תוצאות המשאל בצרפת ינווטו את האירו בתקופה הקרובה

שערי המט"ח מגלמים כבר את מרבית ההשלכות של דחיית חוקת האיחוד במשאל העם. דחיית החוקה בפועל, אמנם תשפיע לשלילה על האירו בשבוע הקרוב, אך נראה כי ההשפעה תהיה מוגבלת בעוצמתה
דרור איטח |

האינדקס הדולרי (DXY) ננעל ביום ו' בניו יורק ברמה של 86.42 (86.63 בשבוע שעבר), המשקפת החלשות ממוצעת בדולר האמריקני בשיעור 0.2% מול סל המטבעות הכלולים בו (אירו, ין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-6.4%.

המסחר בשבוע האחרון הושפע בעיקר מפרסום תוצאות מדגמים אשר הצביעו על כך שצרפת צפויה ככל הנראה להתנגד לאימוץ חוקת האיחוד הנערכת היום. מידע זה נטה להחליש את המטבע האירופאי האחיד ולחזק את הדולר ככל שמועד המשאל (היום) התקרב.

האינדיקטורים הכלכליים שפורסמו בארה"ב השפיעו בצורה מעורבת על המסחר: צמיחת התמ"ג ברביע הראשון אמנם עודכנה כצפוי כלפי מעלה אך זו הייתה נמוכה מההערכות המוקדמות. מכירות בתים חדשים בחודש אפריל היו גבוהות מהתחזיות, אך הזמנות של מוצרים בני-קיימא להוציא תעבורה הצביעו במפתיע על שחיקה.

נתוני האינפלציה האחרונים שפורסמו השבוע הצביעו על העדר לחצים של ממש במרכיבי הליבה של התצרוכת הפרטית, נתון שהיה בו כדי להחליש את המטבע האמריקני. כזכור בעבר הלא רחוק מדדי המחירים שפורסמו עוררו חששות מפני קפיצת מדרגה באינפלציה וחששות אלה נטו לחזק את הדולר לנוכח ציפיות להאצה בקצב ייקור הריבית.

מבין האינדיקטורים שפורסמו בארה"ב, יצוינו:

א. קצב צמיחת תמ"ג ברביע הראשון (GDP ) אמנם עודכן כלפי מעלה ל- 3.6% בגילום שנתי בהשוואה ל- 3.1% על פי האומדן הראשוני, אך השיעור המעודכן נפל מההערכות המוקדמות (3.6%).

ב.מכירות בתים קיימים (Existing Home Sales) הסתכמו בחודש אפריל ב- 7.2 מליון יחידות לעומת צפי של 6.9 מליון יחידות במונחים שנתיים.

ג.הזמנות של מוצרים בני-קיימא (Durable Goods Orders גדלו ) בחודש אפריל בשיעור של 1.9%, לעומת צפי לגידול של 1.3%. עם זאת, בניכוי תובלה חלה ירידה מפתיעה בשיעור של 0.2% בהזמנות, לעומת צפי לגידול בשיעור 1%.

ד. האינפלציה במרכיבי הליבה של הצריכה הפרטית הסתכמה בשנה שנסתיימה באפריל בשיעור (שנתי) של 1.6%, לעומת 1.7% במרץ.

בשבוע הקרוב שחקני המט"ח יעקבו בעניין אחר הפרסומים הבאים: מדד מנהלי הרכש של שיקגו (ביום ג' צפי: 61.8) מדד מנהלי הרכש בסקטור היצרני (יום ד', צפי: 52.2) ודו"ח התעסוקה לחודש מאי לרבות מספר המשרות החדשות בסקטור הלא-חקלאי (ביום ו', צפי: 180 אלפי משרות).

להערכתנו, שערי המט"ח מגלמים כבר את מרבית ההשלכות של דחיית חוקת האיחוד במשאל העם הנערך היום בצרפת. על כן, דחיית החוקה בפועל, אמנם תשפיע לשלילה על האירו בשבוע הקרוב, אך נראה כי ההשפעה תהיה מוגבלת בעוצמתה. לעומת זאת אם, בניגוד לסקרים המוקדמים, יתברר מחר כי העם הצרפתי אימץ את חוקת האיחוד כי אז האירו צפוי להתחזק מהותית בטווח הקצר.

כל עוד רמת התמיכה סביב 1.25 דולר ליורו מחזיקה מעמד, אין שינוי בהערכה הנוגעת לטווח הזמן הבינוני, ולפיה מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 צפויה להתחדש בעיקר על רקע:

1. גירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאה"ת האמריקני.

2. גירעון תקציבי תופח.

3. סיכון גיאו-פוליטי אותו יש לייחס למטבע האמריקני.

4. עמדת משרד האוצר האמריקני ולפיה יש להימנע מהתערבויות בשוק המט"ח.

לנוכח תמונת המסחר מן השבועות האחרונים נחזור על דברינו מן השבועות האחרונים ולפיהם נדרשת מן המשקיעים ערנות וזהירות גבוהים מן הרגיל (באמצעות שימוש בהגנות ובהוראות להגבלת הפסד).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה