יתכן שהשקל ישמור על יציבות גם בפערי ריבית שליליים
בשבוע החולף התחזק המטבע האמריקני בשעור של 0.87% למול השקל הישראלי ונקבע על רמת 4.4 שקל. רמתו הגבוהה ביותר מאז תחילת חודש פברואר 2005, זאת לאחר שנגיד בנק ישראל הותיר בשבוע החולף את רמת הריבית הבסיסית על רמה של 3.5%, בפער של 0.5% בלבד משעורה של הריבית הדולרית.
כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי בטווח הקצר השקל ייסחר במגמה מעורבת בטווח מחירים צר יחסית, כאשר הגורם העיקרי שימשיך להשפיע על המסחר בשקל הוא התפתחות המסחר בדולר בשוק הבינלאומי ותנועות ההון להשקעה בישראל וממנה.
באשר לטווח בינוני - ארוך, מעריכים בבנק כי ייתכן פיחות בשקל, בעיקר בשל הצמצום הנוסף הצפוי בפער הריביות. השבוע הותיר בנק ישראל את הריבית ללא שינוי ובחודש הבא צפוי הפד להעלות את הריבית שוב, כך שפער הריביות יצטמצם לרבע אחוז בלבד. עם זאת יש להדגיש, כי נקודת המפנה במגמת המסחר בשקל הולכת ומתרחקת ויש החושבים כי השקל ישמור על יציבות גם כאשר פער הריביות יהיה שלילי. בנוסף, יושפע המסחר בשקל מתנועות ההון לישראל וממנה, כאשר העלייה הצפויה בהשקעות של ישראלים בחו"ל, תגרור עלייה בביקוש למט"ח.
כלכלני בנק לאומי סבורים, כי בחודשים הקרובים תתכן עלייה בתנודתיות המסחר תוך כדי פיחות כלשהו בשקל מול הדולר. עם זאת, על רקע תנועות ההון המנוגדות לישראל וממנה, פוטנציאל הפיחות הוא מוגבל והיציבות היחסית של המסחר צפויה להימשך.
בבנק מציינים כי במידה ותתפתח בתקופה הקרובה מגמה כלשהי בשוקי המט"ח בעולם, זו יכולה להתרחש או כתגובה להתחזקות האחרונה של הדולר כנגד האירו או כתוצאה מהמשאל העתיד להתרחש בצרפת בשבוע הבא, צפוי השקל הישראלי להגיב לאירועים אלו (בדומה למטבעות אחרים בעולם) בהתאמה.