ארקדי וולוז'. קרדיט: רשתות חברתיותארקדי וולוז'. קרדיט: רשתות חברתיות

גולדמן זאקס מהמרת על נביוס: "תעלה ב-54%"

בנק ההשקעות בהמלצת "קנייה" על נביוס, כשהוא מזהה פער תמחור מול המתחרה קורוויב

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה נביוס

בזמן ששוק הבינה המלאכותית ממשיך לבעור, גולדמן זאקס מציבה את הזרקור על נביוס Nebius Group N.V. 12.12%  , חברת תשתיות AI שמתמחה בענן ייעודי למודלים מתקדמים. בדו"ח חדש, גולדמן מעניקה למניה המלצת "קנייה" ומחיר יעד של 68 דולר - פרמיה של 54% על מחיר הסגירה ביום המסחר האחרון, כשהיא מצביעה על שלושה מנועי צמיחה: מומחיות בתוכנה, שליטה תפעולית עמוקה ויכולת סקייל מהירה. המניה מזנקת במסחר המוקדם ב-7.5% למחיר של 47.6 דולר.


מודל משולב, צמיחה מהירה, וגישה מועדפת לחומרה


נביוס פועלת בתחום ה־Neocloud - תת-תחום בענן המתמקד בהנגשת תשתיות GPU לחברות שמפתחות או מריצות מודלי AI. בניגוד לספקיות ענן קלאסיות, נביוס מספקת גם שכבת תוכנה אופטימיזטיבית, גם גישה ישירה לרכיבי חומרה, וגם תפעול של מרכזי נתונים משלה. לדברי האנליסטים בגולדמן, זהו יתרון קריטי בעולם שבו זמינות GPU הפכה למשאב מבוקש במיוחד.


החברה השיקה לאחרונה "מפעל AI" ראשון בבריטניה עם 4,000 שבבי Blackwell של אנבידיה, ומתכננת להתרחב לשלושה שווקים נוספים עד 2026. בנוסף, היא מפתחת פלטפורמה ייעודית לרכב אוטונומי - מגזר שצפוי להוות מנוע צמיחה חדש ולהרחיב את מקורות ההכנסה שלה.


קבוצת נביוס היא גלגול של יאנדקס, שנקראה בזמנו "גוגל הרוסית". בראשה עומד ארקדי וולוז', המייסד הישראלי-רוסי של יאנדקס, ולצידו דמויות ישראליות נוספות, כמו אלנה בונינה, קירה רדינסקי ואופיר נווה.


על אף צמיחה של 400% בהכנסות משנה לשנה ויתרת מזומנים של 1.4 מיליארד דולר, נביוס נסחרת במכפיל EV/Sales של 3 - נמוך משמעותית מהמתחרה קורוויב (CoreWeave) שמוערך במכפיל 5. בגולדמן רואים בכך הזדמנות לתיקון כלפי מעלה. עם זאת, החברה עדיין מפסידה תפעולית, דיווחה על EBITDA שלילי לשנת 2025 והעלתה את תחזית ההשקעות ההוניות שלה ל־2 מיליארד דולר. 

הערכת גולדמן מבוססת על יחס סיכוי־סיכון של 4:1 לטובת המשקיעים, והנחת יסוד שהביקוש העולמי לתשתיות AI, שצפוי להגיע ל־100 מיליארד דולר עד 2027 - ימשיך לתמוך בעליית ערך משמעותית.


גם בישראל: מחשב־על לאומי של נביוס בעלות של חצי מיליארד שקל


לצד פעילותה הגלובלית, נביוס תקים גם בישראל את מחשב־העל לאימון מודלים מתקדמים, בהשקעה כוללת של כחצי מיליארד שקל, מהם 160 מיליון מתקציב המדינה. המיזם צפוי להיכנס לפעולה בתחילת 2026 ויכלול תשתית בעוצמה של כ־16,000 פטהפלופ – קרוב לביצועים של מחשבי־על מובילים בעולם. מטרת המעבדה היא להנגיש כוח חישוב לסטארטאפים, חוקרים באקדמיה וגופים ציבוריים, תוך קידום האקוסיסטם המקומי של תעשיית הבינה המלאכותית. ברשות החדשנות הגדירו את ההשקעה "חסרת תקדים" והדגישו כי זמינות תשתית עיבוד מתקדמת היא תנאי הכרחי לשמירה על יתרונה התחרותי של ישראל בתחום.


שווי השוק של נביוס עומד על כ-10.5 מיליארד דולר, מניית החברה עלתה מתחילת השנה בכ-60%, ובמהלך 12 החודשים האחרונים בכ-121%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה