אירופה מלחיצה את השוק: הממשל בגרמניה דוחק באירלנד לקבל סיוע בינלאומי
משבר החוב המלווה את אירופה מצא יעד חדש: אירלנד. הממשל בגרמניה דוחק באירלנד לקבל סיוע בינלאומי למצוא פתרון למשבר החוב שבו היא נמצאת לפני ה-16 לנובמבר. אז יפגשו שרי האוצר באיחוד האירופי בניסיון להרגיע את השווקים.
על פי הדיווח בעיתונות הבינלאומית, באירופה מדגישים כי אירלנד נדרשת לבקש כעת סיוע ולא להמתין לרגע האחרון שבו המדינה לא תוכל למחזר חובות. המשקיעים אשר רואים את המצב הפיננסי באירלנד מעדיפים בתקופה האחרונה להפחית את השקעתם באיגרות חוב של הממשל אשר מטפסות מיום ליום.
בשלב זה, באירלנד דוחים את הטענות ומסבירים כי אינם נדרשים לכסף. שר האוצר של אירלנד, בריאן לניהאם הסביר בסוף השבוע לתחנת הרדיו RTE כי "למרות ספקולציות שונות, לא ביקשנו שום סיוע".
החשש של מדינות האיחוד האירופי נובע מכך שמשבר החוב באירלנד עלול שוב להעיב על כלכלות חזקות יותר ואיתנות יותר כמו ספרד ופורטוגל אשר היו בלב ליבה של הסערה לפני כחצי שנה (כאשר יוון עמדה במוקד).
רק לפני מספר חודשים העניקו האיחוד האירופי וקרן המטבע העולמית סיוע של 110 מיליארד אירו ליוון, בהתאם לעמידה בתוכנית קיצוצים מאסיבית שנועדה לצמצם את הגירעון במדינה.
ממשלת אירלנד מתמודדת כמו מספר מדינות באירופה עם גירעון תקציבי גדול של 12% מהתמ"ג. ממשלת אירלנד שואפת לקצץ את הגירעון התקציבי ל-3% מהתמ"ג עד שנת 2014. על פי התוכנית של הממשלה, המדינה תידרש לגייס 23.5 מיליארד ארו בשנת 2011 ו-18.6 מיליארד אירו בשנת 2014.
הממשלה תציג לפרלמנט האירי תקציב הכולל תוכנית קיצוצים מאסיבית ב-7 דצמבר, אולם בבנק המרכזי של האיחוד האירופי חוששים כי כבר יהיה מאוחר מדי מבחינת אמון המשקיעים באירלנד.