדור הצעיר שמה שלא משרת את הביזנס לא רלוונטי, ענף הפרסום לא ישתקם. ככה לא מתנהל ענף במשבר שמחפש דרך חדשה. תהנו בריביירה....
  • 5.
    גיא 11/03/2013 10:23
    הגב לתגובה זו
    כשהתחלפה ההנהלה טרחו המנהלים החדשים להדגיש שהמשרד כבר לא ירדוף אחרי פרסים אלא יתרכז בעבודה אמיתית. מה שלא מפריע להם להגיש 15 עבודות לפסטיבל קאן. בחישוב פשוט של עלות הגשת עבודה פלוס עלות הכנת קייסים פלוס עלות שליחת אנשים לשם (אני מנחש שיהיו שם לפחות 3-4 נציגים של המשרד) אנחנו מגיעים למאות אלפי שקלים שיכלו להיות מושקעים במה ש-Y&R כינו לפני פחות משנה "עבודה אמיתית"
  • 4.
    א. גל 11/03/2013 09:29
    הגב לתגובה זו
    אגב מחירי הגשת העבודות לקטגוריות השונות נעים בין 385 יורו ל-635 יורו, למגישים לפני ה-28 במרץ, מועד הדדליין הראשון של הפסטיבל. בהנחה שההגשה הממוצעת תעמוד על כ-500 יורו וכ-70 עבודות יוגשו, פחות או יותר (בנוסף לעבודות שיגיש באומן בר ריבנאי) תעמוד ההשקעה של הענף בישראל על כ-35 אלף יורו. בהערכה גסה מדובר על כ-170 אלף שקלים.
  • 3.
    קטן על הברכץ! (ל"ת)
    10/03/2013 18:31
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    איפה אדלר ?! (ל"ת)
    מבולבל 10/03/2013 18:27
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    ג. רזית 10/03/2013 18:15
    הגב לתגובה זו
    "שחר פילר, לוקח את המשרד לבמה של הגדולים" - איזה חארטה. אגו של מנהלי קריאייטיב, אין כלום נגד שחר פילר, אבל הניסוח של המשפט - איזה מבוכה. איזה קריאייטיב עשו כאן השנה ולמה זה בדיוק תורם? אחר כך מתפלאים הפרסומאים שהמפרסמים לא מעריכים אותם. על מה נעריך אותם? על הכסף שהם מבזבזים על תחרויות? על זה שכל מה שמעניין אותם זה תחרויות פרסום שישרתו את האגו שלהם? אתם יודעים כמה עולה לשלוח עבודה לפסטיבל קאן? לא חראם על הכסף? בושה.