מיקרוסופט
צילום: טוויטר

מיקרוסופט מאבדת גובה? סימני שאלה סביב החברה והמניה


אחרי שנים של עליות חדות והובלה טכנולוגית, מיקרוסופט ניצבת מול גל של ספקות. האם ייתכן שהשוק קצת הגזים עם הציפיות מהבינה המלאכותית – וממיקרוסופט עצמה?



עמית בר | (1)

עד לפני כמה חודשים, נדמה היה שמיקרוסופט פשוט לא יכולה לטעות. ההשקעה הענקית ב-OpenAI, ההשקה של Copilot, וההובלה בתחום הענן וה-AI הפכו אותה לסוג של סמן ימני לטכנולוגיה חכמה. אבל עכשיו – מגיע רגע של עצירה.

בנק ההשקעות KeyBanc הוריד את ההמלצה שלו על מניית מיקרוסופט מ"תשואת יתר" ל"תשואת שוק". זה אולי נשמע מינורי, אבל מדובר בהורדת המלצה משמעותית ומה שחשוב יותר הם השיקולים שבהורדת ההמלצה. נזכיר כי מניית החברה נסחרת בכ-368 דולר ובמכפיל רווח עתידי של כ-24 על רווחי השנה הבאה. 

השקעות של מיליארדים – אבל מה מקבלים בתמורה?

הבעיה המרכזית שמטרידה
את האנליסטים של KeyBanc היא התשואה על ההשקעה ב-AI. מיקרוסופט משקיעה עשרות מיליארדים ב-AI, דרך החזקתה ב-OpenAI ודרך השקעות ישירות לרבות ב-Copilot שנכשל לכל הממשקים שלה.

בנוסף, החברה
מוציאה סכומים חסרי תקדים על חוות שרתים, מעבדים ייעודיים (כמו Azure Maia) ותשתיות חומרה כדי לתמוך בגל החדש של המודלים הגדולים. אבל למרות כל ההייפ – עדיין קשה לכמת את ההכנסות מהמהלך הזה ולהעריך את התשואה הצפויה. 

KeyBanc הצביעו על שלושה גורמים
שמעוררים דאגה: 
הוצאות הוניות עצומות (CapEx) שטרם החזירו את עצמן, סקרים שמצביעים על ביקושים פושרים לשירותי הענן ולתוכנות הארגוניות, הוצאות פחת גבוהות שיכולות להעיק על הרווח התפעולי בשנים הקרובות.

Copilot מלהיב – אבל לא חובה


באופן מעניין, אחת ההערות שחוזרת אצל אנליסטים לאחרונה היא ש-AI, נכון לעכשיו, לא תמיד נתפס כ"מאסט" – אלא יותר כ-nice to have. עבור מנהלי IT שמנסים לעמוד בתקציב, השקעה בכלי כמו Copilot נשקלת מול מערכות אבטחה, מחשוב בסיסי, או כלים עם ROI ברור.


בנוסף, בצל ריבית גבוהה, חוסר ודאות כלכלית, וקיצוצים ברבים מתחומי הטכנולוגיה, יותר ויותר ארגונים מעדיפים לדחות פרויקטים של AI – גם אם הם נראים מרשימים על הנייר.

קיראו עוד ב"גלובל"

המזל של מיקרוסופט – וגם המכשול שלה

היתרון הגדול
של מיקרוסופט הוא שהיא לא תלויה רק ב-AI. יש לה Windows, Office, שרתים, Xbox, פתרונות ארגוניים, סייבר ועוד. הפיזור הזה שומר עליה יציבה – גם כשהייפ אחד קצת דועך.
אבל זו גם בעיה: כשיש כל כך הרבה זרועות פעילות, קשה להבין מה באמת עובד – ואיפה הכסף נכנס. מעבר
לכך, שאתה כבר גדול ופרוס על פני מספר רב של פעילויות, אתה מושפע מאוד מסביבת המאקרו והיא צפויה להיות חלשה. 

לא לבד בזירה

ומעבר לכל זה – מיקרוסופט כבר לא לבד. גוגל, אמזון, וגם שחקנים סינים כמו DeepSeek ו-Baidu, נכנסות חזק לתחום
ומציעות חלופות זולות או ממוקדות יותר. המונופול על החדשנות נשבר, והתחרות הופכת צפופה ויקרה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 18/04/2025 18:14
    הגב לתגובה זו
    הייפ סוםו להיתקל בקרקע המציאות