סנטימנט חיובי משך את וול סטריט: הנאסד"ק זינק 1.01%
מסחר תנודתי מאוד, בהיקפים נמוכים יחסית, אפיין את שווקי ארה"ב ביום חמישי. החוזים העתידיים על המדדים, הצביעו על פתיחה אדומה. נתוני המאקרו שפורסמו לפני הפתיחה, חיזקו את המגמה. עם זאת, שווקי ארה"ב דווקא פתחו סביב רמות הפתיחה, עם נטייה לירוק. בהמשך היום דישדשו המדדים והחלו לאבד גובה בעיקביות. פתאום, החלו המדדים לשנות כיוון.
מלאי הנפט המזוקק, אשר דווח ברמה גבוהה מהמצופה, שינה את הכיוון בשוק הנפט, שמחירו עלה לכל אורך יום המסחר עד לאותו רגע, אז צלל הנפט וחזר להיסחר סביב הרמות בתחילת היום. כמו כן, ב-CNN פורסם, כי קיימת שמועה על העלאת ההמלצה למגזר השבבים. אם זה גל השמועות, תיכנון מוקדם של משקיעים גדולים לנצל את היקפי המסחר הנמוכים, או אולי רגיעה בנפט – תהיה הסיבה אשר תהיה, העובדה נשארת אותה עובדה. לאמור, בשלב מסויים פתחו המדדים "מבערים" ולא הסתכלו אחורה עוד.
הנאסד"ק זינק ב-1.01% לרמה של 2,051.7 נקודות, הדאו-ג'ונס עלה 0.7% לרמה של 10,748.79 נקודות ול-S&P500 נוספו 0.79% לרמה של 1,200.2 נקודות. זירת הנפט עיני המשקיעים נישאו ביום חמישי, לדיווח המלאיים מארה"ב. לפי ה-EIA, הסוכנות האחראית על הדיווחים, עלה מלאי הנפט הגולמי בארה"ב, בשבוע שהסתיים ב-18 בפברואר, ב-600 אלף חביות לרמה של 297 מיליון חביות, בקצה העליון של הממוצע בתקופה זו. מנגד, ירד מלאי הנפט המזוקק ב-700 אלף חביות לרמה של כ-111 מליון חביות. מנפט זה מכינים, בין השאר, את דלקי החימום. האחרונים הם האחראים לזינוק הגדול שחל במחירי הנפט, בעקבות הקרה שפוקדת את אירופה וצפון ארה"ב, בתקופה האחרונה.
עם זאת, בשווקים ציפו לירידה חדה יותר של מלאי הנפט המזוקק. מכיוון שהתבדו, נרגעה במעט היסטריית הביקוש, ששלטה בשוק לנוכח גל הקור האחרון. המשקיעים שחששו כי האמריקאים מכלים את עתודות הנפט במהירות רבה מדי, נרגעו, והנפט צלל מטה, עד שהתייצב לבסוף, קרוב לרמות בהן נסחר בתחילת יום המסחר בוול סטריט. חבית נפט גולמי למסירה באפריל נסחרה עם סגירת בורסת הסחורות (לא המסחר האלקטרוני) במחיר של 51.15 דולר, ירידה יומית של 0.04%. נציין, כי לאחר הפירסום ירד מחיר הנפט עד ל-0.46% מתחת לרמתו היום בפתיחת המסחר מאקרו - עליה מפתיעה חלה במספר דורשי העבודה החדשים בארה"ב, כך עולה מנתוני משרד העבודה האמריקאי. הנתונים, המבוססים על תביעות חדשות לדמי אבטלה, מלמדים על עליה של 9,000 מובטלים, שהגישו תביעה חדשה לדמי אבטלה. סה"כ הגישו השבוע, כ-312 אלף אמריקאים בקשות חדשות, לעומת 303 אלף בשבוע החולף. העובדה כי בשווקים העריכו כי המספר יעמוד על 308 אלף, תגביר את המקל של הבשורות הנ"ל.
מנגד, בפירסום שכמעט מפריך את ההסקה מהתביעות החדשות, עולה כי השבוע חלה ירידה של 62 אלף, במספר המובטלים בארה"ב, שכעת עומד על 2.65 מיליון.
גם פירסום על הזמנות למוצרי בני-קיימא, היכה את התחזיות. הצפי בשווקים היה לעליה של 0.1% בחודש ינואר, לאחר עליה של 1.1% בחודש דצמבר שקדם לו. בפועל חלה ירידה של 0.9%, הנובעת ברובה מהירידה בהזמנות התחום התחבורה. הניכוי השפעת התחבורה על המדד, חלה עליה של 0.8%, גבוה מההערכות האנליסטים לעליה של 0.4%, במדידה זו. במרכז – אקסון לא מסתפקת בלהיות הכי גדולה חברת הנפט האמריקאית, אקסון, ממשיכה בטיפוס המרשים שהיא רושמת מאז תחילת השנה בפרט, ובכלל מאז החל מחיר הנפט להרקיע בקיץ. השבוע אף התבשרנו, שבשל העליות החדות שרשמה המניה, הפכה אקסון לחברה הגדולה ביותר בארה"ב, מבחינת שווי שוק, אחרי שעקפה את GE. היום טיפסה המניה ב-2.66% במחזור של 1.3 מיליארד דולר. המניה נסחרת סביב רמה של 61 דולר, זינוק של 22.6% מתחילת השנה ושל כ-44% מאז החלה העלייה במחיר הנפט. כלומר, 44% תשואה למשקיעים במניה כה כבדה, כמעט חסר תקדים.
מניות האינטרנט הגדולות ממשכו היום את תשומת לב המשקיעים. בית ההשקעות RBC, הוריד את דירוגו למניות הענקיות גוגל ויאהו. בבית ההשקעות העניקו המלצה של "תשואת שוק" למניות שזכו, עד כה, לתשואת יתר. מחיר היעד של מניית גוגל נחתך, מ-250 דולר ל-200 דולר. מחיר היעד של יאהו, הורד מ-43 דולר ל-34 דולר. המניות נחתכו לכל אורך היום, אך עם התפזרות העשן, התברר כי יאהו! איבדה כ-1.99% במחזור של 1.7 מיליארד דולר וגוגל איבדה 2.87%. אמנם ירידות, אך רחוק מאוד מהחזון האפוקליפטי, שליווה את הורדת ההמלצה לפני פתיחת המסחר.
מניית חברת בואינג (BA) טיפסה 1.65% לאחר שדיווחה על חוזה ענק המגיע להיקף של 4 מיליארד דולר במסגרתו תספק כ-70 מטוסי בואינג 737-800 לחברת התעופה האירית ראיינאייר.
מניות וול מארט איבדו 0.33% במחזור של 200 מיליון דולר. ברקע, הדיווח בניו יורק טיימס, כי חברת נדל"ן גדולה זנחה את תכניתה לכלול חנות של וול מארט במרכז שופינג שהיא מתכננת ברובע קווינס. המהלך, אמרו במגזין, יעצור, לפחות לעת עתה, את מאמצי ענקית הקמעונאות העולמית לפתוח חנות ראשונה בניו יורק. האמריקאים מעוניינים בחברות ישראליות באתר הכלכלי פורבס, הוענקה המלצה חמה מאוד למניות הישראליות הנסחרות בארה"ב. כותבי הידיעה עמדו על המצב הפוליטי הישראלי, כמו גם מיקום החברות הישראליות בשווקים נכונים מבחינתן. מומחי שוק ההון שהתראיינו לכתבה העלו מספר שמות, אשר לטעמם צריכות להיות חלק מהפורטפוליו של משקיע אמריקאי. בין החברות המוזכרות, ניתן למצוא, באופן טבעי, את טבע, כמו גם את אמדוקס, אם-סיסטמס, דלתא 3, אודיוקודס ועוד.
באשר לטבע, רשות המזון והתרופות האמריקנית (ה-FDA) העניקה לטבע אישור סופי לייצור ולשיווק תרחיף להזרקה בשם מתילפרדניזולון (Methylprednisolone). מדובר בגרסה הגינרית של הדיפו-מדרול של פייזר והינה glucocorticoid אנטי דלקתי להזרקה לתוך השריר, intrasynovial לרקמה הרכה או לתוך הפצע. מכירות המוצר המקורי מגיעות לכ-41 מיליון דולר בשנה. המניה עלתה היום ב-0.36% המחזור של 102 מיליון דולר, לאחר מסחר תנודתי מאוד בה, סביב רמות הפתיחה.
את הזינוק של היום רשמה מגל, אשר ממשיכה לקצור את הפירות של המשך העבודות בגדר ההפרדה, בין ישראל לרשות. החברה המתמחה במכשירי גילוי אלקטרוני, כנגד פירצות, נוטלת חלק מהותי בתהליך בניית הגדר. המשך העבודות מבטיח את ההכנסות, עליהן בנו בחברה זה זמן רב. המניה זינקה ב-9.25% במחזור של כ-4.3 מיליון דולר, שיותר ממחציתו הועבר מיד עם פתיחת המסחר.
בית ההשקעות, אונטרברג, החל לסקר את מניית נס והעניק לה המלצת קניה במחיר יעד של 16 דולר. באונטרברג מציינים לטובה את מיקומה של נס בשוק טכנולוגיות המידע בישראל, כמו גם, את פריצתה לשווקים גלובליים ויכולתה להפיק הכנסות גם מחוץ לישראל. מניית החברה טיפסה 3.99% למחיר של 13.04 דולר, כמעט 20% נמוך ממחיר היעד.
שופינג.קום נפלה היום ב-5.91% נוספים. המניה נופלת בעקביות מאז הגיעה לשיאה ב-26 בנובמבר, עת נסחרה במחיר של 32.33 דולר. את 2005, פתחה המניה עם תג מחיר של 28.79 דולר. המניה שהונפקה ב-18 דולר ורשמה את הזינוקים לרמות המתוארות לעיל, נסחרת כעת סביב רמה של 16.09 דולר.
קרן הריט (REIT) אקוויטי 1 שהיא זרוע הנדל"ן האמריקאית של גזית גלוב, פרסמה אמש את תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 2004. אקוויטי 1 דיווחה שוב על רבעון מצוין, כפי שהרגילה את המשקיעים בעבר עם רווח של 28.3 מיליון דולר - 60% יותר מהרבעון המקביל, של 2003. מניות החברה טיפסו 0.91% במחזור של כמעט 7 מיליון דולר.