
הסטארט-אפ AAI של אמנון שעשוע מגייס 25 מיליון דולר
הסטארט-אפ מתמקד בפיתוח בינה מלאכותית מומחית ולא כללית ; המטרה: מערכות AI מדויקות שמחקות חשיבה של מדענים ומהנדסים
חברת הבינה המלאכותית AAI (דאבל איי-אי) הודיעה על השלמת סבב גיוס משמעותי בהיקף של 25 מיליון דולר. מדובר בהתפתחות משמעותית עבור הסטארט-אפ שהוקם באוגוסט 2023 על ידי פרופ' אמנון שעשוע, היזם מאחורי מובילאיי, שעד עתה מימן את פעילות החברה מכיסו הפרטי. בראש AAI עומד צוות מייסדים שכולל, מלבד שעשוע, גם את שי שלו שוורץ, המכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות של מובילאיי, לצד שלושה מדענים בכירים: ד"ר נעם וייס, שהיה בעבר אלגוריתמיקאי בחברת אורקם; וד"ר יואב לוין וד"ר אור שריר, שניהם בוגרי AI21 Labs, חברת בינה מלאכותית נוספת שנמצאת בחלקה בבעלות שעשוע.
"הגישה שלנו מתמקדת בבניית מערכות שמתמחות בתחומים מקצועיים כמו מדע, מתמטיקה והנדסה," הסביר שעשוע מוקדם יותר השנה. "במקום לנסות לפתח מערכת שמבינה הכל על הכל, אנחנו מפתחים מערכות שמבינות תחום ספציפי לעומק ומשתפרות באופן מתמיד באמצעות ניסויים ולמידה."
- מה הבשורה בסטארטאפ החדש של פרופ' שעשוע והאם הוא יכול להיות גדול ממובילאיי?
- למה נפלה מובילאיי? התשובה במנהלים
על פי הדיווחים, הטכנולוגיה של AAI מבטיחה דיוק משופר באופן משמעותי בהשוואה למודלי שפה גדולים (LLMs) הקיימים כיום בשוק. החברה שמה דגש מיוחד על הפחתת שיעורי השגיאות והטעויות - אחת הביקורות המרכזיות כנגד מערכות AI נוכחיות שלעתים "מדמיינות" עובדות או מספקות מידע שגוי.
לפי שעשוע, AEI, בינה מומחית מלאכותית, מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בפיתוח מערכות בינה מלאכותית מתקדמות. בזכות מבנה החשיבה שלהן, הן מסוגלות להתמודד עם בעיות משתנות תוך שמירה על רמת דיוק גבוהה, מה שהופך את פוטנציאל השימוש בהן לרחב במיוחד.
הגיוס החדש מגיע בתקופה מאתגרת יחסית עבור תעשיית ההון סיכון, וההצלחה בהשגת מימון בסכום משמעותי משקפת את האמון של המשקיעים בצוות המייסדים ובחזון הטכנולוגי. עם זאת, החברה מתמודדת עם תחרות עזה בתחום הבינה המלאכותית, הן מצד ענקיות טכנולוגיה והן מסטארט-אפים אחרים שמושכים השקעות ענק.
- וורן באפט רוכש בשקט מניה סודית - מי זו עשויה להיות?
- שווי כפול תוך חצי שנה: סייארה תגייס לפי שווי של 6 מיליארד דולר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
AAI מצטרפת לאימפריית הטכנולוגיה ההולכת וגדלה של שעשוע, הכוללת את מובילאיי (שנרכשה על ידי אינטל ב-2017 תמורת 15.3 מיליארד דולר), אורקם (טכנולוגיית ראייה ממוחשבת), מנטי רובוטיקס (רובוטיקה מתקדמת), וואן זירו (טכנולוגיות לרכב אוטונומי), ואחזקות ב-AI21 Labs, שלפי דיווחים נמצאת במהלך של גיוס 300 מיליון דולר.